![]() |
Kruiden van vis/kip/vlees
Nu kun je natuurlijk gewoon kant-en-klare kipkruiden of viskruiden kopen, maar dat is heel wat minder leuk en origineel. Ik vind koken erg leuk om te doen en wil het graag wat beter leren. Ik wil daarom graag leren hoe je zelf vis, kip en vlees lekker kunt kruiden. Welke soort kruiden passen er goed bij? En hoeveel moet je dan doen? Voor het bakken of na het bakken? Alle tips zijn welkom. :)
|
Ik vind marineren altijd fijner dan gewoon kruiden gaan strooien eigenlijk. Een marinade met shoarmakruiden op varken, rund of kip bijvoorbeeld. En dat doe je dan voor het bakken.
|
Wat voor kruiden erbij passen, ligt natuurlijk geheel aan het gerecht wat je erbij maakt... meestal maken gewoon zout, peper, kerrie en paprikapoeder het al lekker, maar dat is natuurlijk weinig uitdagend.
|
Op onderstaande sites staat heel veel informatie, mss heb je er wat aan :).
www.tijdvoorvis.nl www.kiprecepten.nl www.vlees.nl |
Het ligt heel erg aan het soort vis en het soort vlees dat je bakt.
Een biefstuk bereid je heel anders dan een gehaktbal en die weer anders dan een karbonaatje. Zelfde voor vis; zalm kun je hele andere dingen mee doen dan bijvoorbeeld kabeljauw. |
Voor kip, varken en rund gebruik ik vaak dezelfde marinade; sojasaus, oestersaus, 5-spices, sesamolie, zout, peper en maizena/aardappelzetmeel. (Voor kip op bot doe ik er ook wat honing bij.) En dan het liefst een dag in de koelkast laten staan.
Vis eet ik niet zo heel vaak, maar als dat gebeurt is dat meestal tonijn. Daarbij is wat peper en zout al voldoende. Voor witvis gebruik ik gewoon kruiden uit een potje. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.