![]() |
Kerst 2008
Weten jullie al wat je gaat eten met kerst?
Ga je zelf een 5-gangendiner koken? Uit eten? Gourmetten/fonduen? Vertel. |
Ik ga eerste kerstdag gourmetten, oldschool maar wel leuk en tweede kerstdag weet ik nog niet.
|
Kerst 2009 weet ik nog niet nee.
2008 ook nog niet trouwens. |
Foutje.
Wil de FB dit even aanpassen? Danku. |
Gefixt.
OT. Ik zit wss met kerst in een joggingsbroek een foute Duitse spelshow te kijken. Oftewel ik ga op skivakantie. Jammer, want met kerst koken vind ik altijd erg leuk en gezellig. |
Op vakantie in Thailand. Dus dat zal wel een restaurantje zijn. :bloos:
|
Ik heb nog geen idee. Waarschijnlijk is ons kerstdiner op kerstavond. Ik ga dan met m'n vriend bij m'n moeder eten en mijn broertje en zijn vriendin komen ook. Aangezien zij nogal een lastige eter is zullen het wel verschillende dingen worden. Meestal is het iets van varkenshaas/kip met aardappelkroketjes en brocolli/gegrilde tomaat oid en misschien maakt m'n moeder wel tiramisu <3 Eerste kerstdag weet ik niet, misschien wel gourmetten. Tweede kerstdag waarschijnlijk iets simpels bij m'n schoonouders want de 27e zitten we om 6.00 uur in de auto op weg naar Oostenrijk :o
|
Eerste kerstdag waarschijnlijk gourmetten, omdat we dat meestal doen bij mijn schoonouders, kan iedereen maken wat ie zelf lekker vindt, lekker makkelijk dus. :) Tweede kerstdag heb ik geen flauw idee, dan eten we bij mijn ouders en mijn vader kiest ieder jaar weer wat nieuws uit om te maken, dus dat blijft nog even een verrassing.
|
Wij eten altijd bij mijn schoonouders, dit jaar maakt iedereen één gang; mijn schoonouders maken het voorgerecht, mijn schoonzus het hoofdgerecht en ik maak het nagerecht. Voorgerecht is hetzelfs als alle voorgaande jaren; een zalmcocktail met veel te veel mayonaise ( :D ), het hoofdgerecht zal ook wel weer hetzelfde zijn; zuur konijn ( ik hou er echt niet van, je kan net zo goed een slok azijn nemen, smaakt hetzelfde... echt zonde, want volgens mij kan je dat vlees echt heerlijk bereiden)... dus dit jaar gaat het nagerecht eens spetterend worden! Geen suf bolletje standaard ijs zoals voorgaande jaren, nee ik ga zelf ijs maken :) En wel tiramisu-ijs :Y En daarbij denk ik een klein glaasje amaretto :)
|
Wij eten elk jaar hetzelfde thuis :o Rundvleessoep, varkenshaas met champignonssaus, friet of gefrituurde aardappelschijfjes en ietsvan groenten, meestal bonen ofzo:o En ijs, zo'n blok van vinetta of hoe heet dat?
Wel lekker. |
Ik heb dit jaar late diensten met Kerst ;( Leuk zo'n bijbaantje (n) Ik eet dus tweemaal zo'n basic, ranzige ziekenhuismaaltijd.. Erg jammer, want op tweede kerstdag gaat er een grote, leuke club bij de ouders van mijn moeder eten.. En dat mis ik nu. Iedereen heeft een taak: aantal ontfermen zich over de groentes, anderen over vlees, weer een ander heeft de taak wat soepen te maken, liflafjes, desserts. Beetje chaotisch, maar wel erg gezellig en lekker!
|
Mijn moeder maakt een enorm 5-gangen diner. Amuse lepeltje vooraf, soepje, carpaccio, ossenhaas met stroganov sausje, en achteraf ijs of zo. Heel lekker, maar ze is daar altijd ontzettend druk mee. Zo druk, dat ze vergeet om andere boodschappen te doen. Ik kan nooit ontbijten/lunchen met kerst, want dat is gewoon niet in huis. Geeft verder niet, dat avondmaaltje maakt het allemaal weer goed.
|
^Als je dat van tevoren weet kan je toch zelf zorgen dat er ontbijt/lunch in huis is?
|
Haha ik organiseer een Wintertuinfeest omdat mn moeder 1e Kerstdag 50 wordt, dus dat wordt gewoon vanalles eten. En 2e Kerstdag zal t wel zo'n chique etentje worden bij de moeder van mijn vriend, die allemaal dingen kookt die niet te eten zijn en verplicht gezellig doen enzo.. :@
|
Ik ga dit jaar twee maal een diner organiseren tijdens de feestdagen. Heb er echt veel zin in, heb bijna alles voorgemaakt en geproefd :P. Vier gangen, heb er inmiddels drie verzonnen en gemaakt. Voorgerecht; Mini quiche met o.a. courgette, cherrytomaatjes, kaas, pepers, bosui, sjalotjes en knoflook.
Hoofdgerecht: zelfgesnoerde varkensrollade van schouderkarbonade, gevuld met craberrycompote en stukjes peer en bosui, gekruid met chili, paprika, knoflook, beetje ketjap. en dan ingrold met bacon en bedruipt met honing. daarbij pastinaakaardappelpuree (raar maar wel heel lekekr) en nog n groente erbij... en nagerecht is vanillesoja ijs en yoghurt ijs, twee warme bladerdeegbolletjes 1 gevuld met peer en 1 met appel (misschien nog 1 met mango, maar kweenie :S) en daarbij warme zelfgemaakte vanille saus. (en nou maar hopen dat mn familie dit niet leest anders weet iedereen het al hahaha) En n amuse dus, maar die moet ik nog verzinnen.... kweet niks. ben niet zo'n amuse mens :P suggesties? anyone? :D |
weet er iemand een lekker recept voor s'avonds bij de tv of bij een spelletje.. chips en nootjes zijn zo afgezaagt (A)????
|
ik ga iig niet gourmetten. dat vind ik zo ordinair en stijlloos eten. :|
|
@ Kaa
@ misz073 Stel je vraag, met uitleg/wensen etc, in het topic: "[Belangrijk] Ideeën voor recepten nodig? Vraag ze hier! deel 2". Dan heb je meer kans van slagen :y. |
Citaat:
|
Donderdag met de flat een 5-gangen diner, iedereen maakt 1 gang (y)
Eerste Kerstdag simpel eten ws, Tweede Kerstdag uit eten met familie. |
Ik ga naar mijn ouders, en mijn vader zal ongetwijfeld zijn nieuwe culinaire ideeën uitproberen. Ik denk een flink stuk biologisch vlees met wat experimentjes ernaast gedrapeerd. Dat is altijd zeer geslaagd.
|
kerstavond gourmetten, 1e kerstdag gourmetten en 2e kerstdag ?-gangen diner
|
Kerstavond gourmetten vermoed ik, eerste kerstdag weet ik niet, tweede kerstdag ook niet trouwens, maar wel thuis met meerdere gangen enzo. Oftewel ik zie wel :o
|
Volgens mij ga ik én eerste én tweede kerstdag gourmetten :D ha. Maar dat boeit niet, want ik vind gourmetten geweldig. Er staat niemand echt in de keuken om te koken en zo, en het is altijd supergezellig en je zit lekker lang aan tafel en je hebt ook wat te doen. Ongedwongener wordt het bijna niet.
|
Eerste kerstdag eten we bij oma, vast weer stoofpeertjes en rollade. Tweede kerstdag bij mijn schoonouders.
Bij mij in huis hebben wij al kerstdiner gehad met: 1. Vooraf tapas (Fill Bill) met allerlei gevulde dingen 2. Een amuse van roomkaas, honing en zalm (A Fish called Wanda) 3. Zeeduivel met spek en zeekraal (The devil wears pancotta) (http://www.campuslaan55.nl/index.php...3&foto_id=1828) 4. Spoom ("There is no spoom") 5. Pirog gevuld met prei, ham en champignongs (Pirogs of the caribbean) (http://www.campuslaan55.nl/index.php...3&foto_id=1970) 6. Wild zwijn met een aardappelprutje uit de oven(Babe: the galant pig) 7. Chocolade-dessertcups gevuld met ijs met een saus van gesmolten dove en slagroom (2 girls one cup)http://www.campuslaan55.nl/index.php...3&foto_id=2087 8. Kaasplankje (Kasino Royale) 9. Koffie en chocolademelk met heel veel chocolaatjes (Dark Night) (zie ook: http://www.campuslaan55.nl/index.php...3&foto_id=1724) Ontzettend lekker, vooral de zeeduivel. Ik ben niet zo'n viseter maar ik vond het heel veel lekkerder dan wild zwijn. :) |
Gossiepietje, dat klinkt me een partij lekker!
|
:D "een partij lekker"
|
Citaat:
|
Citaat:
Ik weet nog niet wat ik met kerst ga eten, dat merk ik vanzelf als ik aan tafel ga. |
Kerst zelf ben ik bij familie in het buitenland voor het eerst dus dat zie ik vanzelf wel.
Maandag komen mijn broer en schoonzus bij mijn ouders eten en ik heb beloofd het te regelen :) MAar ik weet nog niet wat, vind het wel spannend. |
Citaat:
|
Citaat:
|
1e kerstdag eten we s'avonds iets van soep (we hebben een brunch tot 16.00 uur, dus s'avonds waarschijnlijk niet echt trek ;))
2e kerstdag gourmetten (En dat vind ik lekker wel leuk! :P) |
Kerst recepten
Omdat bijna iedereen er met kerst aan moet geloven. Wat maak jij, hoe maak je dat en wat vind je er van?
Geef elkaar tips, hints en pronk met jouw geweldige kookkunsten. |
Citaat:
maar ot: 1e kerst naar de japanner, 2e kerst bij n vriend van me |
ik heb het recepten topic voor de kerst samengevoegd met dit topic, dit laat je horen met prachtige recepten!
|
Op kerstavond doen we een soort lopend buffet met een stel vrienden. Er komen ongeveer 20 man en we nemen allemaal wat mee. Ik zorg voor de hapjes:
- tonijnwraps - pangsit - gevulde eieren (met roompaté) - gevulde tomaat (met roomkaas, ham en champignon) - thaise biefstuksalade in bakjes van komkommer Verder neem ik nog een groot bord carpaccio mee, ik denk dat ik daar truffelsaus, rucola en parmezaanse kaas overheen doe. En ik neem ook nog brownies mee. Eerste kerstdag ga ik met vrienden gourmetten. Tweede kerstdag moet ik werken, maar ik maak extra hapjes, dan hebben we na het werk nog wat lekkers :) |
Citaat:
Ontopic: we vieren geen kerst, dus ik eet niets bijzonders. Misschien zal ik omwille het contrast zelfs downgraden naar bier en instant noodles. |
Mijn vader heeft weer zijn best gedaan. Het is geworden:
- Cocilles Saint-Jaques met truffelaardappel - Garnalen en asperges in aspergemousse - Zeebaars met tomaat en cantharellen in basillicumsaus - Haas met kruidkoeksaus en stoofpeer - Fruit En zelfgebakken brood erbij. Allemaal lekker. (y) |
wij hadden gisteren:
voorgerecht: tonijntartaar met sla en een dressing van kappertjes en olijfolie hoofdgerecht: kalkoen met cranberrysaus, gebakken perziken, spruitjes met kastanjes, aardappelpuree, rode kool met appeltjes en voor de vegetariers portobello gevuld met blauwaderkaas. nagerecht: appel in bladerdeeg uit de oven met custard. lekker traditioneel eten (y) |
Citaat:
Wij hadden in Frankrijk gegourmet, dus toch. Maar het was wel smakelijk, met zalm enzo. Nomnomnom. En op kerstavond hadden we ook een soort kerstdineetje; Courgettegratin. Bospaddestoelenragout. Tagliatelle. Kip. En appeltaart als toetje. |
Citaat:
Tweede Kerstdag ook: - Geblancheerde peultjes met garnalen en truffels - Snoekbaars met courgette en mintsaus - Argentijnse ossenhaas met kweeperenpuree en paddestoelen - Zelfgemaakt kweeperenijs met bramen en frambozen Dat Argentijnse rundvlees is echt het lekkerste rundvlees dat ik ken. (y) |
Eerste kerstdag ging ik koken, een beetje aan de hand van de Allerhande (zoals 70% van de Nederlanders ;)):
- vooraf hamrolletjes met kruidenkaas - truffelpate met spek en rucola - gegrilde entrecote met stoofpeertjes, zelfgemaakte kruidenboter, boontjes met walnoten en aardappelpuree met pesto - chocolade-ijs met fruit En gister gingen we luxe uit eten, met 8 gangen en het was echt heerlijk. Hoe perfect dat eten was! Ik ben echt blij dat mijn ouders me zeker twee keer per jaar meenemen naar zo'n restaurant, ook omdat ik hierdoor alles leer eten. Gister was er ook een gerecht met daarin gember verwerkt (wat ik normaal vies vind), maar in combinatie met de andere ingrediënten was het heerlijk. Net als het nagerecht met chocolade, wat was gecombineerd met olijfolie en zeezout en voor de balans perenijs met groene olijvencompote. Dat paste zo goed, mmm. <3 |
eerste kerstdag vleesfondue in bouillon
tweede kerstdag kaasfondue. niet echt klassevoer, maar wel gezellig. :) |
aperitief met hapjes (glaasjes met tomaat/mozzarella/basilicum, met appel/garnaal/nogdinges/dille, koude chorizoballetjes, warme chorizoballetjes in pikante tomatensaus, sushi (veel sushi) met wasabi en sojasaus, gevulde tomaatjes, olijfjes)
heldere soep met fijne groentjes, zalmsnippers en garnaaltjes dan stond er normandische tongfilet op de menu, maar dat is er niet van gekomen wegens de vele hapjes gevulde kalkoen met zelfgemaakte kroketjes, spruitjes, worteltjes, wifloof en saus dessertbuffet (ananasbavarois, chocolademousse, dolce mela, kerststronk - alles behalve het laatste huisgemaakt) koffie met zelfgemaakte pralientjes, en een cognacje of een whiskietje (of meerdere) geen irish coffee dit jaar... 't was lekker :) ... wel spijtig van de tongfiletjes :p |
Ok, dat was het weer. :cool:
1e kerstdag: - Vooraf gevulde champignon, geitenkaas met spek en appel, en quiche op sla - Dan struisvogelbiefstuk met cranberrysaus, stoofpeertjes, boontjes en gevulde aardappel - Als toetje witte chocolademouse met nog wat bruine chocolade en frambozensaus 2e kerstdag: - Vooraf kippen- of tomatensoep (met 12 man kun je dan nog eens kiezen) - Dan iets van vlees, wederom stoofpeertjes, nog wat rollade, boontjes, bloemkool, aardappelkroketten en aardappelpartjes - Na slagroomijs En morgen nog naar de vader van mijn vriend, om te vieren dat het kerst is geweest. Normaal gesproken bestelt hij Chinees voor de gelegenheid, maar we hebben besloten dit jaar te koken, dus het wordt soep, iets van ovenpasta, wat vlees of kaas, en stokbrood. |
Eerste kerstdag gegourmet.
Tweede kerstdag langs de McDrive. |
klasse! :P
wij zijn uit eten geweest met opa en oma op eerste kerstdag en tweede kerstdag ook gegourmet, toch wel heel gezellig. en gister de restjes van het gourmetten in de wok gegooid en vandaag friet, hoezee! |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.