Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   makkelijk recept voor tomatensaus (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1729138)

Pandemonium 03-12-2008 13:22

makkelijk recept voor tomatensaus
 
en dan bedoel ik geen kant en klare tomatensaus..

ik wil voor mn verjaardag gehaktballetjes in tomatensaus maken, en er zijn genoeg recepten te vinden, maar ik hou het graag makkelijk :p

heb jij nog een lekker makkelijk recept voor tomatensaus?

blablatje 03-12-2008 17:27

Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. In pan (sauspan, hapjespan, braadpan, wok) olie verwarmen. Tomaten erin bakken tot ze uiteen vallen. Zonodig binden met tomatenpuree. Naar smaak kruiden, peper en zout toevoegen.

AlopiA 03-12-2008 21:20

Tomatenpuree verwarmen, water toevoegen tot gewenste dikte. Peper, zout en (italiaanse) kruiden toevoegen, klaar.

Pandemonium 03-12-2008 21:48

dank dank!

martijn1985 04-12-2008 08:46

http://www.druppels.nl/2006/10/18/spaghetti-bolognese/

blurred 04-12-2008 09:44

Koop een pakje gezeefde tomaten en voeg hier zelf (Italiaanse) kruiden naar smaak aan toe.
Klaar is je tomatensaus!

blablatje 04-12-2008 15:40

Gezeefde tomaten is gewoon aangelengde tomatenpuree, maar dan duurder.

Martine1986 04-12-2008 17:56

Citaat:

blablatje schreef: (Bericht 28574452)
Gezeefde tomaten is gewoon aangelengde tomatenpuree, maar dan duurder.

Ik vind aangelengde tomatenpuree echt heel anders (viezer) smaken dan gezeefde tomaten

blurred 05-12-2008 01:23

Citaat:

blablatje schreef: (Bericht 28574452)
Gezeefde tomaten is gewoon aangelengde tomatenpuree, maar dan duurder.

Het is ietsje duurder, maar een pakje gezeefde tomaten kost nog steeds iets van 30 cent, tenzij je een A-merk koopt. Ik vind de structuur en dikte van gezeefde tomaten veel lekkerder dan aangelengde tomatenpuree, ook qua smaak vind ik het beter. Het is zeker niet hetzelfde als water aan tomatenpuree toevoegen.

blablatje 05-12-2008 16:17

Citaat:

blurred schreef: (Bericht 28576670)
Het is ietsje duurder, maar een pakje gezeefde tomaten kost nog steeds iets van 30 cent, tenzij je een A-merk koopt. Ik vind de structuur en dikte van gezeefde tomaten veel lekkerder dan aangelengde tomatenpuree, ook qua smaak vind ik het beter. Het is zeker niet hetzelfde als water aan tomatenpuree toevoegen.

Het enige verschil is dat bij een pak gezeefde tomaten de fabriek het water er al aan heeft toegevoegd. En de verpakking ziet er lekkerder uit, natuurlijk.

blurred 05-12-2008 16:50

Citaat:

blablatje schreef: (Bericht 28579111)
Het enige verschil is dat bij een pak gezeefde tomaten de fabriek het water er al aan heeft toegevoegd. En de verpakking ziet er lekkerder uit, natuurlijk.

Ik vind de verpakking van tomatenpuree er anders ook best smakelijk uitzien hoor.

Quis 06-12-2008 18:49

De inhoud van een blikje tomatenpuree in een grote pot doen (oude grote jampot of zo), met water, bouillon, shoyu en italiaanse kruiden. Dat mengesel verwarmen in een pan. Evt zout en peper naar smaak toevoegen natuurlijk. Of stukjes gepelde tomaat.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.