![]() |
Het grote (zoete) baksels topic!
Nog maar weer eens een groot bak-topic, de vorige was al te oud..dus dat betekent dat we meer moeten bakken en meer recepten moeten posten!
Wat mij betreft kan je hier sowieso al je zoete baksels posten, maar misschien is het ook leuk voor de mensen die bijvoorbeeld broden bakken (zoet of hartig) dat die ook hun recepten posten. Hier in ieder geval het oude topic, waar een hoop leuke ideetjes in stonden! http://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1657691 OT: Ik heb laatst een wortel-walnoot cake gemaakt en dat was erg lekker dus ik wil jullie het recept niet onthouden! Wortelcake met walnoten en sultanarozijnen 2 dl zonnebloemolie 300 g bruine basterdsuiker (ik heb half half gedaan, dus licht en donkerbruine basterdsuiker door elkaar) 3 eieren 300 g zelfrijzend bakmeel 2 tl gemalen kaneel 100 g sultanarozijnen 300 g geraspte wortels 100 g walnoten Zonnebloemolie, suiker en eieren door elkaar kloppen (niet met een mixer, kan gewoon met een grote lepel). Bakmeel, kaneel en sultanarozijnen er doorheen roeren. Voeg dan de wortel en walnoten toe en klop alles goed door elkaar. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake 1 uur (of tot je er een satestokje in kunt steken en er weer droog/schoon uit haalt) op 180 graden celsius. |
En ik blijf bij de walnoten, maar nu een andere combinatie. Deze cake http://www.koopmans.com/producten/ko...el-kaneelcake/
uit een pakje met walnoten er in! Lekker! |
Ik heb nog wel 2 recepten die ik nog niet gepost heb! <3
De Daim taart! (denk aan ikea)
Spoiler
Bodem: 100 gr. Amandelen of hazelnoten , grof gemalen of gehakt 4 eiwitten, stijf geklopt 120 gr. Poedersuiker Meng het geklopte eiwit voorzichtig met de noten en de poedersuiker en doe dit mengsel in een goed ingevette springvorm van ø24 cm. Leg op de bodem eerst een stuk bakpapier. Bak dit 40 min in een voorverwarmde oven van 175 graden, of bij een gasoven stand 4-5, op de onderste richel! Daarna af laten koelen en het bakpapier verwijderen. Toplaag: 2 eierdooiers 90 gr. suiker Plusminus 3 dl slagroom 120 gr. Daim, in grove stukken gehakt. Leg de Daim een tijdje in het vriesvak dan breekt het makkelijker. Mix de eierdooiers met de suiker tot een dikke “saus”. Klop de slagroom stijf en meng de eierdooiersaus er door, voorzichtig. Meng ook de gehakte Daim erdoor. Leg de bodem terug in de bakvorm en strijk er het slagroommengsel over uit. Zet de taart tenminste 2 uur in het vriesvak. En: Dadeltaart Bagels & Beans Nodig: * 750 gram dadels (ontpit en in stukjes gesneden) * 400 gram roomboter * 150 gram basterdsuiker * 1 pakje Maria koekjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm) * 100 gram heel-ei * cocos als garnering 1. Boter zachtjes smelten 2. Suiker toevoegen 3. Ei met garde goed loskloppen en toevoegen; eventjes doorkoken onder voortdurend roeren 4. Dadels toevoegen en 1 minuut doorkoken 5. Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen Stort het geheel in een ingevette taartvorm en laat ongeveer 1 ½ uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden. De taart moet 1 ½ cm dik zijn. |
Ja de dadeltaart van de bagels & beans. TE lekker. Maar vind wel dat je van alles echt de helft kunt doen qua hoeveelheid, want toen mijn broer en zn vriendinnetje hem maakten hadden we echt 3 schalen (verschillende grootte, zeg maar 3 formaten overschalen)! Oh en zelf de dadels pitten vind ik lekkerder, want ontpitte dadels smaken naar mijn idee wat minder sappig?
|
Citaat:
Ontpitte dadels wisselen heel erg vind ik, ik koop ze gewoon ontpit bij de turk (is ook goedkoper;)) en die smaken toch wel anders dan die strak in de verpakking bij de supermarkt. |
Hmm, kom regelmatig bij de Bagels & Beans, misschien maar 's die taart proberen ;)
|
Citaat:
|
Erg makkelijk te maken! Vond het vooral echt ideaal, je hebt dus geen mixer nodig want je hebt geen boter, maar olie. Je kunt gewoon met een grote stevige lepel alles door elkaar scheppen/roeren ofzo! En echt heeeel lekker, stevig en kruidig.
@ Calyx: ja ik heb hem toen niet zelf gemaakt :$ maar ja, mijn broer en zn vriendinnetje dus wel en die hadden exact dat recept aangehouden, zeiden ze? Nouja je kunt het een paar dagen bewaren en het was totaal geen ramp om er elke dag van te eten :o. |
Chocolade koekjes... Ik zwijmel al helemaal weg....
Iemand nog een recept voor? liefst Chocolate Chip :) |
Citaat:
|
Leuk Lilium!
http://www.bol.com/imgbase0/BOOKCOVE...9562240_E2.gif Uit mijn nieuwe recepten boekje, gescoord op de vrij markt met koninginnedag. Ze waren echt heerlijk, ik heb er maar 1 zelf gehad, de rest heb ik uitgedeeld met vriendjes en vriendinnetjes :). Ik heb iets meer chocolade gebruikt, oh en die rietsuikerstroop kon ik niet vinden dus dat werd gewone suikerstroop. |
Citaat:
Ik zal even zoeken welke ik wel eens heb gemaakt, die waren namelijk lekker en makkelijk te maken. Gevonden: http://yummyinmytummy.nl/zoet/chocol...-chip-koekjes/ |
Ik heb vandaag noga gemaakt en witte chocolade brownies <3
Het recept voor de noga heb ik hier wel, als er belangstelling voor is :p Het witte brownies-recept ligt nog op mijn werk. |
Ik heb vandaag voor 't eerst in mn leven een brood gemaakt. Nouja hij staat nu te rijzen dus ik weet niet of het ook maar een klein beetje op een brood gaat lijken :o.
Recept: Gewoon zo'n standaard pak broodmaakmix, meergranen brood. Dat bereiden zoals het hoort, en als toevoeging heb ik gedaan: mix van feta, walnoten, peper, kruiden en knoflook. Ben benieuwd, ik zal de uitkomst posten.. |
Update: wow het is echt super lekker geworden! De combinatie van wat ik er extra in heb gedaan is ook erg lekker. Aanrader dus ;).
|
Oee leuk Larry :y.
Hoe hoog is hij geworden? Want ik ben nu wel thuis thuis, maar op mn kamertje wou ik dat ook eerst maken ennuh ik weet niet of dat mini oventje dat aankan :o. |
Oh valt erg mee! Als je hem wat langer en breder maakt zeker, dan moet het wel lukken. Ik denk dat die van mij max 10 cm hoog was? Of je maakt er een aantal kleine broodjes van? Of je vlecht het en maakt het plat ofzo? Tis maar net wat je er mee doet ;).
|
Morgen ben ik jarig en ik heb gisteren alvast twee taarten gemaakt. Een standaard appeltaart (gewoon met zo'n pak van Koopmans) en een cheesecake met die nieuwe Philadelphia keuken pakjes. Op de website staan echt super lekkerere recepten. Ik heb deze gemaakt alleen dan zonder de witte chocoladevlokken en hij is echt super lekker. Die bastognekoeken zijn echt geweldig als bodem. Het is wel lastig te verkruimelen maar in een plastic zak doen en erop stampen werkt ;)
|
Gefeliciteerd Daantje! Bastogne-bodems doen het inderdaad goed, vallen ook altijd in de smaak. Appeltaarten ook trouwens ook (y). Hopelijk heb je een leuke verjaardag :)!
|
Oké, ik had geen reden om wat te gaan maken, maar nu bedacht ik me dat een goede vriendin maandag voor een week naar Amerika gaat en omdat ze m'n koekjes enzo wel kan waarderen altijd. Aangezien ik er morgen langs ga en de overgebleven koekjes wel opkomen door haar huisgenoten heb ik weer een excuus :bloos:. Ik update hem morgen wel, al heb ik niet het idee dat veel mensen dit lezen.
Bokkenpootjes Ingrediënten: 8 eiwitten 350 gr suiker 500 gr gemalen witte amandelen geraspte schil van 1 citroen 1 tl kaneel 3 pakjes vanillesuiker bittere chocolade enkele vellen ouwel (ik doe gewoon bakpapier) extra: oven spuitzak (ik gebruik zelf gewoon een boterhamzakje altijd, en dan knip ik de punt eraf :o) Voorbereiding: Sla de eiwitten met wat suiker stijf. Roer er afwisselend de overige ingrediënten door en doe het beslag in een spuitzak met een grote opening. Leg enkele velletjes ouwel op de bakplaat en spuit reepjes van 6 à 7 cm op de ouwel. Laat dit enkele uren drogen. Bereiding: Schuif de plaat in het midden van de op 160°C (hetelucht 150°C) voorverwarmde oven. Bak de koekjes 15-20 minuten, ze mogen niet bruin worden. Laat ze op een rooster afkoelen. Smelt de bittere chocolade au-bain-marie en strijk steeds een beetje op de achterkant van een koekje. Plak er een tweede tegenaan (met de rug tegen elkaar). Doop de beide punten van elk bokkepootje in de chocolade en laat ze goed hard worden. |
wat echt heel erg lekker is is honing appelcake
Ingredienten 5 appels 200g boter 3 eieren 150g vloeibare honing 150g zelfrijzende bloem 100g suiker Zout Benodigdheden Ronde bakvorm met antiaanbaklaag Een keukenmachine (je kunt het ook met de hand doen) Een rooster Bereiding 1. Doe de suiker met 2 eetlepels water in een pannetje en laat het mengsel karameliseren zonder dat het bruin kleurt. Giet het in een ronde bakvorm met antiaanbaklaag en zorg dat de hele bodem bedekt is. 2. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in plakjes. Leg ze op de bodem van de bakvorm. 3. Smelt de boter en meng ze in de keukenmachine met de eieren, de honing, de bloem en een snuifje zout tot een glad deeg. giet het deeg over de appeltjes. Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. De cake moet mooi bruin zijn. 4. Haal de cake uit de oven en laat hem 10 minuten rusten. Haal hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster. tip doe even bakpapier in de bakvorm want dat suiker komt anders niet heel mee als je het gaat opeten |
Ik lees het wel hoor maar ik bak niet zovaak iets, en als ik al iets bak is het meestal iets simpels zoals vanavond een hele gewone cake, wel met extra vanillesuiker :) Nog niet geproefd maar dat komt morgen wel met de visite :)
En, dankjewel voor je felicitaties! Appeltaart viel in de smaak bij m'n collega's, cheesecake ook bij m'n schoonouders. Was een gezellige dag :) |
Oh, die bokkepootjes ga ik een keer maken calyx <3
|
Citaat:
|
Citaat:
|
HaWaHaai, die Philadelphia taarten hoeven niet in de oven maar in de koelkast, dus dat kan je wel maken :)
|
Citaat:
|
Oh leven in dit topic (Y)
De bokkepootjes zijn echt uber lekker *O*! Ze kwamen wel moeilijk van het bakpapier af, dus mss moet je toch maar ouwel gebruiken, of iets van invetten ofzo. En ze smaken wel anders dan de echte, want daar zit zo'n mokkalaagje tussen. |
1 Bijlage(n)
Boehoe de bokkepootjes-fotos zijn echt totaal mislukt. Heb er speciaal mn telefoonkabeltje voor opgezocht. Dan mijn afgelopen appeltaart-foto maar posten, anders is het helemaal voor niks geweest :bloos:.
|
Citaat:
|
http://2.bp.blogspot.com/_sr5G-H7Ljn...0/IF3M9424.jpg
Oké, deze kwam ik tegen, die ga ik maken als mn nichtje haar slaagt :o. Voor de mensen die het niet snappen:
Spoiler
|
Wat ontzettend cool, Calyx! Da's tof om te krijgen, weer eens origineler dan kaartjes en bloemen :).
Vorige week heb ik een monchoutaart gemaakt die zeer goed geslaagd was, samengesteld uit verschillende recepten. Echt superlekker :). Monchoutaart 1. Smelt 50-75g roomboter en meng hier 175 à 200g verkruimelde bastognekoeken (of digestivebiscuitjes, of met chocolade). 2. Vet een springvorm van 24cm in en maak van het koekjesbotermengsel een bodem. Zet 'm vervolgens in de koelkast. 3. Meng 200g monchou en 125g witte basterdsuiker. 4. Klop 2,5 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje Klop-Fix stijf. 5. Schep het slagroommengsel voorzichtig door de monchou en verdeel het over de koekbodem. Zet deze in de koelkast. 6. Breng vóór het opdienen één blikje vlaaivulling kersen over de taart. (Kan eventueel daarna nog in de koelkast.) 7. Smikkelen maar! |
Hebben jullie toevallig nog een heel goed idee om bastognekoeken te verkruimelen als je alleen een mixer (en geen keukenmachine of blender oid) bezit? :o Als ik het met m'n mixer probeerde vloog het heel de keuken door dus ik heb het maar in een plastic zak gedaan en erop gaan stampen :o Ik wilde toen dat ik een rubber hamer had gehad :p
|
Citaat:
En oe, lekker monchou <3. Citaat:
|
Haha, dat is juist een goede manier :d gewoon verkruimelen met je handen of met de deegroller er overheen ofzo? beetje meppen :o.
|
Ik (of eigenlijk mijn vriendje) heeft ze op een snijplank met een groot koksmes verkruimeld, dat werkte ook prima.
|
Ik ga vanavond op mijn werk trakteren op bladerdeeghapjes:
- met ham en kaas - met gehaktvulling - met tomatenpuree, Italiaanse kruiden en kaas Ik ga ze straks maken dus ben benieuwd of t lukt! |
Een vriend van me die 10 juni afstudeert heeft bedacht dat ik goed kan bakken :| en heeft dus gevraagd of ik een taart wil bakken voor hem. Zijn eerste voorstel was een slagroomtaart maar kun je dat uberhaupt wel thuis met standaard atributen maken? Tweede optie was een abrikozenvlaai, iemand daar nog een goed en simpel recept voor?
|
Slagroomtaart kan gewoon een ronde cake zijn, in tweeen gesneden en dan gevuld met slagroom en versierd met slagroom. Dan wel slagroom met klop-fix, zodat die wat langer goed blijft. Je kan dan ook met de cakesmaak gaan variëren, bijv. chocolade cake oid. of versieren met vruchtjes, nogatine aan de zijkant en ga zo maar door. Spuitzak is wel handig om te hebben.... :)
|
Citaat:
|
Citaat:
|
en hoe isie gelukt?
|
ik heb vandaag bij de simon & levelt winkel een walnoten brownie gehad, goddelijk! :o dus nu moet ik dat recept hebben..!
|
ik ben de bokkenpootjes aan het maken alleen lopen ze bij mij heel erg uit heb ik dan wat verkeerds gedaan?
|
Citaat:
|
heeft er ooit al iemand cake gebakken in een broodbakmachine? :o
wij hebben nog altijd geen oven, maar sinds kort dus wel een broodbakmachine, en nu dacht ik, als ik nu gewoon cakebeslag maak, en dat in die broodvorm kap, en dan dat ding op 'bakken' zet (dus niet kneden en rijzen en die shit, maar direct gewoon bakken, wat volgens mij gewoon kan), zou dat dan kunnen lukken? geen idee hoe warm dat ding wordt, maar ... ooh, ik wil het graag proberen, maar geen idee of dat kan werken. |
Ik weet niet of het kan. Heb zelf geen broodbakmachine dus geen idee. Heb je wel een magnetron? Volgens mij heb je ook cakemix voor in de magnetron, misschien is dat wat?
|
Een vriend van me gaat een paar maanden reizen door Afrika, en er is gevraagd iets lekkers mee te nemen op zijn afscheidsfeestje. Heeft iemand nog toffe ideeen voor Afrikaanse bakseltjes? (Hoeft niet per se écht Afrikaans te zijn natuurlijk, maar decoratie ofzo kan dat ook zijn.)
|
@ blauw engeltje, je kan wel cake maken in een broodbakmachine volgens mij (na wat googlen blijkt dat ook wel), maar je moet wel wat dingen anders doen. Even googlen mss, of iemand anders hier, ik weet het iig niet.
@ indigo, vorig jaar heb ik net zoiets georganiseerd voor een vriendin, alleen hadden wij alles gemaakt, ik zal vanmiddag even wat opzoeken/bedenken wat we ookal weer hadden. Edit: Afrikaanse wijnen en verse sapjes. Verder allemaal mezze (olijven, brood, tapenades, kruidenboter, wat tapas), een couscous salade met feta, dadels en sinaasappel, een andere salade met gegrilde courgette, aubergine, paprika en schapenkaas, wat bladerdeeg hapjes (spinazie/feta en iets met gehakt) en een tzatzikisoort dip. Turkse yoghurt met honing, noten en munt, baklava en andere zoete hapjes / toetjes van een marokkaans winkeltje, en vers fruit (ook dingen als passievrucht, halveren en uitlepelen). Verder weet ik het niet meer :o. |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.