Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Barbecue topic! (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1751146)

Calyx 21-04-2009 19:25

Barbecue topic!
 
Het is echt barbecue en niet barbeque :eek:.
Of om niet moeilijk te doen een bbq-topic! Het is immers weer mooi weer en ookal is het nog maar lente, er zijn genoeg mensen die alweer aan de slag gaan met de barbecue. :cool:
Het leek me leuk om hier recepten te posten, van een simpele spiesjes, bier en ijs na tot een culinaire pastasalade, hippe sausjes en gemarineerde groentes in aluminiumfolie.
Dus wat maken jullie op/bij de barbecue? Of spui wat je wilt kwijt wilt over dit onderwerp! *O*

WolterB 22-04-2009 19:02

Wij hadden vandaag gamba's gemarineerd in olie, met zout, peper en rozemarijn (y)
Daarnaast een standaard bbq-pakket :p

En salades zijn er altijd prima bij:
salade met ijsbergsla, feta, olijven, cherrytomaat, komkommer
salade met gemengde sla, appel, mango en banaan

Zelf pindasaus maken is ook een aanrader:
1 pot pindakaas, 1 pot melk, 2-3 theelepels sambal, knoflookpoeder naar smaak en een scheut ketjap (y)

MTpower 22-04-2009 19:40

Ik ben fan van simpel en veel als het om bbq-en gaat :D
Grote lappen vlees (y)
Daarnaast doet een fruitsalade het altijd goed, zeker met dit zomerse weer.
En pindasaus kan je beter met water maken :P

Absinthe 22-04-2009 23:27

Ik hou ook van simpel;
Wij hadden laatst gewoon gemarineerde kipkluifjes en hamburgers. En daarbij dan salade met tomaat, feta, studentenhaver en komkommer. En stokbrood natuurlijk. En champignons gevuld met kruidenboter, in aluminiumfolie en dan even op de barbecue.

sterrenmeisje 23-04-2009 08:27

wij maken sinds een zomer in de provence altijd proveçaalse kip:

kipfilet laten marineren in een schaal met olijfolie en provençaalse kruiden en dan gewoon bakken op de bbq. smaakt naar frankrijk :D

en verder hou ik van veggie bbq:
- spiesjes met paprika en courgette
- grote champignons inpakken in aluminiumfolie, eventueel met wat kruidenboter erin nomnomnom
- rolletjes courgette met mozzerella: maak met de kaasschaaf dikke plakken courgette en neem plakken mozzerella (tip: gebruik een eiersnijder) en rol die in. vastzetten met een cocktailprikkertje

en idd kleurtjessalade: veldsla, zwarte olijven, mais, kerstomaatjes, feta en een beetje balsamicoazijn.

Louis Armstrong 23-04-2009 09:02

Meestal heel simpel, maar soms:

Forel vullen met garnalen en knoflook, en een beetje peper, inrollen in aluminiumfolie en lekker laten garen.

Diverse sauzen zelf maken.

Kip of rund laten marineren in een mosterdmarinade

sterrenmeisje 23-04-2009 09:07

trouwens, ook heel lekker: banaan met chocola op de bbq.

Lilything 23-04-2009 09:32

- zalm kruiden en dan inpakken in aluminiumpapier
- salade met gedroogde tomaatjes en olijven
- sjaslicks met kipfilet/fricandeau paprika, ui en cherry tomaatjes

KiMZz 28-04-2009 13:38

Wij eten altijd hetzelfde eigenlijk:
- speklapjes
- hamburgers
- worstjes
- spiesjes
- kippepootjes

Daarbij:
- whisky-cocktail saus
- bbq-saus
- satésaus

- huzarensalade
- stokbrood
- kruidenboter

En als toetje ijs (bijvoorbeeld slagroomijs of vienetta)

Qua drank:
- wijn
- bier
- frisdrank

Dus niks bijzonders, ik had trouwens ook nog nooit gehoord van dingen verpakken in aluminiumfolie op de bbq? :) Ook groente enzo? Apart! Maar misschien weleens leuk om te proberen.

sicilion 28-04-2009 15:17

Ik bedacht dat het ook superlekker is om aardappels te poffen op de bbq. Gewoon een grote pieper in alu folie wikkelen en een half uurtje laten smeulen. Daarna opeten met kruidenboter of knoflooksaus!

KreZor 28-04-2009 15:49

Met Kaas:
- Portobello's met kruidenkaas
- Aubergine met Schapenkaas
- Rode ui/paddestoelen/bleekselderij/blauwe kaas in folie
- Courgette met mozzarella

Overig
- Mais (met een beetje boter en zout onder de bladeren)
- Aardappels met knoflook en rozenmarijn in folie
- Aubergine gemarineerd in rode wijn met thijm en andere groenten (paprika/champignons) op een satéprikker
- Verschillende gemarineerde (bijv. sojasaus/knoflook) groenten op een satéprikker
- Vegaburgers

Toetje:
- Banaan met rum/honing/boter

Verder weet ik niet veel vegabarbecue recepten.. dus als er nog ideën zijn :).

WolterB 05-08-2009 19:20

*schop*
Omdat het nog steeds prima weer hiervoor is.

Afgelopen keer een courgette opengesneden, uitgehold en gevuld met champignons en kruidenroomkaas. Dat even in zilverfolie in het vuur gooien (niet op het rooster) (y)

Kenjirro 07-08-2009 01:48

Zelf kebabs of kofte's maken en dat op de bbq (Y)

sonho 07-08-2009 09:43

Voor de vega's (en alle andere natuurlijk).
Courgette, prei en chamignons in kleine stukjes door elkaar. Daarop een plak mozarella, beetje pesto en een grote plak tomaat. Alles in zilverfolie verpakken en op de bbq (of bbc, aangezien het barbeCue is?), hmmm.

ElieJAMES 08-08-2009 13:17

I have a lot of recipes to share


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.