Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Welke groente/kippensoep uit blik raad jij aan? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1753100)

Lilything 06-05-2009 11:57

Welke groente/kippensoep uit blik raad jij aan?
 
Ik eet eigenlijk al jaren de groente of kippensoep van de unox, maar laatst viel me ineens op hoe weinig vulling er eigenlijk inzit en dat het een rare gelige kleur heeft die ook niet echt veel meer weg heeft van natuurlijke soep-O-

welke merken van soepen uit blik raden jullie mij aan aan?:D

Larry Flint 06-05-2009 14:47

Ik raad je aan gewoon zelf een soepje te maken, super makkelijk en net zo snel als soep opwarmen..Bovendien veel gezonder van geen gekke overbodige smaakversterkers enzo. Als je interesse hebt:

Basisgroentesoep:
- pan water (zoveel als je wilt)
- 1 of 2 bouillonblokjes (groente, tuinkruiden, rundvlees, kip)
- zak soepgroente
- evt kip of vermicelli

Water met bouillonblokjes laten koken, soepgroente even aanbakken of gewoon zo in de pan gooien (en dan dus wel gaar laten worden) en dan ff laten pruttelen. Naar gelang peper en zout toevoegen en evt extra dingen die je lekker vindt.

M@rco 06-05-2009 15:37

Zelf maken is inderdaad niet zo heel moeilijk. I.p.v. bouillonblokjes kun je ook een pot bouillon gebruiken, zit wat meer smaak aan. En als je toch kant en klaar zoekt: misschien die soep uit een zak eens proberen? Die is in ieder geval zonder toevoegingen.

Andijvie 06-05-2009 16:32

Idd, ik vind zelfgemaakte soep echt veel lekkerder dan soep uit blik (en ook uit zak), 't is net wat meer werk, maar dat is het echt wel waard (en zoveel werk is het helemaal niet).

Lilything 07-05-2009 09:54

Citaat:

Larry Flint schreef: (Bericht 29203845)
Ik raad je aan gewoon zelf een soepje te maken, super makkelijk en net zo snel als soep opwarmen..Bovendien veel gezonder van geen gekke overbodige smaakversterkers enzo. Als je interesse hebt:

Basisgroentesoep:
- pan water (zoveel als je wilt)
- 1 of 2 bouillonblokjes (groente, tuinkruiden, rundvlees, kip)
- zak soepgroente
- evt kip of vermicelli

Water met bouillonblokjes laten koken, soepgroente even aanbakken of gewoon zo in de pan gooien (en dan dus wel gaar laten worden) en dan ff laten pruttelen. Naar gelang peper en zout toevoegen en evt extra dingen die je lekker vindt.

Ja, ik pak ook (bijna) altijd de basisgroentesoep potten (die je aan moet lengen met water) als ik het als avondeten doe (of ik werk idd met bouillonblokjes), maar ik eet ook 's middags heel vaak soep en dan pak ik zo'n klein blikje van de unox, maaaaaaarr zijn er geen betere alternatieven voor dat? (cup a soup etc vind ik ook niet echt lekker)

31337 07-05-2009 10:57

Ik maak altijd soep van Knorr :) Maar dan wel met meer ingrediënten erin dan alleen dat zakje. Elke week weer een heerlijke pan soep voor ons twee :)

Lilything 07-05-2009 11:30

Citaat:

Lilything schreef: (Bericht 29207664)
Ja, ik pak ook (bijna) altijd de basisgroentesoep potten (die je aan moet lengen met water) als ik het als avondeten doe (of ik werk idd met bouillonblokjes), maar ik eet ook 's middags heel vaak soep en dan pak ik zo'n klein blikje van de unox, maaaaaaarr zijn er geen betere alternatieven voor dat? (cup a soup etc vind ik ook niet echt lekker)


sicilion 07-05-2009 17:34

Schijnbaar eet iedereen hier alleen maar 'zelfgemaakte' soep en moet je nu alle verschillende merken gaan proberen om er achter te komen...

:)

AlopiA 07-05-2009 22:40

Citaat:

sicilion schreef: (Bericht 29209988)
Schijnbaar eet iedereen hier alleen maar 'zelfgemaakte' soep en moet je nu alle verschillende merken gaan proberen om er achter te komen...

:)

Wat een heerlijk sarcastische opmerking :p

Ik eet 's middags ook wel eens soep uit blik, geen idee welke eigenlijk. Is er soep van knorr? Ik pak dat blikje altijd blind uit het schap, ik zal eens kijken. Dat is wel tomatensoep die ik meestal neem, trouwens.

Wat je ook kunt doen, is een grote pan soep maken en die in kleine (middag)porties invriezen. Dat heb ik ook een tijdje gedaan maar ik ben nooit meer thuis 's middags dus ik doe dat niet meer. Wel ideaal en net zo makkelijk als een blikje, maar dan zelfgemaakt.

Daantje_0705 08-05-2009 21:27

Ik eet eigenlijk altijd alleen champignonsoep en daarvan vind ik de kleine blikjes van het huismerk van Albert Heijn ook heel goed te doen. :)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.