![]() |
amuses
hey allemaal,
ik wil graag recepten voor leuke amuses weten jullie miscien wat? het liefst niet met garnaaltjes of kreeftjes:) doei:D |
Misschien dat je hier iets kunt vinden: http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=amuse
En dit -andere recepten maar zo'n idee- heb ik wel eens gemaakt. Gegrilde courgetterolletjes 1 rechte courgette, in 6 plakken in de lengte 30 g rucola 50 g kruidenroomkaas 6 cocktailprikkers zout, peper optioneel: tabasco Gril de courgettelinten in een grillpan aan beide kanten in een minuut of 7 gaar. Laat afkoelen. Besmeer ze met de kruidenroomkaas, strooi er wat zout en peper over en eventueel een beetje tabasco. Verdeel de rucola overdwars over het midden van de courgetteplakken. Rol elke plak op en zet vast met een prikker. Quesadilla 3 bloemtortilla’s 4 bosuitjes, in rinngetjes 50 g worteltjes, geraspt 15 g koriander 100 g geraspte kaas 2 tl jalapeno-ringetjes of 1 Spaanse peper, fijngehakt 125 ml zure room zout, peper Beleg 1 tortilla met kaas. Leg er een tortilla op. Beleg die tweede met de bosuitjes en wortels. Leg de derde tortilla erop. Verhit een koekenpan op matig vuur, leg de tortilla’s erin, druk goed aan en bak vier minuten, dan weer goed aandrukken, omdraaien en nog drie minuten verhitten. Intussen de zure room, jalapaneno-ringetjes en koriander mengen, op smaak brengen met zout en peper. Snij de quesadilla in vier stukken en doe wat room op elk stuk. |
Ik heb zo onwijs veel amuserecepten, daar word je akelig van :p Zoek je iets in een specifieke richting? Iets speciaals? Simpel? Bepaalde voorkeuren verder?
|
AlopiA schreef: Ik heb zo onwijs veel amuserecepten, daar word je akelig van Zoek je iets in een specifieke richting? Iets speciaals? Simpel? Bepaalde voorkeuren verder?
ik heb niet echt een voorkeur het moet alleen niet al te moeilijk zijn |
Mozarella met parmaham en rucola voor 6 pers.
meng een eetlepel olie met een blaadje fijngesneden basilicum. Marineer daarin 6 kleine bolletjes mozzarella een half uurtje, breng de kaas daarna op smaak met wat peper en zout. Omwikkel de mozzarella met een plakje parmaham. Leg op een klein bordje 2 of 3 mooie takjes rucola, en leg daar een bolletje mozzarella op. kaviaar van doperwten met peer voor 4 pers. pureer 100 gram beetgare doperwten met een staafmixer, voeg een eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over 4 amuselepels en garneer de kaviaar met reepjes peer. Dat zijn er vast 2 |
dank je wel
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.