Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Mosterdsaus (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1753649)

Tijdschrift 09-05-2009 18:55

Mosterdsaus
 
Hoe maak ik dat?
Belangrijker:
Hoe maak ik dat lekker? (met grove mosterd enzo)

Als dit al ergens bestond spijt het me ontzettend verschrikkelijk vreselijk maar ik kon het niet vinden.

Calyx 09-05-2009 20:27

Wat bedoel je precies met mosterdsaus? Voor over het vlees bij de warme maaltijd? Of als dip? Of als dressing?
http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=mo...lp_fromIndex=0 Hier heb je allerlei recepten, maar ik heb geen idee verder dus misschien heeft iemand anders nog wel een idee :).

AlopiA 10-05-2009 10:33

Ik heb ook nog wel een ideetje ja ;)


Roux-papje maken (boter en bloem in gelijke verhoudingen in de pan, roeren tot een papje)
250 ml water toevoegen, gladroeren
klein bouillonblokje toevoegen
aan de kook brengen
mosterd toevoegen (naar smaak)
op smaak brengen met zout en peper

Als de saus te dun is kun je nog wat roux toevoegen. Wel voorzichtig, want hierdoor gaat het inbinden en soms gaat dat nogal snel ;) En als 'ie te dik is voeg je gewoon nog wat water toe.

Tijdschrift 11-05-2009 17:01

Top dank je!
Sorry dat ik niet erg specifiek was, Calyx. AlopiA ging er terecht vanuit dat het voor een wame maaltijd is :)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.