Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Couscous (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1757571)

Lilium 06-06-2009 16:50

Couscous
 
Nu mijn potje Marrokaanse kruiden van Silvo niet meer verkocht wordt, weet ik niet hoe ik mijn couscous nog kan kruiden. Ik wil liever geen kant-en-klaar poedertjes of pakjes kopen. Wat nu? Hoe kruiden jullie je couscous?
Verder ben ik wel benieuwd naar jullie recepten met couscous!
Edit: ik maak zelf altijd zoete couscous, met ananas en soms met rozijnen. En groente natuurlijk; meestal wat ik nog heb liggen.

blauw engeltje 07-06-2009 07:32

gewoon bouillon, groente of kip...

ik maak graag koude couscous, met hele kleine blokjes tomaat, komkommer, pijpajuintjes en versnipperde koriander edit:ohja, en een beetje sinaasappelsap erovergooien!
of warm met hele kleine stukjes gedroogd fruit en noten en harissa, en dan iets met lamsvlees erbij ofzo, hmm

Lilium 07-06-2009 09:29

Dat van die bouillon is wel een goede tip. Dan heb je al meer smaak aan je couscous dan wanneer je het met slechts water maakt.
Je eerste recept klinkt heel lekker. Zit me alleen af te vragen wat pijpajuin is? Is dat een speciaal soort ui?

blauw engeltje 07-06-2009 11:57

Citaat:

Lilium schreef: (Bericht 29323986)
Dat van die bouillon is wel een goede tip. Dan heb je al meer smaak aan je couscous dan wanneer je het met slechts water maakt.
Je eerste recept klinkt heel lekker. Zit me alleen af te vragen wat pijpajuin is? Is dat een speciaal soort ui?

lente-uitjes, ken je dat? of bosuitjes? allemaal hetzelfde :)

die dingen:
http://www.reijnoudtagf.nl/images/Bosuitjes.jpg

Lilium 07-06-2009 16:08

Citaat:

blauw engeltje schreef: (Bericht 29324310)
lente-uitjes, ken je dat? of bosuitjes? allemaal hetzelfde :)

die dingen:
[afbeelding]

Oh ja, die ken ik wel.

Calyx 07-06-2009 17:29

Ik vind tabouleh toch wel erg lekker op een warme dag. Dus couscous met komkommer, tomaten, bosui, peterselie/munt, wat olijfolie enz, beetje eigen variatie erop. Met avocado erdoor vind ik ook prima, ook wat vullender.
Een andere combinatie met couscous is tuinerwten, broccoli en feta. Of met courgette, kikkererwten en feta. Rozijnen of dadels erin doet het ook vaak goed. Of een soort ratatouille maken (courgette, aubergine en tomaten) en met een marokkaanse vegaburger. Ik heb niet echt een vaste combinatie, het ligt er ook aan waar ik zin in heb/wat ik nog in huis heb.
Ik gebruik amper kant-klaar kruiden, wel heb ik ras-el-hanout van Le Souk. ( Edit= Het is een kruidenmengsel van gemalen peper, look, gember, mosterd, kaneel, muscaatnoot, sterk piment, paprika, kruidnagel.) Misschien is dat ook wat voor jou, waarschijnlijk ook wel te koop in de supermarkt.

Lilium 08-06-2009 08:14

Dat ras-el-hanout klinkt goed. Zal eens op zoek gaan. Bedankt voor de tip.

martijn1985 08-06-2009 15:24

ras-el-hanout is een kruidenmengsel dat uit heel veel verschillende kruiden kan bestaan, maar ik betwijfel of je het in de supermarkt kan vinden. En Le Souk zit volgens mij alleen in Groningen, maar je moet in principe wel ras-el-hanout kunnen vinden bij iedere marokkaanse/arabische winkel.

Calyx 08-06-2009 15:31

Ik heb het gezien bij de Jumbo een tijd terug, maar met le Souk bedoel ik gewoon Marokkaanse winkeltjes -dat snapte de topicstarter wel lijk me-, en de markt kun je misschien ook kijken.

Lilium 08-06-2009 18:18

Citaat:

Calyx schreef: (Bericht 29329428)
Ik heb het gezien bij de Jumbo een tijd terug, maar met le Souk bedoel ik gewoon Marokkaanse winkeltjes -dat snapte de topicstarter wel lijk me-, en de markt kun je misschien ook kijken.

Jawel hoor. :)
Dat wordt binnenkort mijn eerste tripje naar een Marokkaanse / Arabische winkel.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.