Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Lekkere/simpele recepten om zelf te maken! (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1757846)

Mókerrr. 08-06-2009 19:01

Lekkere/simpele recepten om zelf te maken!
 
Heey people,

hebben jullie misschien lekker recepten die makkelijk te bereiden is.
Heb zin om te koken. :P

Paranoide 09-06-2009 12:19

Pasta a la Paranoide.

Benodigdheden:
- Pasta
- Een potje fatsoenlijke pesto
- Room
- (Jonge) kaas
- Oosterse wokblokjes (vegetarisch spul van de AH)
- Zout en (witte) peper naar smaak

Eventueel er ook nog bij:
- Champignons
- Pijnboompitjes
- Basilicum, liefst vers

Bereidingswijze:
Kook de pasta. Dat duurt tien minuten. Na een minuutje of drie/vier kun je beginnen aan de rest van de dingen - bak de wokblokjes en de eventuele champignons (van te voren in plakjes snijden uiteraard) in een grote pan. Giet na een tijdje de room erbij. Blijf een beetje roeren tot 'ie voor jouw gevoel bijna kookt. Schep daarna de pesto erbij en roer tot het geheel één saus is.
Ondertussen is de pasta zo'n beetje klaar. Giet hem af, doe daarna direct de kaas erbij (gewoon in de pan) en schep 'm een beetje om zodat de kaas min of meer gelijkmatig verdeeld is. Laat dit een minuutje staan zodat de kaas de kans krijgt om te smelten. Doe daarna de pasta in de pan met de saus. Voeg de eventuele basilicum aan het geheel toe. Roer het geheel goed door elkaar terwijl je het een minuutje laat sudderen.

Klaarrr!

Serveren met verse basilucum en/of pijnboompitjes er kunstig overheen gestrooid.

M@rco 09-06-2009 12:30

Ook lekker en enorm simpel: pasta met zalm en broccoli.

Nodig:
- Pasta (penne of fusili ofzo)
- 500g broccoli
- Pakje gerookte zalm (zalm uit blik kan ook, maar dat is best ranzig)
- Kuipje Boursin Cuisine knoflook en kruiden

Grote pan water opzetten en aan de kook brengen. Broccoli in roosjes snijden, samen met de pasta in de pan gooien en 10 minuten laten koken (scheelt afwas, maar na 10 minuten is je broccoli wel behoorlijk zacht. Als je dat niet wil, broccoli apart koken). In een ander pannetje langzaam de boursin verwarmen. Gerookte zalm in reepjes/stukjes snijden en dat een paar minuten meeverwarmen. Pasta en broccoli afgieten, zalm/bousinsaus er overheen en aan tafel. (y)

Atelier Madame 09-06-2009 23:26

Een omelet: eigenlijk heel makkelijk, neem een paar eieren (+-3/4), vervolgens doe je er wat soorten groente bij zoals paprika, spinazie, tomaat etc. Ham/kaas erdoorheen, bakken en je hebt een primavullende avondmaaltijd (Y).

AlopiA 10-06-2009 09:41

Citaat:

Atelier Madame schreef: (Bericht 29335824)
Een omelet: eigenlijk heel makkelijk, neem een paar eieren (+-3/4), vervolgens doe je er wat soorten groente bij zoals paprika, spinazie, tomaat etc. Ham/kaas erdoorheen, bakken en je hebt een primavullende avondmaaltijd (Y).

Als je een omelet maakt, moet je altijd eerst de garnituren gaar maken en verhitten voordat je het ei toevoegt. Anders wordt je ei niet goed gaar of je garnituren zijn te ver.

blauw engeltje 10-06-2009 09:49

Citaat:

AlopiA schreef: (Bericht 29336455)
Anders wordt je ei niet goed gaar of je garnituren zijn te ver.

andersom?

Mókerrr. 10-06-2009 19:44

Nou, bedankt mensen! ;)

blauw engeltje 12-06-2009 12:12

pasta met lekkere easy-peasy-saus!
150gr plakjes ontbijtspek goudbruin opbakken, drie gehakte tomaten bijkappen en even laten bakken, 3/4 doosje sojaroom erovergooien en een eetlepel zelfgemaakte rode pesto, en een handvol rucola bij in je bord gooien


rode pesto is ook supermakkelijk om te maken
50gr grana padano of parmezaanse kaas raspen
drie teentjes look fijnhakken
een handvol basilicum fijnhakken
een bokaal zongedroogde tomaten op olie laten uitdruppen en de tomaten fijnhakken
een flink handjevol pijnboompitten fijnhakken
1dl olijfolie erovergieten en flink mengen

je kan natuurlijk ook alles in de blender gooien, maar ik heb geen blender :p

nps 12-06-2009 14:22

LEkker simpel: Spitskool met rijst

Nodig:

Spitskool
Gehakt
Rijst
Tuinkruidenbouillon
Peper
Knoflook naar smaak

Kook de rijst, gooi het gehakt in een pan en rul het samen met de evt knoflook. Gooi de spitskool erbij, bestrooi het geheel ruim met kerrie en bouillon, en roerbak het tot de spitskool gaar is.

blauw engeltje 12-06-2009 14:32

zelfde idee als hierboven eigenlijk: witte kool hakken, (eventjeel eventjes koken) en (daarna) wokken, gehakt rul bakken, rijst koken, alles mengen en seasonen met sojasaus


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.