![]() |
Broodbaktips?
Ik zit de laatste tijd een beetje te proberen om zo lekker mogelijk mn eigen broden te bakken (ik gebruik een broodbakvorm en de oven) hebben jullie miss tips om mn broden nog beter/lekkerder te doen lukken? :)
|
Naar een molen gaan voor goed meel en gist
Het beste gaat door niet volledig met volkorenmeel te werken maar dit wat de vermengen met bloem, hierdoor wordt het deeg wat rekbaarder/ soepeler. |
Als ik brood bak, doe ik graag roomboter (ipv olie, en dan wat meer) en kleingesneden tutti frutti erdoor, en dan maak ik bolletjes ervan. Erg lekker (y).
Of olijfolie, ringetjes olijf en stukjes zongedroogde tomaat. Maar wat de beste basisingrediënten zijn weet ik niet zo. Mijn ouders gebruiken meel van een ouderwetse molen voor de broden in hun broodbakmachine, dan krijg je erg grof brood, dat is soms wel lekker maar niet voor elk soort brood. |
Als je brood gaat bakken moet je het goed verhitten
|
Mijn no 1 tip is: niet vergeten de gebruiksaanwijzing uit de broodbakmachine te halen. :bloos:
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.