Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   (UK) Buttermilk (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1764839)

fizzle-fluffy 21-07-2009 22:33

(UK) Buttermilk
 
Ik ga cupcakes bakken, maar ik ben in Engeland. Mijn recept vraagt om buttermilk - voor zover ik weet is dat karnemelk. Maar dat is hier blijkbaar iets heel bijzonders, want de winkel op de hoek heeft het niet en de ASDA (vergelijkbaar met DEEN) heeft het ook niet.

Ik vroeg me af of iemand weet wat een goede vervanger is voor karnemelk in een recept. Kan ik beter melk of yoghurt gebruiken als vervanger? Of iets heel anders?

dankjewel!
liefs,
fizzle

Calyx 21-07-2009 22:46

Na wat googlen kom ik op verschillende dingen. Zoals halfvolle of soja yoghurt, kwark, biogarde met water erbij.
Maar het meeste wat ik tegenkom is (bv op http://www.dekooktips.com/warenkenni.../melk-zuur.htm) melk en citroensap of azijn. Dat is wss ook wel makkelijk te krijgen daar :).
Succes!

fizzle-fluffy 21-07-2009 23:25

oh, het zijn citroensmaak cakejes dus ik doe wel melk en citroensap. Superbedankt!! :cool:

fizzle-fluffy 22-07-2009 12:44

Het is heel lekker geworden met melk en citroensap ipv karnemelk!

Calyx 22-07-2009 17:56

*O*

Rationeel 22-07-2009 23:23

hmmm ik dacht altijd dat melk zwaar gaat schiften als je er zuur bij doet. of heb je het keurig één voor één gemengd?

fizzle-fluffy 23-07-2009 11:14

een voor een gemengd?

Rationeel 23-07-2009 14:44

dat je de melk en citroen apart door het beslag hebt gemengd of dat je ze eerst samen hebt gevoegd voordat je het aan het beslag toevoegde... dat bedoelde ik :)

Sluwe Sjakie 29-07-2009 22:10

lekker!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.