Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Als je mocht koken bij wie is de chef of over de kook, hoe zou jij het doen? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1775133)

Kenjirro 06-10-2009 23:11

Als je mocht koken bij wie is de chef of over de kook, hoe zou jij het doen?
 
Ik zou me richten op de turkse keuken.

Begin gerecht: Manti (soort turkse ravioli, die je eet met yoghurt en gekruid tomatenpuree)

http://1.bp.blogspot.com/_FcKGI7Quwb...kish_manti.jpg

Tussengerecht: Sarma (in het grieks: dolma)

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...7/75/Sarma.jpg

Hoofdgerecht: Bulgur pilav met kalfsvlees

http://www.yemekustasi.com/files/ima...lgurPilavi.jpg

Toetje: Sutlu (soort rijste pap)
http://www.cafemsn.net/wp-content/up...ik_tatlisi.jpg

floortje613 18-10-2009 16:45

Citaat:

Kenjirro schreef: (Bericht 29744702)
Ik zou me richten op de turkse keuken.

Begin gerecht: Manti (soort turkse ravioli, die je eet met yoghurt en gekruid tomatenpuree)

[afbeelding]


Tussengerecht: Sarma (in het grieks: dolma)

[afbeelding]


Hoofdgerecht: Bulgur pilav met kalfsvlees

[afbeelding]


Toetje: Sutlu (soort rijste pap)
[afbeelding]

het ziet er echt allemaal heerlij uit.
ik zou ook een beetje richting de oosterse stijl gaan met veel vlees en groente

Alice Rosenbaum 18-10-2009 18:48

Citaat:

Kenjirro schreef: (Bericht 29744702)
Ik zou me richten op de turkse keuken.

Begin gerecht: Manti (soort turkse ravioli, die je eet met yoghurt en gekruid tomatenpuree)

[afbeelding]


Tussengerecht: Sarma (in het grieks: dolma)

[afbeelding]


Hoofdgerecht: Bulgur pilav met kalfsvlees

[afbeelding]


Toetje: Sutlu (soort rijste pap)
[afbeelding]

Manti, dat heb ik 1 keer gegeten en het is ontzettend lekker! Heb je misschien een goed recept?

Kenjirro 21-10-2009 09:41

Ja tis super, opzich is manti niet al te ingewikkeld om te maken, maar het is veel werk, elke manti moet je een voor een vouwen, dus als je het gaat maken, doe het met wat vrienden en vriendinnen, en maak dan gelijk veel, om een gedeelte in te vriezen, anders is het het maken echt niet waard, want een paar uur werk eet je in een keer op haha.

http://www.smulweb.nl/752572/koken/recept/Turkije-manti

Dit is volgens mij wel een goed recept, alleen moet gebakken tomatenpuree er nog bij (gaat over de yoghurt, je kunt ook gewoon beter "normale" yoghurt gebruiken, knoflook is ook geen vereiste vind ik), als je specifieke vragen nog hebt, kun je die altijd stellen.

HOI-hoi-HOI 26-10-2009 10:48

Hmm.. heel lekker. Maar waar smaakt Sarma naar? Eerlijk gezegd heb ik er nog nooit van gehoord.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.