![]() |
Als je mocht koken bij wie is de chef of over de kook, hoe zou jij het doen?
Ik zou me richten op de turkse keuken.
Begin gerecht: Manti (soort turkse ravioli, die je eet met yoghurt en gekruid tomatenpuree) http://1.bp.blogspot.com/_FcKGI7Quwb...kish_manti.jpg Tussengerecht: Sarma (in het grieks: dolma) http://upload.wikimedia.org/wikipedi...7/75/Sarma.jpg Hoofdgerecht: Bulgur pilav met kalfsvlees http://www.yemekustasi.com/files/ima...lgurPilavi.jpg Toetje: Sutlu (soort rijste pap) http://www.cafemsn.net/wp-content/up...ik_tatlisi.jpg |
Citaat:
ik zou ook een beetje richting de oosterse stijl gaan met veel vlees en groente |
Citaat:
|
Ja tis super, opzich is manti niet al te ingewikkeld om te maken, maar het is veel werk, elke manti moet je een voor een vouwen, dus als je het gaat maken, doe het met wat vrienden en vriendinnen, en maak dan gelijk veel, om een gedeelte in te vriezen, anders is het het maken echt niet waard, want een paar uur werk eet je in een keer op haha.
http://www.smulweb.nl/752572/koken/recept/Turkije-manti Dit is volgens mij wel een goed recept, alleen moet gebakken tomatenpuree er nog bij (gaat over de yoghurt, je kunt ook gewoon beter "normale" yoghurt gebruiken, knoflook is ook geen vereiste vind ik), als je specifieke vragen nog hebt, kun je die altijd stellen. |
Hmm.. heel lekker. Maar waar smaakt Sarma naar? Eerlijk gezegd heb ik er nog nooit van gehoord.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.