Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   De Kantine (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Als jij eieren kookt (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1787858)

Katje 12-01-2010 12:15

Als jij eieren kookt
 
Wacht je dan tot het water kookt en pjolter je dan het ei er in, of doe je het ei meteen in het water en zet je ze samen op het vuur? En als de laatste optie, koud of heet water?

TopDrop 12-01-2010 12:18

pjolter <33

en, uhm, ik kook eerst het water, geloof ik.

Mr Soija verwijderd 12-01-2010 12:19

Volgens mij in heet, ongekookt water.

WAT 12-01-2010 12:20

water en eieren tegelijk in koud water en dan op het vuur.

Archont_temp 12-01-2010 12:22

Wat een stom topic.

Katje 12-01-2010 12:22

Je bent gewoon jaloers.

Archont_temp 12-01-2010 12:23

Vreselijk :P

Katje 12-01-2010 12:25

Ik doe heet water + eieren en ik kook ze 8 tot 10 minuten
Voor zachtgekookte eieren kook ik eerst het water en dan leg ik ze er precies vier minuten in.

Martiño 12-01-2010 12:25

- verkeerd subforum
- katjaban :(
- eieren in het koude water leggen en dan aan de kook brengen. Na het koken even eieren laten "schrikken" onder koude kraan.

Lorelei 12-01-2010 12:25

Ik kook geen eieren want ik vind zachtgekookte eieren vies. :o

Maar mijn moeder doet koud water en eitjes in de pan en zet dan het vuur aan. :Y

Katje 12-01-2010 12:26

Geen katjaban :( dit is een serieus topic!!!!!!!!!

Oja, laten schrikken doe ik natuurlijk ook (y)

Missy 12-01-2010 12:31

Water en eieren gelijk bij elkaar en dan laten koken.

White Trash 12-01-2010 12:31

Koud water en meteen een ei in pleuren en dan op gevoel dat ding een keer er uit halen als het stuitert als een malle.

Rationeel 12-01-2010 12:36

ik breng eerst water aan de kook en doe dan pas de eieren erin. dan 5 minuten voor een zacht ei en 7/8 voor hard.

N00dles 12-01-2010 12:41

Verkapt ik-weet-niet-hoe-ik-eieren-moet-koken-dus-ik-kies-gewoon-de-meest-voorkomende-optie-uit-dit-topic-topic.

Ik wacht tot het water kookt. Oh, en ik prik er een gaatje in aan de onderkant. En dan een paar minuten. Maar ik kook eigenlijk nooit eieren, want gebakken is veel lekkerder.

Andijvie 12-01-2010 12:42

Ik doe m'n eieren in de pan, water erbij, snufje zout en dan wachten tot het kookt en dan kook ik ze op gevoel :)

Lorelei 12-01-2010 12:43

Oh ja, zout erbij inderdaad. Als ze dan breken dan lopen ze niet leeg! :Y

Pippeloen 12-01-2010 12:45

Ik doe ze gelijk in de pan met koud water op het vuur. En dan laat ik ze 3 minuten koken, daarna even laten schrikken met koud water.

Martiño 12-01-2010 12:46

Citaat:

Andijvie schreef: (Bericht 30075933)
Ik doe m'n eieren in de pan, water erbij, snufje zout en dan wachten tot het kookt en dan kook ik ze op gevoel :)

Op gevoel? Je steekt af en toe je vinger erin om te kijken of ze al hardgekookt zijn? :p

Trimm Trabb 12-01-2010 12:46

Ik heb net nog eieren gekookt. Eieren in koud water en dan wachten tot het kookt + nog 4 minuten ofzo.

En dan het ei op een broodje doen, helemaal fijnhakken en er een gore prut van maken met mayonaise en dan wat tomaat, zout + peper. Omnomnomnom.

Sherlock 12-01-2010 13:05

Ik hou meer van gebakken eieren

Tink* 12-01-2010 13:08

E&D topic. ;) Maar van mij mag ie blijven als je zo graag wil weten hoe DK-ers hun eitje eten en niet van E&D-ers. ;)

Ik hou ook meer van gebakken eieren, maar anders water laten koken en dan eieren erin, 4 voor zacht en 8-10 voor hard.

Andijvie 12-01-2010 13:31

Citaat:

Martiño schreef: (Bericht 30075954)
Op gevoel? Je steekt af en toe je vinger erin om te kijken of ze al hardgekookt zijn? :p

:p

Rode Panda 12-01-2010 13:39

Dit is wel HET kantine topic. _o_

White Trash 12-01-2010 13:42

Succestopic!

Archont_temp 12-01-2010 13:46

Citaat:

Archont schreef: (Bericht 30075825)
Wat een stom topic.


Sarah 12-01-2010 18:01

Ik hou de pan onder de kraan en zet dan de hete kraan aan. Het duurt even voor die echt heet is, dus in de pan zit dan lauw water. Daarin de eieren, met een gaatje erin, en wat zout. Dan op het vuur zetten. Als het water kookt nog 4 minuten. Met een sauslepel een ei uit de pan vissen en laten schrikken, daarna het volgende ei eruit vissen en laten schrikken, enzovoort. Het ei dat ik er het eerst uithaal is voor mij.

Calculi yukon 12-01-2010 18:04

Citaat:

Katje schreef: (Bericht 30075802)
Wacht je dan tot het water kookt en pjolter je dan het ei er in, of doe je het ei meteen in het water en zet je ze samen op het vuur? En als de laatste optie, koud of heet water?

Ik kook eerst het water en leg het ei er daarna met een lepel in.

Absinthe 12-01-2010 18:09

Ei meteen erin en dan aan de kook brengen.

Ik vind het overigens bizar dat dit topic nog open is. :D

Calculi yukon 12-01-2010 18:13

Ik weet nog dat ik voor m'n tentamen warmte- en stofoverdracht moest uitrekenen hoelang je een ei moest laten koken voordat het hard gekookt was oid.

Rationeel 12-01-2010 18:32

ik wil nog wel een keertje een ei slowcooken op precies 65 graden :)

Andijvie 12-01-2010 18:41

Oh ja, ik laat mijn eieren na het koken ook schrikken, maar dat doe ik gewoon door het hete water uit de pan te gieten en 'm dan te vullen met koud water.

Waarom prikken sommige mensen gaatjes in hun eieren?

Sarah 12-01-2010 18:44

Citaat:

Andijvie schreef: (Bericht 30077708)
Oh ja, ik laat mijn eieren na het koken ook schrikken, maar dat doe ik gewoon door het hete water uit de pan te gieten en 'm dan te vullen met koud water.

Waarom prikken sommige mensen gaatjes in hun eieren?

Als een ei barst komt dat doordat er een beetje lucht in zit dat uitzet in het hete water. Als je er een gaatje in prikt kan de lucht door dat gaatje naar buiten en barst het ei dus niet. En het gaatje is zo klein dat het eiwit er niet door naar buiten gaat, dat heeft iets met de oppervlaktespanning van het eiwit te maken.

Calculi yukon 12-01-2010 19:07

1 Bijlage(n)
Het deed mij denken aan deze tentamenvraag

Paranoide 12-01-2010 19:37

Waarom laten mensen eieren schrikken? Ik doe ze ook in koud water, maar dat is niet even, dat is gelijk een kwartier, zodat ze afkoelen. Dus volgens mij is dat iets anders.

Pippeloen 12-01-2010 19:38

Dan pellen ze makkelijker volgens mij bij het laten schrikken.

Rationeel 12-01-2010 19:39

ze pellen makkelijker inderdaad. en als je zachtgekookte eitjes niet afkoelt zijn ze binnen no-time ook (te) hard :)

Batave 12-01-2010 19:40

Ik bak eieren met italiaanse kruiden :o

fizzle-fluffy 12-01-2010 19:44

Citaat:

Martiño schreef: (Bericht 30075842)
- verkeerd subforum
- katjaban :(
- eieren in het koude water leggen en dan aan de kook brengen. Na het koken even eieren laten "schrikken" onder koude kraan.

exact (Y)

fizzle-fluffy 12-01-2010 19:45

Citaat:

Paranoide schreef: (Bericht 30077871)
Waarom laten mensen eieren schrikken? Ik doe ze ook in koud water, maar dat is niet even, dat is gelijk een kwartier, zodat ze afkoelen. Dus volgens mij is dat iets anders.

Het eiwit 'schrikt' dan en krimpt een beetje door de plotselingen kou, waardoor het lostrekt van de schil en dat vliesje dat eromheen zit. Dan valt je ei niet uit elkaar als je het pelt.

Skilly 12-01-2010 20:20

Citaat:

WAT schreef: (Bericht 30075816)
water en eieren tegelijk in koud water en dan op het vuur.


Giles 12-01-2010 20:42

Water uit de Quooker (kokend dus) en dan zodra het kookt ei er in. Dan weet ik zeker dat ik maar één keer op de tijd moet letten.

Martiño 12-01-2010 21:39

Oh, mijn vriend had van mn moeder een piepei gekregen voor zn verjaardag ofzo. Dat is een plastic eitje dat je bij je eieren moet bewaren in de koelkast, en je tegelijkertijd bij de andere eieren in het water legt.

Het ei geeft dan drie keer een melodietje, voor zacht (killing me softly :') ), half en hardgekookt zodat je precies weet wanneer je ei klaar is. Helaas is het ei nu kapot. :(

Barabas 12-01-2010 22:05

:"D

Lorelei 12-01-2010 22:23

Citaat:

Martiño schreef: (Bericht 30078255)
Oh, mijn vriend had van mn moeder een piepei gekregen voor zn verjaardag ofzo. Dat is een plastic eitje dat je bij je eieren moet bewaren in de koelkast, en je tegelijkertijd bij de andere eieren in het water legt.

Het ei geeft dan drie keer een melodietje, voor zacht (killing me softly :') ), half en hardgekookt zodat je precies weet wanneer je ei klaar is. Helaas is het ei nu kapot. :(

Echt he.. alles bestaat gewoon :o

Freyja 12-01-2010 22:26

ALS ik ze kook, dan mik ik ze met koud water in een pan. Of heet, als de hete kraan toevallig meteen heet water geeft. Ik mik altijd alles met het water in de pan, zie niet in waarom je moet wachten tot het kookt :confused:

CreativeMusic 13-01-2010 08:06

whopla in het koude water ermee zeg ik!

Lucky Luciano 13-01-2010 08:16

Citaat:

Freyja schreef: (Bericht 30078530)
ALS ik ze kook, dan mik ik ze met koud water in een pan. Of heet, als de hete kraan toevallig meteen heet water geeft. Ik mik altijd alles met het water in de pan, zie niet in waarom je moet wachten tot het kookt :confused:

Omdat de kookduur dan eenduidiger is voor een zacht gekookt ei.

surimeid 13-01-2010 08:21

ei in het water en dan laat je het ongeveer 10 minuten koken,
met koud water...

Thinus 13-01-2010 12:42

Citaat:

Martiño schreef: (Bericht 30075842)
- verkeerd subforum
- katjaban :(
- eieren in het koude water leggen en dan aan de kook brengen. Na het koken even eieren laten "schrikken" onder koude kraan.



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.