Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Drumsticks: hoe bewaren / opnieuw opwarmen? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1789563)

Hawahaai 25-01-2010 15:31

Drumsticks: hoe bewaren / opnieuw opwarmen?
 
Ik maak vanavond kip drumsticks klaar. Mijn bedoeling is om vanavond in een keer de hele verpakking klaar te maken, zodat de helft vanavond opgegeten wordt en de rest morgenavond bij het eten. Ik maak ze klaar in een hapjespan.
Hoe kan ik de drumsticks het beste bewaren? In de pan / in een glazen schaaltje / in een plastic bakje, ik neem aan met de "jus" erbij? En hoe kan ik ze morgen het beste opwarmen? In de magnetron / in de pan?

dennis018 25-01-2010 15:49

wij thuis bewaren ze meestal gewoon in aliminium folie en warmen ze dan dedag erna meestal gewsoon in de magnetron op
maar als je er veel overhoud miss het beste in een magnetron bakje stoppen (van die speciale bakjes voor in de magnetron) en dan morgen daarin opwarmen

Jehebtmelief 25-01-2010 15:54

Meestal doen wij zoiets in een glazen schaaltje met een deksel erop.
Wil je dat de marinade er nog aan zit als je het de volgende dag eet, dan kan je het beste ze in aluminiumfolie wikkelen en er dan in stoppen. Prima te doen!

Ewmeizepl 25-01-2010 17:13

Citaat:

dennis018 schreef: (Bericht 30124482)
wij thuis bewaren ze meestal gewoon in aliminium folie en warmen ze dan dedag erna meestal gewsoon in de magnetron op

Citaat:

dan kan je het beste ze in aluminiumfolie wikkelen en er dan in stoppen.
Het best is inderdaad in aluminiumfolie, als je het opeten wil eventueel in magnetron of in de pan.

AzN 25-01-2010 17:41

Als ze je ze morgen opwarmt in de magnetron, worden ze taaier en droger. In de pan is beter, denk ik.

AlopiA 25-01-2010 18:03

In de magnetron opwarmen kan prima, maar dek ze af met (magnetronbestendige!) plastic folie. Dan slaat het verdampte vocht weer neer op je product en droogt het niet uit.

dennis018 25-01-2010 18:26

inderdaad als je magnetron folie gebruikt drogen ze helemaal niet uit, volgens mij als je ze nog een x in de pan stopt drogen ze dan juist uit

Calyx 25-01-2010 18:37

In de oven dan?

Sarah 25-01-2010 18:47

Ik zou ze in de oven opwarmen, want als je ze in de magnetron opwarmt is de huid niet meer knapperig. En dan in een zo klein mogelijke ovenschaal met een deksel erop en de jus erbij, tegen het uitdrogen.

Hawahaai 25-01-2010 19:31

Als ik een oven had, zou ik het ook wel weten ;). Maar die heb ik helaas niet.
Dankjewel voor alle tips. Ik ga 't opwarmen morgen proberen in de magnetron!

Andijvie 26-01-2010 11:31

Ik bewaar ze altijd op een bord met folie erover en dan warm ik ze op in de magnetron of ik eet ze koud op :o

Daantje_0705 27-01-2010 19:05

Hoe heb je het gedaan Hawahaai en is het gelukt?

Hawahaai 27-01-2010 20:39

Bewaard in een ovenschaaltje (met jus erbij) en opgewarmd in de magnetron, met deksel erop, ging prima. Alleen is dan (zoals voorspeld) het knapperige laagje weg. Maar alsnog smaakte het prima. :)

Bedankt voor alle tips!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.