![]() |
echte verse (romige) tomatensoep!
Hoi,
Klinkt misschien heel dom, maar ik wil heel graag verse tomatensoep maken. Maar dan wil ik niet echte 'tomaten-tomaten' soep. Maar tomaten soep die lekker romig is. En dan het hele recept. Ik zelf heb geleerd het te maken zonder dat je de tomaten vellen er af haalt. Iemand tips over hoe je het beste lekkere tomatensoep kan maken? groetjes |
iemand/niemand? :confused:
|
Zeker wel! Dit is een basisrecept voor tomatensoep, dus niet romig:
Nodig: 1 kilo tomaten 1 aardappel 1 uitje 2 takjes tijm zakje boerensoepgroenten 4 kipbouillon blokjes peper zout water Ontvel de tomaten en snij ze in stukken. Maak de ui schoon en snij het in kleine stukken. Aardappel schillen en in stukken. Doe alles in een pan met de soepgroenten en de tijm. Doe er wat water op (een klein beetje) en wat zout en laat het onder af en toe roeren 30/40 min koken (met deksel) op zacht vuur Nu ben je al bijna klaar, het geheel in de pan staafmixen tot het helemaal glad is (dus geen stukjes). Nu moet je het geheel aanlengen tot het goed is van dikte en smaak, als je zoveel water moet toevoegen dat het te dun wordt, kun je altijd nog afbinden met wat aardappelzetmeel (of roux als je er een romige soep van maakt). Doe de 4 blokjes kippenbouillon in de soep en zorg dat ze goed oplossen. Nog eventjes aan de kook brengen, en je bent klaar! Nu kun je nog dingetjes toevoegen zoals stukjes gepocheerde kip of balletjes. Je kunt de soep ook nog wat verder op smaak brengen met zout en peper en wat sambal (niet teveel, dat is ook niet lekker!) Als je er een romige soep van wilt maken, voeg je ipv water een deel room toe. 2 van die blue-band kookroom flesjes moet dan wel genoeg zijn, denk ik. En dan na die flesjes gewoon aanlengen met water tot hij goed is van smaak en dikte. |
dankje wel, hier heb ik wat aan! (y)
|
Graag gedaan! Laat je weten of 't gelukt is? :)
|
Ontvellen van tomaten gaat trouwens het makkelijkste door aan de kroon twee inkepingen te maken (als een kruis) en de tomaten kort onder te dompelen in kokend water. Als je liever verse tomaten gebruikt dan degenen uit blik ;)
|
Zeker in deze tijd van het jaar kun je het beste bliktomaten gebruiken. Verse tomaten zijn nu helemaal niet lekker, en de tomaten die ingeblikt gaan worden krijgen de kans om volledig rijp te worden aan de plant. Supermarkttomaten worden soms nog groen geplukt, zodat ze mooi rood zijn als ze in het schap liggen.
|
Het is trouwens wel verstandig als je even de takjes tijm uit de soep verwijderd voor het staafmixen :o
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.