![]() |
PWS Melk
We doen oms profielwerkstuk over melk. Weet iemand daar nog een leuk proefje bij?
Of heb je nog wat info dat je maar al te graag kwijt wil? Ik neem het allemaal graag aan. (Vooral die proefjes want we hebben zelf al natuurlijk veel info, kom dus niet aan met 'melk is wit' ofzo) Alvast bedankt |
dat je er een bom van kunt maken?(heb geloof ik eens ergens zien staan dat je het kunt nitreren en dat het dan explosief word, en melkpoeder is ook soort van explosief natuurlijk, maar meer in de zin van een mooie vuurbal)
|
@TS: ik kan je op dit tijdstip alleen vertellen dat je aan de post hierboven niks hebt
|
Welk profiel, welke vakken?
Je kan met "melk" natuurlijk alle kanten op. Waar bestaat melk uit (water, eiwit, vet), wat zijn de kwaliteits eisen aan melk in Nederland, waar komt melk allemaal langs van uier tot glas, waarom smaakt gepastoriseerde melk anders dan gesterilliseerde (de gedenatureerde eiwitten). Zoveel vragen te stellen. "noem een leuk proefje met melk" is een beetje algemeen, en vraagt om flauwe grappen als "drink het eens terwijl iemand je kietelt". |
Ken je misschien mensen van aziatische afkomst? Kun je daar misschien iets mee doen. (aangezien Aziaten niet (goed) tegen melk kunnnen)
|
Is voor biologie en wat die proefjes betreft dat is alleen om de presentatie een beetje leuker te maken dus het maakt niet zoveel uit wat het is.
En over aziatische mensen hebben we er al in verwerkt maar toch bedankt. |
Je kan de caseine van de wei splitsen met azijn. Als je de wei dan van de caseine weg haalt (zeef) en dit droogt hou je droge caseine over. Als je dit weer met water aanbrengt krijg je hele sterke lijm (die ze ook gebruiken om de labels op bierflesjes te plakken & met water weer te verwijderen is.
Ook kan je plastic maken uit de caseine door weer de caseine met azijn te splitsen van wei en voordat je deze laat drogen in een vorm kneed. Dit doen ze ook om hitte resistente knopen te maken voor kleding. ;-) |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.