Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Brood in de diepvries (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1812933)

Hawahaai 30-08-2010 12:03

Brood in de diepvries
 
Ik bewaar mijn brood altijd in de diepvries. Ik vries het direct in porties in nadat ik het bij de bakker heb gehaald en dat bevalt me prima. Het smaakt iets minder lekker dan vers, maar beter dan brood wat een paar dagen heeft gelegen.

Nu mijn vraag: kun je ook rozijnen/krentenbollen invriezen, of is dat geen goed idee met de rozijnen/krenten?

Sarah 30-08-2010 12:13

Vaak genoeg gedaan, kan prima :Y het ontdooit wel langzamer dan gewone boterhammen.

Daantje_0705 30-08-2010 13:12

Kan prima, doe ik ook regelmatig. Eierkoeken gaat trouwens ook goed.

dennis018 30-08-2010 16:04

ik vries ook altijd me brood in, en ik vind het gekgenoeg NOG lekkerder dan vers brood als ik het dan op eet..
ik hou wel van een beetje ''gekoelde'' boterham
Krentenbollen zijn ook gewoon heerlijk uit de diepvries :D
alleen als ik afentoe een tosti wil maken en ik haal mn brood telaat uit de vriezer (ja ik pak elke ochtend en voor de lunch gewoon uit de zak uit de vriezer steeds) dan duurt het een uur voordat mn tosti klaar is mja :D

Daantje_0705 30-08-2010 18:04

Je kan ook prima tosti's maken met bevroren brood. Gewoon ham en kaas en eventueel boter op doen (smeert wel iets lastiger) en dan in het tosti-ijzer. Wel goed opletten want ze worden sneller bruin dan van ontdooide boterhammen.

En anders gewoon je brood ff paar seconde in de magnetron of je bord op de verwarming zetten, dan is het zo ontdooid.

Hawahaai 30-08-2010 21:09

Ik heb ze er in gedaan, bedankt!

Brood snel ontdooien doe ik altijd zo: sneetjes brood plat op het aanrecht leggen met een houten snijplank erop. Dan warmen ze snel op, maar drogen niet in.

vlinderrr92 31-08-2010 10:45

maar als je brood in de magnetron doet, wordt het toch altijd zo zacht enzo?

dennis018 31-08-2010 16:18

Ik haal mn brood altijd 1min voordat ik ga het smeren uit de vriezer... dan beleg ik het
en 10min later eet ik het
lekker gekoeld brood en koel beleg
extra lekker :)

Hawahaai 01-09-2010 20:44

Het ging inderdaad prima!

Daantje_0705 01-09-2010 20:51

Citaat:

vlinderrr92 schreef: (Bericht 30797138)
maar als je brood in de magnetron doet, wordt het toch altijd zo zacht enzo?

Ligt er ook aan hoe lang je het doet en bij welk vermogen. Is een beetje uitproberen. Soms heeft een magnetron ook een speciale ontdooifunctie, moet je even in de handleiding kijken of op internet. Ik vind het wel minder lekker om m'n brood te ontdooien maar soms ontkom ik er niet aan als ik snel wil ontbijten en ik alleen bevroren brood heb ;)

MiBe 02-09-2010 04:08

Citaat:

dennis018 schreef: (Bericht 30793642)
ik hou wel van een beetje ''gekoelde'' boterham

Ghehe, die had ik nog niet eerder gehoord :D


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.