Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Kip (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1815650)

dennis018 28-09-2010 06:42

Kip
 
Nu staan er de laatste dagen allemaal schokkende dingen over kip in het nieuws, hoe gaan jullie daar mee om. Eten jullie nu nog kip thuis of zeggen jullie allemaal masseel de prullebak erin mee voorlopig?

A Capelle 28-09-2010 17:23

Massaal de nieuwsberichten de prullenbak in (geen idee wat m'n ouders doen).

Andijvie 28-09-2010 18:12

Ik eet al heel lang geen kip meer, ik vertrouw al dat vlees van kippen vol antibiotica niet.

Balance 28-09-2010 18:28

Het advies is nu opletten dat het goed gebakken is. Dat doe ik altijd al. Dus ik blijf het gewoon eten.

A Capelle 01-10-2010 21:05

Dat advies was toch al veel langer zo? Mijn moeder zei dat vroeger ook altijd tegen mij (en ook je handen wassen als je rauwe kip / snijplank hebt aangeraakt).

Andijvie 01-10-2010 21:17

Citaat:

TBTL schreef: (Bericht 30911499)
Dat advies was toch al veel langer zo? Mijn moeder zei dat vroeger ook altijd tegen mij (en ook je handen wassen als je rauwe kip / snijplank hebt aangeraakt).

Ja, maar dat was/is vanwege salmonella. Dat wil je ook niet binnen krijgen, natuurlijk, dus goed verhitten is altijd al verstandig geweest. Maar zo'n resistentie bacterie is nog veel vervelender, want daar kan je maar erg weinig tegen doen.

MTpower 02-10-2010 01:02

Ze proberen je constant bang te maken met dat soort dingen, daar ben ík inmiddels resistent tegen geworden. Het doet me echt totaal niks.

Andijvie 02-10-2010 15:51

Ik heb er eigenlijk amper iets over gehoord, ik zie alleen die kipreclames op tv en die zijn juist erg voor kip. Dat kan ik niet echt bangmakend noemen.

marrel 03-10-2010 10:23

Ik vind het grootse onzin. Gewoon je kip goed bakken, materialen die met rauwe kip in aanraking zijn geweest of direct afwassen of schoon spul pakken. Mijninziens is er geen verschil tussen Salmonella en deze ESBL stam. Een gezond persoon zal een een tot een paar dagen goed ziek zijn maar komt er sowiso wel bovenop. Voor oudere, jonge of zwakkere mensen is het vervelender omdat die niet zonder antibiotica er weer bovenop komen. Vraag is nog maar of zo iemand dood gaat aan de Salmonella, de resistente ESBL of nog wat anders. Maar blijft, een ESBL stam gaat ook in de pan harstikke dood dus goed verhitten en er is niks aan de hand.

MTpower 03-10-2010 18:43

Citaat:

Andijvie schreef: (Bericht 30912905)
Ik heb er eigenlijk amper iets over gehoord, ik zie alleen die kipreclames op tv en die zijn juist erg voor kip. Dat kan ik niet echt bangmakend noemen.

Heeft al paar keer iets negatiefs over kip in de krant gestaan hier en heb ook al een paar keer op tv waarschuwende berichten gezien. Maar mijn mening is: onzin, gewoon lekker kip eten (y)

Sarah 04-10-2010 10:49

Citaat:

Andijvie schreef: (Bericht 30911529)
Ja, maar dat was/is vanwege salmonella. Dat wil je ook niet binnen krijgen, natuurlijk, dus goed verhitten is altijd al verstandig geweest. Maar zo'n resistentie bacterie is nog veel vervelender, want daar kan je maar erg weinig tegen doen.

Nouja, alsnog goed verhitten dus, wat je als het goed is al deed (en bovendien is rauwe kip toch vies). Ze zijn resistent tegen veelgebruikte antibiotica, niet tegen levend verbrand worden :p

Andijvie 04-10-2010 12:53

Citaat:

Sarah schreef: (Bericht 30918161)
Nouja, alsnog goed verhitten dus, wat je als het goed is al deed (en bovendien is rauwe kip toch vies). Ze zijn resistent tegen veelgebruikte antibiotica, niet tegen levend verbrand worden :p

Dat bedoelde ik ook, maar zo staat het er idd niet helemaal :D

Mijn redenen om geen kip te eten zijn trouwens niet alleen gebaseerd op het feit dat ik het vlees niet vertrouw, maar ook op het feit dat ik het oneens ben met hoe de dieren behandeld worden. (En dat is ook de reden waarom ik weinig vlees in het algemeen eet, dus het geldt niet enkel voor kip.)
Maar als je kip wil eten zonder ziek te worden, gewoon door en door verhitten en geen messen of snijplanken af gaan likken :P

Hawahaai 04-10-2010 12:56

Citaat:

Andijvie schreef: (Bericht 30918487)
snijplanken af gaan likken :P

Offtopic: Bah, zie je het voor je :p

A Capelle 04-10-2010 17:10

Citaat:

Andijvie schreef: (Bericht 30918487)
messen af gaan likken :P

Lijkt me sowieso geen goed idee om te doen: niet zo fris plaatje


:p

DaveW 06-10-2010 18:57

Kip... ik eet er zoveel mogelijk van, lekker!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.