Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Typisch Nederlands eten (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1826324)

Tazer 05-02-2011 21:44

Typisch Nederlands eten
 
Hoi mensen,

Over een paar maanden komen er Italianen bij ons dineren en ik zou mijn moeder graag iets echt Nederlands willen laten klaarmaken. Wat raden jullie mij aan?

Kom aub niet aan met erwtensoep want dat is echt geen zomers gerecht..

Miekje* 05-02-2011 21:49

Hmz, groentensoep? Hollandse gerechten zijn vaak zware winterkost. Je kunt ook capucijners eten, das echt Hollands. Of gewoon aardappels en bloemkool en een gehaktbal o.i.d.

April20 05-02-2011 22:55

boerenkool met worst :P

Taraa 05-02-2011 23:03

Ik ben het eens met April20 boerenkool met worst!

Volk 05-02-2011 23:06

Pannekoeken
Hollandse nieuwe
Iets met mosselen
Aardappelen, groente en vlees.

Darwin 05-02-2011 23:11

Oliebollen en is dit wel het juiste subforum?

Tazer 05-02-2011 23:13

Boerenkool met worst zou ik ze graag laten proeven, maar is het 't weer daar wel voor?
Ik bedoel.. je moet wel beseffen dat:

1. Het zal hartje zomer zijn in een warm gebied in Italië
2. We zitten in Italië waar we enkele Italiaanse gasten uitnodigen in ons appartement..

Dus
@April20, is dat een beetje te eten met zo'n warm weer?
@Volk, echte Nederlandse mosselen of Hollandse nieuwe meenemen zit er niet in denk ik.
@Darwin, vraag me af waar 't anders in moet..

En is aardappelen, groente en vlees niet een beetje te easy? :P ik wil echt iets speciaals voor ze hebben..
Echt een nederlands diner van a tot z..

Sarah 06-02-2011 09:10

Stamppot rauwe andijvie is typisch Nederlands én zomers.
Evenals pannenkoeken-voor-avondeten :Y in andere landen zijn pannenkoeken een dessert of een ontbijt.
Gourmetten is trouwens ook heel Nederlands.

Als voorgerecht kun je denken aan groentensoep met balletjes of een ijsbergsla/komkommersalade met blokjes goudse kaas, partjes hardgekookt ei en yoghurtdressing.
Als nagerecht kan alles wat je uit een pak kunt krijgen. Toetjes uit een pak zijn heel Nederlands. Vooral vla, en dan vooral hopjesvla en blanke vla. Maar vruchtenyoghurt ook; in de meeste andere landen is yoghurt een ontbijt. Of je maakt vlaflip, heel Nederlands en wel lekker fris in de zomer :)

Duckdoggy 06-02-2011 10:53

aardappelpuree ofzo is al wat minder standaard.
en volgens mij zijn asperges ook redelijk nederlands
of anders iets met kaas.

AzN 06-02-2011 12:58

Dit schijnen typisch Hollandse etenswaren te zijn. Als je 'n beetje combineert, kun je er vast iets leuks van maken ;).

Pannenkoeken
Poffertjes
Wentelteefjes
Krentenbollen

Gehaktballen
Spek
Rookworst

Asperges
Bloemkool
Witlof
Zuurvlees
Boerenkool
Spuitjes
Doperwten
Wortels

Aardappelen
Witte bonen
Bruine bonen

Appel
Peren

Vanillevla
Griesmeelpap
Tompouces
Vlaai
Koffiebroodjes
Speculaas
Boterkoek
Ontbijtkoek
Stroopwafels
Drop

Kroketten
Bitterballen

Mosterd
(Ham-)kaassaus
(Appel)stroop
Appelmoes

jimmy123 22-02-2011 19:02

Bij de borrel: bitterballen
Voorgerecht: garnalencoctail
Hoofdgerecht: een zomerstamppotje, bijvoorbeeld met kerrie en ijsbergsla of met andijvie
Nagerecht: een kleine tompouce en een pannenkoekje met een beetje ijs erin of zo.

Nicky1983 24-02-2011 09:47

Witlofsalade? Haring? Kaasblokjes (als hapje)?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.