Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Groente bewaren (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1835966)

Hawahaai 13-06-2011 20:54

Groente bewaren
 
Als ik nieuwe recepten uitprobeer, heb ik vaak kleinere hoeveelheden van groenten nodig, die dan niet in die hoeveelheid te koop zijn. Denk aan 4 stengels bleekselderij, 100 gram wortels, een paar blaadjes munt, enz.
Soms probeer ik het zo te combineren, dat ik dan later die week nog een gerecht met bleekselderij eet, zodat die op is, maar dit lukt niet altijd. Laatst kocht ik een kilo wortels, en de overgebleven 800 gram heb ik toen maar geblancheerd en ingevroren. Soms moet ik ook wat weggooien, omdat het gewoon niet op raakt voordat het bederft.

Hoe pak jij dat aan?

Daantje_0705 14-06-2011 20:16

Dingen als worteltjes, bleekselderij etc kan je ook goed gebruiken voor een kaasfondue :) Rauw of eventueel kort geblancheerd. Wat ik ook vaak doe is dat ik worteltjes ofzo mee neem naar m'n werk in plaats van fruit of dat ik het schoonmaak en op de aanrecht neerzet als ik thuis ben zodat m'n vriend en ik er zo af en toe van kunnen pakken als een soort van gezonde snack. Andere dingen die je niet zo makkelijk rauw kan eten die blancheer ik ook wel en vries ik in als het in elk geval nog een eenpersoonsportie is, handig voor als ik een keer alleen eet :)

Kruiden als peterselie, munt, etc kan je trouwens ook invriezen in plastic zakjes maar ik zet een bosje peterselie ook vaak in een glas water, blijft dan vaak nog een week goed en is ook lekker door de sla of over pasta of op een broodje ofzo.

Hawahaai 20-06-2011 12:20

Ik ben niet zo'n kruidengebruiker, dus na een week is zoiets vaak nog niet op.
Kaasfondue is een goed idee, trouwens!

M@rco 20-06-2011 22:33

Nasi maken! Het gerecht bij uitstek om restjes groente in te dumpen.

Andijvie 21-06-2011 11:23

Of gewoon groentesoep oid, ook lekker :Y

Sarah 21-06-2011 16:38

Groentesoep of nasi inderdaad, of quiche, of chili, of je vouwt er een wrap omheen.

Hawahaai 22-06-2011 17:08

Goede ideeën, ook al gaat het niet om bewaren. Bedankt!

Andijvie 23-06-2011 15:42

Citaat:

Hawahaai schreef: (Bericht 31703793)
Goede ideeën, ook al gaat het niet om bewaren. Bedankt!

Soep kun je prima invriezen, als je heel veel groente over hebt, maak je gewoon een enorme pan soep en vries je daar een paar liter van in voor dagen waarop je geen zin hebt om te koken. En met nasi kan je hetzelfde doen, gewoon de nasi-mix al klaarmaken en invriezen, vervolgens hoef je er alleen nog rijst bij te doen. Handig ook als je vaak alleen eet bijvoorbeeld, dan kook je voor vier man en vries je drie porties in voor andere dagen. Ik doe niet anders, eigenlijk, omdat veel eten vaak goedkoper is voor 4 personen dan voor 1 of 2. Je hebt en je groenten verwerkt én handige porties voor drukke dagen (y)

Hawahaai 23-06-2011 15:53

@ Andijvie: dat doe ik inderdaad al, maar kennelijk niet met de groenten die ik nu genoemd heb. Wel een goed idee dus.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.