Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   een snelle hap voor 1-2 personen (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1839554)

J-roenn 04-08-2011 13:39

een snelle hap voor 1-2 personen
 
Ik woon sinds kort op mezelf, en merk dat ik eigenlijk voor me eentje toch wel elke dag erg lang in de keuken sta.
deel hier de snelle ( liefst ook beetje gezonde ) recepten/kant en klaar maaltijden waar je met wat minder tijd toch iets lekkers op tafel krijgt.
ik heb het dan niet over bijv. pizza's of friet enzo.

zelf ben ik wel fan van Iglo vriesmaaltijden ( beter dan magnetronmaaltijden, smaakt lekker en is volgens mij nog redelijk gezond )
http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.n..._96647_200.jpg
http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.n...166799_200.jpg.
nadeel is dat ik het redelijk duur vind ( rond de 4-5 euro voor 1 persoon als het niet in de aanbieding is ).

Hawahaai 04-08-2011 14:41

Wat vindt je 'niet te lang' in de keuken staan?

Daantje_0705 04-08-2011 15:21

De maaltijdsalades van de AH zijn prima en als je er een uitzoekt met een 35% kortingsticker dan zijn ze ook niet duur.

honestsmile 04-08-2011 17:36

Macaroni of spagetti, daar doe je niet heel lang over. Net als nasi en bami.

Apate 04-08-2011 17:38

Als wij met z'n tweeën (of vieren) zijn, dan kopen we vaak Knorr pakken. Niet superduur, wel heel snel en makkelijk te maken. En zo'n pak van 2-3 personen kun je makkelijk met zijn tweeën op. Voor in je eentje is het wel wat minder.

Heb je een vriezer? Dan kun je grotere porties maken, en dan porties invriezen. Zo kun je ook als je geen zin hebt gewoon daar wat uit halen en dat opeten (Y).

Balance 04-08-2011 21:31

Citaat:

Interglot schreef: (Bericht 31833541)
Als wij met z'n tweeën (of vieren) zijn, dan kopen we vaak Knorr pakken. Niet superduur, wel heel snel en makkelijk te maken. En zo'n pak van 2-3 personen kun je makkelijk met zijn tweeën op. Voor in je eentje is het wel wat minder.

Heb je een vriezer? Dan kun je grotere porties maken, en dan porties invriezen. Zo kun je ook als je geen zin hebt gewoon daar wat uit halen en dat opeten (Y).

Ik gebruik gewoon de helft van zo'n pakket en gebruik de andere helft een andere keer.

Ik vind eigenlijk vrijwel alle rijstgerechten goed te doen. Kip kun je op een vrije dag inkopen en in blokjes snijden en dan invriezen, zodat je het uit je werk of school alleen maar hoeft te bakken. Wat groente snijden of een groentepakketje erbij gooien en het sausje aanlengen met water. Intussen rijst laten koken. Dan ben je met een minuut of 15 wel klaar.
Dat geldt dus voor gerechten als: babi pangang, rijst/mie in zoete sojasaus, kip madras, kipkerrie, etc. Nasi is zelfs nog iets makkelijker, als je er kant en klare pindasaus bij neemt.

Pasta's zijn ook snel. Spaghetti bolognese, macaroni in roomsaus, etc.
Als gehakt je te lang duurt, kun je smac of hamblokjes nemen.

Verder kun je op een vrije dag een quiche maken en invriezen. Dat zijn al gauw 4 grote of 8 kleine stukken.
Soep is snel te maken uit een zakje of evt. uit blik (iets minder gezond).
Hamburgers/broodje gezond zijn helemaal simpel.
Tortilla's zijn makkelijk te maken en te vullen met wat je wil.
En maaltijdsalades natuurlijk.

Louis Armstrong 06-08-2011 09:18

Je koopt een lekkere runderlap, wat witlof, tomaten, paprika, komkommer, en een dressing.
De runderlap bak je lekker naar keuze met wat peper, en de rest snij je in kleine stukjes. Dressing erover, en klaar. Dat is maximaal 10 minuten.

tuttebel 06-08-2011 17:38

andijviestamppot met spekjes en rookworst:

- aardappelpuree-zakjes, aanlengen met kokend water +2min, andijvie er rauw doorheen roeren (ev. geraspte kaas erbij) +1min..
- spekjes bakken +5min.
- rookworst in de magnetron +2min.
- pakje jus aanlengen +1min.


Verse pasta met spinazie, pijnboompitjes en creme fraiche (of tomaat, ui en paprika, wat je lekker vindt)
- pasta koken +6min.
- pijnboompitjes roosteren, spinazie roerbakken, samen in een pan met creme fraiche en kruiden erbij +5min.

Quis 2.0 06-08-2011 22:07

bloemkool net niet beetgaar koken, intussen water opzetten voor noedels. Naar smaak tofu/kip/quorn/champignons bakken, paprika in stukjes snijden en meebakken of rauw laten. Sausje maken van rode pesto, sambal, shoyu en ketjap en evt wat extra olie. Als alles klaar is nog even in de bakpan/wok gooien en mengen met het sausje.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.