![]() |
'Nederlands eten'
Hoi iedereen,
Ik zit voor het komende jaar in Amerika en ik wil ze hier wat introduceren met het nederlandse eten. dus ook snacks enzo. Weten jullie wat echt Nederlands, wat ik kan maken? Ik heb al appelflappen gemaakt en dat beviel ze wel:) Alzovast bedankt! |
Bitterballen.
|
Stroopwafels, stamppot rauwe andijvie, hutspot, appeltaart (maar dan de Nederlandse), gerookte paling, ontbijtkoek.
|
Je zou eventueel kunnen proberen om suikerbrood te maken :Y
En hachee is volgens mij ook best wel Nederlands. En gekookte aardappelen denk ik ook :Y |
Citaat:
want dat is überbelgisch, behalve dan de idiote naam die jullie er aan geven :p edit, 't is meer een soort zuurvlees volgens wiki, oké, my bad, da's Nederlands! *O* go for it! |
Ik weet het niet :D:D ik weet alleen dat het ook vaak met gekookte aardappelen wordt gegeten, dus misschien komt daar mijn associatie met Nederlands wel vandaan :Y!
Oh nee :D in mijn kookboek staat: 'Zo'n oer-Hollands wintergerecht' dus daar komt het vandaan. Het zijn runderriblappen die je plus minus 3 uur stooft, dat wel. Samen met uien en nog meer spul :Y |
Citaat:
in echt Belgisch 'stoofvlees' zit geen azijn. dat maak je als volgt: - je stooft een flinke ajuin - daar gooi je een halve kilo runderstoofvlees bij - kruiden met peper en zout, een flinke tak tijm en één of twee laurierblaadjes - ondertussen warm je zo'n 75cl bruin bier (tafelbier bij voorkeur, maar ne trappist ofzo mag ook), als dat is opgewarmd kap je dat bij het vlees (koud kan ook, maar warm zou beter zijn, weet niet waarom) - je snijdt een flinke dikke boterham af en die besmeer je met een flinke eetlepel mosterd, en die gooi je bij in de pan (kookt kapot) - dat laat je zo'n drie uur lekker sudderen tot de saus is ingedikt heerlijk met frietjes <3 |
Lijkt wel veel op mijn recept, maar het is net ietsjes anders:
Halve kilo uien, halve kilo runderriblappen, beetje kruiden en dan snel goudbruin bakken. Dan gaat er bouillon, azijn (ja :cool:) en donker brien bij, samen met kruidnagels en laurierblad. Dan 3 uur sudderen :YEn het wordt hier dan wel gegeten met gekookte aardappelen en rode kool :Y |
Arretjescake, vlaaien, pepernoten, poffertjes of pannenkoeken.
|
Citaat:
lijkt wel op het recept voor zuurvlees dat ik ergens vond, alleen moet je dan het vlees laten marineren (minstens 24u, in één recept stond zelfs drie dagen) in half water/half azijn, dan afgieten maar marinade bewaren. ajuin stoven, vlees erbij en afkruiden met peper/zout, aanbakken, kruiden met kruidnagels en laurierblad, dan marinade er weer bij, samen met peperkoek (ontbijtkoek zeggen jullie hé?) en appelstroop, en heel lang laten sudderen, en evt. binden met maïzena. |
Alles met speculaaskruiden. Dus speculaasjes, gevulde speculaas, kruidnootjes, ontbijtkoek, kruidcake etc.
|
haring, poffertjes, pannenkoeken, stroopwafels, stamppotten, kroketten
|
Nieuwe aardappels met asperges en hardgekookte eieren. Bruine bonensoep dacht ik ook. Hagelslag, muisjes, anijshagel, vlokken, appel-perenstroop. Veel koekjes zijn ook behoorlijk Nederlands geloof ik, zoals bokkenpootjes.
|
Citaat:
|
Hmm.. Thanks:)
Ik ga zeker wel de speculaas dingen maken, de hollandse appeltaart en hutspot maken:) Bitterballen is ook wel leuk, alleen hebben ze hier geen frituur. Dat is alleen maar voor de fastfood keten als mcdonalds.. |
Je kunt op zich ook plantaardige olie verhitten in een pan en daar bitterballen in frituren. Moet je wel ook nog eerst zelf ragout maken en dat paneren. Dat wordt wel erg veel werk voor een paar bitterballen :D
Wat wel makkelijker is en ook heel Nederlands: kaassoufflés. Gewoon een kleine dikke plak kaas in ei dopen, dan in paneermeel (witbroodkruim) dopen, dan nog een keer in ei en nog een keer in paneermeel, en dan frituren in een grote pan met kokende olie. |
Stamppot :y
|
Snakcs uit de automaat en kaassoufle natuurlijk!
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.