Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   De Kantine (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Pepernoten en saaippels #1549 (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1846366)

Absinthe 07-11-2011 15:24

Pepernoten en saaippels #1549
 
*O*

Chick Rock 07-11-2011 15:25

Je weet niet wat je zieeeeeeet. pepernoten en appels, beter dan patat frieeeeet. Appeks zijn gezond, maar de pepernoten nieeeet. (8)

Absinthe 07-11-2011 15:25

Pepernoten en appels, uit is weer dit lied.

Quintiano 07-11-2011 15:26

Citaat:

Gnork schreef: (Bericht 32077565)
Ik ga vanavond bonenprutje (bruine bonen, paprika, mais, ui, champignons) eten met tortillachipskes *O*

Oh dat is eigenlijk ook een prima idee! Met gehakt, knoflook, blokjes tomaat en zo.

Rationeel 07-11-2011 15:26

nomnom gluhwein :bloos:

Luwte 07-11-2011 15:26

heb eindelijk een goede werkplek op mijn kamer gemaakt :o

Chick Rock 07-11-2011 15:27

Oi, nu heb ik ook zin in Mexicaans!

Gnork 07-11-2011 15:27

Citaat:

Dobermann schreef: (Bericht 32077590)
Oh dat is eigenlijk ook een prima idee! Met gehakt, knoflook, blokjes tomaat en zo.

Die drie items ook inderdaad :y vegetarisch gehakt dan

Absinthe 07-11-2011 15:29

Jaaaaa, glühwein!

Quintiano 07-11-2011 15:29

Citaat:

Rationeel schreef: (Bericht 32077591)
nomnom gluhwein :bloos:

Ik heb dat nog nooit gehad, maar het idee van die meuk staat me zó tegen :D(N)

Absinthe 07-11-2011 15:29

Ik heb zin in stamppot, dus misschien ga ik maar eens voor het eerst in mijn leven zuurkoolstamppot maken :o

Schrödinger 07-11-2011 15:30

Zuurkoolstamppot. (Y)

Gnork 07-11-2011 15:30

Citaat:

Absinthe schreef: (Bericht 32077603)
Ik heb zin in stamppot, dus misschien ga ik maar eens voor het eerst in mijn leven zuurkoolstamppot maken :o

:D Waarom heb je dat nog nooit gemaakt?

Absinthe 07-11-2011 15:30

Citaat:

Dobermann schreef: (Bericht 32077602)
Ik heb dat nog nooit gehad, maar het idee van die meuk staat me zó tegen :D(N)

Het is zó lekker :o<3

De beste glühwein ooit was tussen kerst en Oud & Nieuw, op de kerstmarkt in Gent, onder een terrasverwarmer, bij -10 ofzo <3

Martiño 07-11-2011 15:30

@ schrödinger: chilikruiden zijn niet heet. Als je heet wil dan moet je de zaadjes uit rode pepers gebruiken.

Of dobermann, je gaat even naar een toko en je haalt daar iets pittigs.

Rationeel 07-11-2011 15:30

die blue elephant curry pasta's zijn goed (Y)

Absinthe 07-11-2011 15:31

Citaat:

Gnork schreef: (Bericht 32077607)
:D Waarom heb je dat nog nooit gemaakt?

Geen idee eigenlijk. Thuis aten we het ook bijna nooit. Het zit gewoon niet zo in mijn culinaire hoofd.

Quintiano 07-11-2011 15:31

Citaat:

Absinthe schreef: (Bericht 32077603)
Ik heb zin in stamppot, dus misschien ga ik maar eens voor het eerst in mijn leven zuurkoolstamppot maken :o

Ohh dat heb ik laatst nog gemaakt (voor vier dagen :D) en dat was echt zo awesomegoddelijklekker. En juist de tweede keer dat je 't opwarmt is het nóg lekkerder!

Rationeel 07-11-2011 15:32

2 madame jeanette's in een curry en hij is ook wel heet (Y)

Gnork 07-11-2011 15:32

Staat hier iig ook weer op het menu deze week, zuurkoolschtamp. Lekker <3 met ananasjes

Absinthe 07-11-2011 15:32

Citaat:

Dobermann schreef: (Bericht 32077615)
Ohh dat heb ik laatst nog gemaakt (voor vier dagen :D) en dat was echt zo awesomegoddelijklekker. En juist de tweede keer dat je 't opwarmt is het nóg lekkerder!

Ik heb alleen niet echt een vriezer, dus dan moet ik het deze keer nog een keer eten :o
Hoe maken jullie het? Wat gooien jullie er verder doorheen, naast zuurkool, aardappel en een beetje melk?

Absinthe 07-11-2011 15:33

Nee, ik ga er geen ananas in doen :o:n
Wel VLEES (of erbij).

Quintiano 07-11-2011 15:33

Citaat:

Martiño schreef: (Bericht 32077609)
@ schrödinger: chilikruiden zijn niet heet. Als je heet wil dan moet je de zaadjes uit rode pepers gebruiken.

Of dobermann, je gaat even naar een toko en je haalt daar iets pittigs.

Toko. In Didam :'( Ik moet zelfs de sambal importeren uit Den Haag (nou ja, DH omdat ik daar geregeld kom, maar you get the picture) om te ontsnappen aan die Conimex-rommel :'(

Citaat:

Rationeel schreef: (Bericht 32077611)
die blue elephant curry pasta's zijn goed (Y)

Zal eens kijken of die meuk voorhanden is in onze AH XXL (dát hebben we dan weer wel!) :D

Maar eerst even douchen en scheren (Pippeloen naamzoek, for the sake of annoyance).

Gnork 07-11-2011 15:34

Hihi nee ik bedacht net dat jij er een bent van de school 'fruit door het avondeten is een doodzonde' :p
Voor mangnork doe ik er altijd spekjes door, verder niks bijzonders. Ik maak het trouwens met een schepje mayonaise. Dat klinkt vies, maar is lekker.

Chick Rock 07-11-2011 15:35

Ik haat zuurkool :o

Rationeel 07-11-2011 15:35

ik haat smurfen :mad:

Absinthe 07-11-2011 15:35

Citaat:

Gnork schreef: (Bericht 32077629)
Hihi nee ik bedacht net dat jij er een bent van de school 'fruit door het avondeten is een doodzonde' :p
Voor mangnork doe ik er altijd spekjes door, verder niks bijzonders. Ik maak het trouwens met een schepje mayonaise. Dat klinkt vies, maar is lekker.

Niet per se hoor. Wel fruit uit blik. Not done :nono:

Hoewel ik pizza hawai dan weer wel best lekker vind, soms. :o

Mayonaise heb ik nooit in huis, want dat eet ik verder niet. Kerriepoeder erdoor is ook wel lekker, toch?

Chick Rock 07-11-2011 15:36

Ik heb nu wèl zin in stamppot rauwe andijvie (Y)

Schrödinger 07-11-2011 15:36

Citaat:

Martiño schreef: (Bericht 32077609)
@ schrödinger: chilikruiden zijn niet heet. Als je heet wil dan moet je de zaadjes uit rode pepers gebruiken.

Of dobermann, je gaat even naar een toko en je haalt daar iets pittigs.

Ehh, tuurlijk is het heet.

Absinthe 07-11-2011 15:37

Stamppot rauwe andijvie maak ik dan weer wel best vaak. Met gebakken uitjes en spekjes en blokjes kaas en een beetje Griekse yoghurt erdoor (y)

Chick Rock 07-11-2011 15:38

Citaat:

Absinthe schreef: (Bericht 32077638)
Stamppot rauwe andijvie maak ik dan weer wel best vaak. Met gebakken uitjes en spekjes en blokjes kaas en een beetje Griekse yoghurt erdoor (y)

Ik zou het dan wel ohne fleish maken. En griekse yoghurt ja? Zal ik onthouden (Y)

Quintiano 07-11-2011 15:38

Citaat:

Absinthe schreef: (Bericht 32077620)
Ik heb alleen niet echt een vriezer, dus dan moet ik het deze keer nog een keer eten :o
Hoe maken jullie het? Wat gooien jullie er verder doorheen, naast zuurkool, aardappel en een beetje melk?

Ik snipper twee grote uiten héél fijn en fruit dat samen met een paar teentjes knoflook. Dan plemp ik de zuurkool er bij, samen met wat laurierblaadjes en geplette jeneverbessen. Voeg ook een flinke scheut witte wijn d'r bij (droog). Lekker zachtjes laten stoven, ruim een half uur of zo. Dan eventjes wat spekkies helemaal uitbakken en in een kommetje er bij houden. Schil de aardappelen, lekker koken met een haffeltje zout. Ik gebruik meestal 500gr zuurkool op 1.5kg aardappelen, by the way. Maak even een botermelksausje (klont boter in een kopje melk laten smelten). Nou, als de aardappels klaar zijn afgieten, gooi de zuurkool er bij, stampen maarrrr! Net zo lang/veel warme botermelk er bij doen tot het zo smeuiïg is als je 'm hebben wilt. Daarna de spekjes d'r doorheen, goed omscheppen en klaar.

Chick Rock 07-11-2011 15:39

Ik heb ook wel eens een stamppot gegeten en er dan katjang pedis doorgegooid, lekker knapperig en een beetje pittig (zoals de naam als zegt).

Rationeel 07-11-2011 15:39

Citaat:

Schrödinger schreef: (Bericht 32077637)
Ehh, tuurlijk is het heet.

met chilikruiden krijg je hooguit een peperig smaakje, het wordt nooit heet zoals met echte pepers. en volgens mij houdt dobbie daar wel van :p

Absinthe 07-11-2011 15:40

Citaat:

Dobermann schreef: (Bericht 32077641)
Ik snipper twee grote uiten héél fijn en fruit dat samen met een paar teentjes knoflook. Dan plemp ik de zuurkool er bij, samen met wat laurierblaadjes en geplette jeneverbessen. Voeg ook een flinke scheut witte wijn d'r bij (droog). Lekker zachtjes laten stoven, ruim een half uur of zo. Dan eventjes wat spekkies helemaal uitbakken en in een kommetje er bij houden. Schil de aardappelen, lekker koken met een haffeltje zout. Ik gebruik meestal 500gr zuurkool op 1.5kg aardappelen, by the way. Maak even een botermelksausje (klont boter in een kopje melk laten smelten). Nou, als de aardappels klaar zijn afgieten, gooi de zuurkool er bij, stampen maarrrr! Net zo lang/veel warme botermelk er bij doen tot het zo smeuiïg is als je 'm hebben wilt. Daarna de spekjes d'r doorheen, goed omscheppen en klaar.

Klinkt goed (y) Thanks!

Schrödinger 07-11-2011 15:41

Citaat:

Rationeel schreef: (Bericht 32077644)
met chilikruiden krijg je hooguit een peperig smaakje, het wordt nooit heet zoals met echte pepers. en volgens mij houdt dobbie daar wel van :p

Nou, ik weet niet wat er gebeurt als je een half potje in het eten mikt, maar ik denk dat het wel iets pittiger wordt dan "een peperig smaakje". ;)

Rationeel 07-11-2011 15:42

dan wordt het gewoon smerig :D

Schrödinger 07-11-2011 15:43

En pittig!

Chicka Little 07-11-2011 15:44

speculaas en chocolade *O*

Rationeel 07-11-2011 15:44

http://www.dvd.nl/images/reviews/3182/shot5_large.jpg

*o*

Rationeel 07-11-2011 15:45

kut, ik moet naar delft en er staat 6 km STIL op de a4 :'(

Chicka Little 07-11-2011 15:47

ik heb woensdag een pta engels en ik weet de toets stof niet omdat het mens al 2weken ziek is. :(

Chicka Little 07-11-2011 15:48

Citaat:

Rationeel schreef: (Bericht 32077663)
kut, ik moet naar delft en er staat 6 km STIL op de a4 :'(

Mwa a a

Luwte 07-11-2011 15:55

Citaat:

Rationeel schreef: (Bericht 32077661)

:D ik speelde meta voor de bonte avond in groep acht :(

Chick Rock 07-11-2011 15:56

Neee, ik loop nu al meer dan een week achter met de krant :d:( dat kan ik toch nooit inhalen!

Schrödinger 07-11-2011 15:57

Citaat:

Chick Rock schreef: (Bericht 32077704)
Neee, ik loop nu al meer dan een week achter met de krant :d:( dat kan ik toch nooit inhalen!

En nog niemand heeft gevraagd waarom je heen en weer aan het lopen bent en al een week niet slaapt?

Quintiano 07-11-2011 16:01

Citaat:

Rationeel schreef: (Bericht 32077644)
met chilikruiden krijg je hooguit een peperig smaakje, het wordt nooit heet zoals met echte pepers. en volgens mij houdt dobbie daar wel van :p

Zeer zeker. Het eerste "reguliere" supermarktprodukt met als aanprijzing "EXTRA PITTIG!!" waarvan ik denk "Nou, daar zit wel een kern van waarheid in, zeg!" moet ik nog tegenkomen :facepalm:

Quintiano 07-11-2011 16:02

Citaat:

Schrödinger schreef: (Bericht 32077650)
Nou, ik weet niet wat er gebeurt als je een half potje in het eten mikt, maar ik denk dat het wel iets pittiger wordt dan "een peperig smaakje". ;)

Rationeel heeft gelijk hoor :P Goed pittig eten is gewoon goed pittig zonder dat de rest van je smaakbeleving naar de tyfus gaat :P

Quintiano 07-11-2011 16:03

Citaat:

Absinthe schreef: (Bericht 32077648)
Klinkt goed (y) Thanks!

Oh, vergeet niet een paar rossen met de pepermolen, dat was ik vergeten :bloos:

Quintiano 07-11-2011 16:05

Citaat:

Absinthe schreef: (Bericht 32077622)
Nee, ik ga er geen ananas in doen :o:n
Wel VLEES (of erbij).

Nja de klassieker is natuurlijk rookworst. Maar ik houd niet zo bijzonder van rookworst, het gaat me vrij snel tegenstaan. Een goed gekruide bal gehakt works like a charm for me :)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.