![]() |
1 Persoonsmaaltijden
Hey iedereen, ik woon sinds kort op mezelf en ga nu dus ook voor mezelf koken..
nu ben ik alles behalfe een keukenprins, en vroeg me af hebben jullie miss tips voor simeple recepten? Ik ben wel een beetje moeilijke eter, ik vind gemixte dinge ERG moeilijk en niet fijn eten (zoals nasi) ik schep het liefste de pasta/rijst/aardappels groente en vlees apart Als de groente en vlees samen is vind ik ook niet erg als er maar een scheiding tussen het zetmeel en de groente/vees zit........ Ik eet nu vaak rijst/kip/groenten aard/groentne/vlees maar wil graag eens wat anders, hebben jullie miss tips? |
hamburgers
|
http://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1839554
Hier staan goede tips in. Verder, pasta is heel goed in porties te maken. Dus dat zou je als variatie kunnen nemen. Als je kan invriezen kun je ook wel een soort ovenschotel maken. Verder kun je proberen om andere sauzen te gebruiken. Wij eten hier (studentenhuis) heel veel pasta. Maar aangezien we veel verschillende soorten saus gebruiken is het elke keer anders. http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=&p...e=hoofdgerecht Verder, de ah helpt je altijd verder ;). Gewoon selecteren op 1-persoons en hoofdgerecht en je hebt er zo weer 80 gerechten bij! |
Peulvruchten i.p.v. aardappelen/pasta/rijst?
Eiergerechten, vis of tofu i.p.v. vlees/kip? |
Lust je het wel als je bijv. pasta bolognese of nasi klaar maakt, maar dan de pasta/rijst los serveert?
Ik gebruik pakjes van sauzen e.d. vaak voor de helft, en bewaar de rest met een knijper erop voor een volgende keer, zodat ik niet te veel hetzelfde moet eten in een week. En datzelfde geldt voor vlees en groente: invriezen wat je op dat moment niet gaat eten. |
Oh, en waar ik nu weer aan moet denken :O pannenkoeken! Dat kan best voor een keertje. En als je te veel bakt (een half pak is altijd wel makkelijk) dan eet je de overblijfselen de volgende dag als ontbijt.
En je kunt ze ook vullen natuurlijk, daar zijn best veel recepten voor te vinden. Dat je het als een soort wrap gebruikt :Y |
Citaat:
Behalve alles wat al genoemd is, zijn er ook heel veel pakjes vlees met twee stuks erin. Je kan er een invriezen en de ander bakken, erbij aardappelschijfjes (heb je in de diepvries zodat je kan pakken wat je nodig hebt, of als eenpersoonsportie in de koeling bij veel supermarkten), rösti (ook uit de vriezer), rijst/pasta/couscous/tarly oid en groente (klein brocolli'tje kan best voor een persoon, witlof kan je gewoon zoveel nemen als je eet, boontjes/worteltjes idem, sla kan je in een goed afgesloten bakje in de koelkast zetten en de volgende dag nog eten, veel diepvriesgroente kan je gewoon een deel van ontdooien). Stamppot maken kan ook goed en dan de helft invriezen (gaat met boerenkool, zuurkool en hutspot goed, andijviestamppot niet). |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.