Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   1 Persoonsmaaltijden (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1855166)

dennis018 12-03-2012 11:58

1 Persoonsmaaltijden
 
Hey iedereen, ik woon sinds kort op mezelf en ga nu dus ook voor mezelf koken..
nu ben ik alles behalfe een keukenprins, en vroeg me af hebben jullie miss tips voor simeple recepten?
Ik ben wel een beetje moeilijke eter, ik vind gemixte dinge ERG moeilijk en niet fijn eten (zoals nasi)

ik schep het liefste de pasta/rijst/aardappels
groente en vlees apart
Als de groente en vlees samen is vind ik ook niet erg

als er maar een scheiding tussen het zetmeel en de groente/vees zit........


Ik eet nu vaak rijst/kip/groenten
aard/groentne/vlees

maar wil graag eens wat anders, hebben jullie miss tips?

Spoiler-Dude 12-03-2012 12:55

hamburgers

Apate 12-03-2012 16:43

http://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1839554

Hier staan goede tips in.

Verder, pasta is heel goed in porties te maken. Dus dat zou je als variatie kunnen nemen. Als je kan invriezen kun je ook wel een soort ovenschotel maken. Verder kun je proberen om andere sauzen te gebruiken. Wij eten hier (studentenhuis) heel veel pasta. Maar aangezien we veel verschillende soorten saus gebruiken is het elke keer anders.

http://www.ah.nl/recepten/zoek?rq=&p...e=hoofdgerecht

Verder, de ah helpt je altijd verder ;). Gewoon selecteren op 1-persoons en hoofdgerecht en je hebt er zo weer 80 gerechten bij!

AzN 12-03-2012 20:56

Peulvruchten i.p.v. aardappelen/pasta/rijst?
Eiergerechten, vis of tofu i.p.v. vlees/kip?

Hawahaai 13-03-2012 05:53

Lust je het wel als je bijv. pasta bolognese of nasi klaar maakt, maar dan de pasta/rijst los serveert?

Ik gebruik pakjes van sauzen e.d. vaak voor de helft, en bewaar de rest met een knijper erop voor een volgende keer, zodat ik niet te veel hetzelfde moet eten in een week. En datzelfde geldt voor vlees en groente: invriezen wat je op dat moment niet gaat eten.

Apate 13-03-2012 08:07

Oh, en waar ik nu weer aan moet denken :O pannenkoeken! Dat kan best voor een keertje. En als je te veel bakt (een half pak is altijd wel makkelijk) dan eet je de overblijfselen de volgende dag als ontbijt.

En je kunt ze ook vullen natuurlijk, daar zijn best veel recepten voor te vinden. Dat je het als een soort wrap gebruikt :Y

Daantje_0705 13-03-2012 15:28

Citaat:

Apate schreef: (Bericht 32416463)
Oh, en waar ik nu weer aan moet denken :O pannenkoeken! Dat kan best voor een keertje. En als je te veel bakt (een half pak is altijd wel makkelijk) dan eet je de overblijfselen de volgende dag als ontbijt.

En je kunt ze ook vullen natuurlijk, daar zijn best veel recepten voor te vinden. Dat je het als een soort wrap gebruikt :Y

Als ik pannenkoeken bak voor mezelf alleen dan bak ik toch het hele pak (want je hebt toch beslag gemaakt, bent toch bezig met bakken, etc) en dan vries ik wat ik over heb in eenpersoonsporties (vier/vijf pannenkoeken oid) in aluminiumfolie in. Kan je prima ontdooien en opwarmen in de magnetron erna :)

Behalve alles wat al genoemd is, zijn er ook heel veel pakjes vlees met twee stuks erin. Je kan er een invriezen en de ander bakken, erbij aardappelschijfjes (heb je in de diepvries zodat je kan pakken wat je nodig hebt, of als eenpersoonsportie in de koeling bij veel supermarkten), rösti (ook uit de vriezer), rijst/pasta/couscous/tarly oid en groente (klein brocolli'tje kan best voor een persoon, witlof kan je gewoon zoveel nemen als je eet, boontjes/worteltjes idem, sla kan je in een goed afgesloten bakje in de koelkast zetten en de volgende dag nog eten, veel diepvriesgroente kan je gewoon een deel van ontdooien). Stamppot maken kan ook goed en dan de helft invriezen (gaat met boerenkool, zuurkool en hutspot goed, andijviestamppot niet).


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.