![]() |
Vitamines verlies?
Hoi iedereen. Ik heb net een kleine discussie gehad met mijn moeder omdat wij een stoompan hebben en zij weigert die te gebruiken.
Veel mensen zeggen dat er heel veel vitamines verloren gaan in het kookproces van groente. Het blijft dan in het water zitten. Mijn vraag dus aan iedereen luid: Wat is het verschil qua vitamines die je binnen krijgt tussen het koken van vitamines of het stomen? |
Weet niemand hier een antwoord op?
|
Volgens de eerste 5 treffers van Google blijven er meer vitamines behouden bij stomen t.o.v. koken.
|
Als je heel weinig water gebruikt, en niet te lang laat koken zal dat niet veel verschillen denk ik
+ je dat water ook weer kunt gebruiken voor soep/saus mee te maken dan maakt het geen verschil ofzo :P |
Maar alsnog geldt natuurlijk: als je niet tevreden bent met hoe je moeder kookt... dan kook je voortaan toch lekker zelf.
|
Van sommige groenten is het kookvocht ook best lekker om te drinken, vooral als je er een beetje boullionpoeder ofzo doorheen doet. Ik doe dat Regel eens als we brocoli of koolrabi eten. Als je dus echt bang bent voor een vitamine tekort is dat misschien een idee
|
Citaat:
Ik heb dat ook ergens gelezen. Groenten in heel weinig Waser koken zodat de vitaminen niet verloren gaan. en het idee soep te maken is ook goed. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.