Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Chocolade taart (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1871269)

Siphra 20-12-2012 16:47

Chocolade taart
 
Hallo,
ik wil met m'n vriendin een lekkere chocoladetaart bakken.
Het zou handig zijn als het niet heel erg lang duurt voor hij klaar is (bijv dat hij nog 3 uur in de koelkast moet zitten ofzo..)
en er moet ook geen drank in zitten (ben nog te jong om het te kopen :ghe:)
als je mischien er eentje weet, kun je me dan die laten weten??

xx Siphra:)

Mutant_oud 20-12-2012 17:14

Mag het ook een cake zijn of moet het per se een taart zijn?

MTpower 20-12-2012 17:16

Een taart ben je wel eventjes mee bezig. Trek er maar een middagje voor uit (deeg maken, bakken, af laten koelen, opmaken).
En reken ook snel op 20 euro voor ingrediënten voor een fatsoenlijke taart.

Waarom geen chocoladecake? of Muffins? Brownies?

Mutant_oud 20-12-2012 17:16

http://plusmagazine.knack.be/nl/011-...-Dumont.html_1

Dat is een taart van Sofie Dumont, die maakt fantastische dingen. De scheut rum kun je er gerust uitlaten. Wel behoorlijk wat werk.

Miekje* 20-12-2012 18:21

Van Dr. Oetker heb je van die pakken 'kleintje taart'. Daar heb je ook een chocoladevariant van, waarbij glazuur zit en van die crispy korrels om de taart mee te versieren. Bescheiden taartje (je zou hem zelfs met zijn tweeën op kunnen) en hij beviel me uitstekend! Misschien iets voor jou om te proberen? Er zit ook al een bakvormpje bij, dus dubbel win. Deze bedoel ik:

http://www.distrifoodleveranciersgid...r%20oetker.jpg

bloodyb 20-12-2012 18:59

Kijk eens op 24kitchen voor een chocoladecake met ricotta. Erg lekker en simpel!

maria kurdi 02-01-2013 22:10

klop 4 eiren met een een mixer als je het een mixer noemt tenmiste dan een beker 200 ml ongeveer suiker klop die twee heel goed word net als schuim dan doe een zakje zuikervanilla er in gewoon door gaan met kloppen tot het eind doe een beker olie er in ook 200 ml dan een beker melk 200 ml doe ook bakpoeder erbij een zakje of anderhalf ik gebruik een anderhalf zakje . dan doe je bloem er steeds klein beetje bij klein beetje er bij tot het op yogurt lijk het moet niet heel waterachtig zijn of heel stijv de deeg bedoel ik daarna koop je twee reepjes chocolade je hakt die in heele kleine stukjes en doet die in je deeg daarna doe je cacoa poeder er bij tot het bruin genoeg is niet overdrijven met je cocoapoeder. doe je deeg in een bakplaat die je hebt ingevet met boter of boterspray en heel klein beetje bloem die je goed verspreid heel light moet het zijn anders word je taart lelijk je doet je taart op de bovenste deel in je oven op 180 graden kan ongeveer 45 minuten tot een uur duren . veel geluk met bakken

maria kurdi 02-01-2013 22:12

en als je wilt weten of je taart klaar is doe een tandestoker erin als het schoon uitkomt dan is ie klaar maar doe je oven niet open voor 45 minuten anders zakt je taart in

Lusi 03-01-2013 11:55

Citaat:

MTpower schreef: (Bericht 32951626)
Een taart ben je wel eventjes mee bezig. Trek er maar een middagje voor uit (deeg maken, bakken, af laten koelen, opmaken).
En reken ook snel op 20 euro voor ingrediënten voor een fatsoenlijke taart.

Waarom geen chocoladecake? of Muffins? Brownies?

Onzin! Ligt helemaal aan wat je exact maakt. Het is jouw feestje.

kevkiss 24-02-2013 08:43

Lekkere chocolade taart!!! er zijn ook suikervrije taarten moet je echt een x proberen de smaak verschilt niet heel veel. Je gebruikt namelijk suiker vervangers.

MTpower 26-02-2013 13:41

Citaat:

Lusi schreef: (Bericht 32969785)
Onzin! Ligt helemaal aan wat je exact maakt. Het is jouw feestje.

Uiteraard, als je geen taart maakt kan het sneller en goedkoper :p

bloodyb 26-02-2013 14:29

Voor 20 eu kan je er wel een stuk of 3 maken!

pzpzSeraaj 09-11-2015 13:29

hallo,
ik ken een heel makkelijk recept om een lekker taartje klaar te maken.
veel succes;)

INGREDIËNTEN
4

250 g donkere chocolade Voe toe aan je boodschappenlijst
80 g suiker Voe toe aan je boodschappenlijst
100 g Solo (gebruik 20 g voor het invetten) Voe toe aan je boodschappenlijst
3 eieren Voe toe aan je boodschappenlijst
50 g bloem Voe toe aan je boodschappenlijst
1 kl bakpoeder Voe toe aan je boodschappenlijst
1 snuifje zout

BEREIDINGSWIJZE

Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt die au bain-marie met de Solo.
Nadat de chocolade gesmolten is, roer je tot het mengsel glad is en laat je het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breek de 3 eieren en scheid het eiwit van de eidooiers. Gebruik een klopper om de eidooiers met de suiker te mengen tot het geheel wit wordt.
Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder geleidelijk aan toe en meng het geheel daarna met de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot het een stijf geheel wordt. Spatel het opgeklopte eiwit beetje bij beetje voorzichtig onder het mengsel tot je een luchtig beslag hebt.
Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (22 cm in doorsnede) en bak gedurende 10 minuten.
De cake moet in het midden zacht blijven. Laat afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.