![]() |
Conserveren uit blik bewaren?
Ik vroeg me af, ik heb net een half blik knakworsten van de ah gekookt/gegeten
maar ik heb nog een half blik over... Weet iemand hoelang ik dit kan bewaren en zoja hoe ik dat het beste kan bewaren? want ik dacht ooit ergens gehoord te hebben dat je nooit in blik moet bwaren... |
Nee, idd niet in het blik zelf bewaren. Knakworstjes kan je wel een dagje in de koelkast bewaren in een plastic bakje met het vocht er nog bij. Veel langer zou ik denk ik niet doen, ook niet met andere dingen uit blik. Ik bewaar op deze manier wel eens schijven ananas ofzo uit blik.
|
Ik bewaar het altijd in een afgedekt glazen schaaltje in de koelkast, met het vocht uit het blik erbij. En zo durf ik bijv. erwtjes echt wel een paar dagen te bewaren.
|
Ok thx, heb het nu in een magnetron bakje gedaan (plastic afgesloten bakje) met het water van het blik erin!!
en dat blijft nog wel een dag of 2 goed ??? |
Als ze bedekt zijn met vocht, wel. En je moet natuurlijk altijd even kritisch kijken of de worstjes nog goed zijn, voor je ze weer eet.
|
Wat kan bewaren in blik kwaad overigens, ik doe dit wel eens (geen week natuurlijk, meestal gewoon 1 dag)?
|
Ik dacht dat het ermee te maken had dat de zuurstof uit de lucht die dan bij het voedsel en het blik komt ervoor zorgt dat er stoffen uit het blik opgenomen worden door het voedsel. Hier staat dat ook ongeveer dus het zal wel zoiets zijn.
|
Citaat:
Zoals al gezegd; afgedekt in een plastic/glazen bakje met vocht erbij in de koelkast bewaren, dan kan dat wel 2-3 dagen. |
Wat je niet direct opmaakt kan je ook in een plastic zakje zonder vocht invriezen.
|
Citaat:
''Wat je niet direct opmaakt kan je ook in een plastic zakje zonder vocht invriezen. '' Producten die al gegaard zijn uit blik mag je nooit invreizen volgens mij!! |
Citaat:
Invriezen werkt ook prima met blik/pot conserven, maar dan inderdaad wel zonder vocht. Dat het gegaard is maakt niet uit. |
Citaat:
Citaat:
|
Maar een half blik in de diepvries is zonde van de ruimte. Ik doe het wel eens met erwtensoep in blik, helft er van opwarmen, blik een nacht in diepvries, volgende dag blik even onder de hete kraan houden tot het blok soep er uit valt, in diepvrieszak stoppen en weer in de diepvries!
|
Het Voedingscentrum zegt dat het inderdaad met tin aan de binnenkant van het blik te maken heeft, wat tegenwoordig in ons land eigenlijk niet meer voorkomt. Als daar zuurstof bij komt, neemt het voedsel tin op en dat is ongezond. Om risicos te voorkomen, wordt dus aangeraden om niets in open blik te bewaren, maar op zich zou het dus wel moeten kunnen.
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/tin.aspx Edit: mosterd na de maaltijd, zie ik, na de reactie van Daantje... |
No problem, voedingscentrum vind ik wel een wat betere bron dan die die ik gaf :o
|
thx voor de tips allemaal!!
ik vroeg me gelijk af, ik heb van die blikjes tonijn gekocht voor op brood... als ik die wil bewaren moet ik die dan ook in een bakje over scheppen of mogen die wel in t mini blikje blijven?? en hoelang zou tonijn houdbaar zijn?? |
Je kunt het het beste in een afsluitbaar plastic bakje doen ( komt er geen zuurstof bij) en dan kan je het in de koelkast wel een dag of 2 bewaren.
|
Als je grote blikjes niet zou mogen bewaren, dan maakt het geen verschil dat het een miniblikje is. Ik hecht er geen waarde aan, dus ik zet het blik in de ijskast, maar als jij het met andere dingen niet doet, zou ik het ook niet doen met de tonijn.
Hoe lang tonijn houdbaar is, heb ik echt geen idee van. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.