Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Mijn heerlijke chocomousse (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1878091)

john123 12-05-2013 19:04

Mijn heerlijke chocomousse
 
Hallo Iedereen!

Op een druilerige dag in mei, heb ik me weer eens in de keuken beziggehouden. Vandaag heerlijke chocomousse gemaakt, want hiermee scoor je altijd.

Wat heb je nodig?

- 3 eitjes
- 200 gram zwarte chocolade
- 25 cl room (ik gebruik altijd Carslbourg)

Hoe maak je het?

Chocolade smelten, eigeel ermee mengen.
Daarna opgeklopte room erdoorheen.
Dan opgeklopte eiwit voorzichtjes mengen.
Enkele uren laten afkoelen en de koelkast en... smullen maar!

Heb er ook een filmpje van gemaakt dat je kunt vinden op www.youtube.com/watch?v=xgf3YXRbX0s

Het geheel is een kwartiertje werk, en het resultaat is tien keer lekkerder dan alle industrieel gemaakte chocomousse...

Smakelijk!

HealthConscious 06-06-2013 09:59

:)

Mijn heerlijke chocomousse

- Rauwe cacao
- Avocado
- Dadels

;) Of met banaan erbij. Simpel en gezond.

Mutant_oud 06-06-2013 10:32

Dat recept noem ik in het melkvrije dessertentopic en dat is voor pudding, niet voor chocomousse :confused:

http://www.plantaardigmaandag.nl/2012/09/17/2718/

HealthConscious 06-06-2013 12:53

Citaat:

Mutant schreef: (Bericht 33167222)
Dat recept noem ik in het melkvrije dessertentopic en dat is voor pudding, niet voor chocomousse :confused:

Je kan het een andere naam geven. Dat is prima.

http://www.voedzo.nl/recepten/snelle...-veganistisch/ ;)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...91215566_n.jpg

Ik gebruik het ook als variatie op gezonde chocopasta.

Mutant_oud 06-06-2013 13:26

Iets pureren maakt het nog niet tot een mousse. Voor een mousse hoor je een luchtige substantie te krijgen. Dan kun je het nog wel mousse noemen, maar het is het niet.

Ieke 06-06-2013 13:46

Ik gebruik voor de mijne geen room en het eigeel gaat er ook niet doorheen. Klein scheutje melk bij de chocola om hem iets mooier gesmolten te hebben en verder alleen eiwit en chocola.
Alles draait om de juiste chocola. Mijn voorkeur is een combinatie van extra pure en pure cote d'or.

HealthConscious 06-06-2013 15:32

Citaat:

Mutant schreef: (Bericht 33167441)
Iets pureren maakt het nog niet tot een mousse. Voor een mousse hoor je een luchtige substantie te krijgen. Dan kun je het nog wel mousse noemen, maar het is het niet.

Oké.. Benaming doet er niet toe voor mij. Als het maar goed smaakt.

Mutant_oud 06-06-2013 17:04

Dat is iets anders ;)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.