![]() |
ervaring dienblad?
Ik ben net aangenomen bij een chique restaurant, maar ik moet nog leren hoe ik goed met een dienblad moet lopen.
Het lopen gaat wel goed, maar alleen het op de tafel zetten van alle drankjes gaat erg lastig. Hebben jullie nog tips???? |
Rustig blijven. Doe eerst een dienblad met minder glazen, en bouw het langzaam op naar meer. Eigenlijk zijn tips geven heel erg moeilijk. Je moet het leren in de praktijk.
|
Vraag eens aan een ervaren collega of ze jou voor openingstijd of als het rustig is eens willen helpen met dienbladen en borden te lopen, met lege glazen enzo. Iedereen moet het leren, dus het is niks om je voor te schamen.
|
Oefenen in de tijd dat er niets te doen is. In het restaurant waar ik werkte, hielden we oefenuurtjes als het rustig was. Nu stond ik in de keuken en wilde ik niet in de bediening, maar ik heb meegeoefend, ik de keuken kwam het ook van pas en nu nog steeds vind ik het handig (vooral borden dragen en uitserveren).
En misschien kun je thuis oefenen met een dienblad en (volle) (plastic) glazen. Is niet exact hetzelfde, maar je leert wel inschatten hoe het gewicht zich verplaatst, hoe je iets beter in evenwicht houdt, hoe je minder zult morsen. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:24. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.