![]() |
Hoe slagroom maken?
miss een stomme vraag, maar weetiemand hoe je slagroom maakt?
vorige week maakte mn ma het voor me.. maar wil het nu zlef maken heb 2 bakje gekocht, 1 van 125ml ongeklopte en 1 an 250ml ongeklopte.. weet iemand hoeveel suiker ik erbij moet doen, en hoeveel slagroom kan je van elk maken (gram?) en moet het nou met de mixer of garde?? |
Kan met de mixer maar ook met de garde (met mixer extra goed opletten dat je niet te lang blijft kloppen). Suiker naar smaak toevoegen, ongeveer 1 - 2 eetlepels suiker per deciliter slagroom (bron).
|
Het is heel simpel; je gooit het in een bakje en je gaat het kloppen ;). Dat is het. Kan met zowel mixer als garde, maar als je geen lamme hand wil en gewoon snel slagroom wil zou ik de mixer nemen, anders ben je wel even bezig :D. Suiker toevoegen naar eigen smaak. Je maakt ongeveer evenveel gram als dat je ml gebruikt.
|
In het bakje van 125 doe je ong. 5 theelepels suiker. Aanpassen als je dat te zoet of niet zoet genoeg vindt. Gebruik een mixer als je die hebt (scheelt een lamme pols). De slagroom is goed als je de beker waarin je het klopt kan omdraaien zonder dat het er uit valt maar dat is een beetje link als het nog niet stijf genoeg is! Veiliger is om af toe de mixer er uit te halen. De slagroom moet dan een beetje aan de mixer blijven plakken zodat je van die punten krijgt. Niet te lang door blijven kloppen want dan krijg je boter en kan je het weggooien. Ik weet niet hoeveel slagroom je dan hebt maar voor 1 persoon lijkt het me meer dan genoeg.
|
OK thx, makkelijke te weten dat 125ml ong 125 gram word...
ik hou niet van nn lamme hand dus laat ik maar eenmixer gebruiken! Moet je nog bepaalde bewegingen maken met de mixer (echt rammen/kloppen?) of er gewoon doorheen gaan? en als t klaar is kan ik het dan gewoon in een magnetron bakje bewaren? (mijjn mixkom past niet in mn ijskast) |
Citaat:
|
Je kan met verse slagroom beter gewoon zoveel mogelijk opkloppen als je nodig hebt. Zeker als je nu twee pakjes hebt, gewoon eentje maken en eentje dicht bewaren. Als je het kloppen wil vergemakkelijken, kan je een zakje klopfix toevoegen, dan is het sneller goed.
|
Citaat:
en ik las ergens dat het beter is om slagroom te maken met poedersuiker klopte dat?? |
Poedersuiker of gewone suiker maakt volgens mij niet veel uit. Als je een mixer met 2 snelheden hebt op de laagste stand, meer snelheden in het midden of daaronder. Niet op de hoogste stand, dat qua tijd bijna niks uit en voor je het weet kan je het weggooien.
|
heb 3 standen, dan ga ik denk ik voor de middelste zo
ok thx dan doe ik gewone suiker! |
tis gelukt gisteravond! en t was qua smaak goed gelukt..
Echter vond ik de slagroom wel wat aan de ''dunne'kant ik kon me de slagroom van mn ma vroeger heriinneren die was veel steviger en ook iets luchtiger kan het zijn dat ik te lang of te kort heb geklopt? Of miss iets anders ''fout'' doe? |
Te kort geklopt dan denk ik. Had je gewone slagroom of light want light wordt bij mij ook nooit goed stijf.
|
gewone, van de zaanse hoeve
|
Misschien toch klopfix proberen? Mijn slagroom wordt ook altijd luchtiger als ik hem maak met poedersuiker.
|
De beste manier om het te leren is om het een keer verkeerd te doen! Dus de volgende keer 2 kleine bakjes kopen en kijken hoe lang het duurt voor het slagroom wordt.
|
Citaat:
die klopfix word het daarmee NOG luchtiger of is dat weer voor iets anders? |
Van Klopfix wordt je slagroom eerder wat steviger, zodat je toefjes niet instorten, wanneer je deze op je taart hebt gespoten.
|
Mijn moeder heeft me geleerd:
60 tellen op laagste stand 60 tellen op middelste stand en dan kijken hoogste stand tot gewenste dikte |
Mixen + suiker
Ooit heb ik in een hongergeile bui die slagroom opgeklopt met een vork ghahaa, dus dan moet het met een garde ook wel lukken. Suiker kan je er gewoon geleidelijk bij doen en dan steeds proeven of je het zoet genoeg vind. Heb je geen gevoel voor eten ofso? Je klopt tot je het dik genoeg vind en je strooit tot je het zoet genoeg vind. Iedereen heeft andere idealen. Daarom hebben ze zelfmaak slagroom in de winkel, want sommige mensen vinden die van de winkel te zoet. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.