Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Oliebollen bakken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1886740)

Tink* 31-12-2013 13:18

Oliebollen bakken
 
Wie gaan dat vandaag nog doen? Ik ga straks beginnen met het beslag maken. Vroeger hielp ik mijn moeder altijd met oliebollen bakken, maar nu ga ik het eens zelf proberen. Ik ga gooi er geen krenten en rozijnen in, want dat lust ik niet.

Elin3 31-12-2013 13:22

Ik heb één keer zelf beslag gemaakt op school, de oliebollen die daarvan gebakken waren waren echt heerlijk :lief:

Nog nooit zelf oliebollen gebakken, maar wie weet volgend jaar.


Succes met jouw poging in elk geval!

Ieke 03-01-2014 13:15

Mijn moeder en ik doen het elk jaar. Dat is alleen omdat ik dat wil. Mijn oma maakte altijd appelbeignets en ik vind dat zo'n beetje het beste eten wat er is (de zelfgemaakte dan, wat je bij de meeste kramen kan kopen is een deegbal met een minibeetje appel wat nergens naar smaakt). Toen mijn oma het niet meer kon heb ik mijn moeder zo ver gekregen ze te bakken en dat houden we nog steeds vol. Ik wil dus de appelbeignets en dan bakken we ook meteen oliebollen aangezien we toch bezig zijn.

Mutant_oud 03-01-2014 13:22

Nog nooit zelf gemaakt, maar ik heb laatst de beste appelbeignets ooit geproefd (schijfje appel met minilaagje deeg) en dát wil ik ooit nog wel eens proberen.

Mutant_oud 03-01-2014 13:26

Zoals deze: http://www.een.be/programmas/dagelij.../appelbeignets
Maar ze werden geserveerd bij een wildgerecht, dus geen poedersuiker en in het gat wat veenbessencompote :lief:

Mark de Jong 03-02-2014 08:42

Wij maken thuis de oliebollen van de volgende ingrediënten: 30 gram gist, 750 gram bloem, 35 gram boter, 750 ml melkr, 1 theelepels zout, 4 theelepels basterdsuiker en kaneel naar smaak en lekker dat ze zijn!

mercurius70707 03-02-2014 15:31

Ik heb dit jaar voor het eerst glutenvrije oliebollen gemaakt, omdat ik vrienden over had die geen gluten mochten, gemaakt met boekweitmeel een klein beetje kastanje meel bakpoeder kaneel appeltje en rozijnen, was erg lekker en gebakken in Ghee. Die dingen waren duidelijk lekker.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.