![]() |
Magnetron(voer)
Heb je een magnetron en waarvoor gebruik je hem (magnetronmaaltijden, restjes opwarmen, eten ontdooien,...)?
|
Ik heb altijd een magnetron tot mijn beschikking gehad, ooit een paar jaar een combi-oven, was wel handig maar je moest vooral niet broodjes proberen af te bakken op de magnetronstand :herp:
Bereide maaltijden koop ik eigenlijk nooit meer, dus ik gebruik hem nu vooral voor het opwarmen van soep en eventuele overschotten en restjes. Ontdooien probeer ik te voorkomen door wat vooruit te denken, maar af en toe wil dat ook nog wel eens. Ik denk dat ik best zonder magnetron zou kunnen, alleen zou ik dan wel heel vaak pannetjes soep aan het warmen zijn :D |
Combimagnetron/oven/grill en wordt dagelijks gebruikt.
|
Ik heb een oven met magnetronfunctie, als oven gebruik ik hem meerdere keren per week, als magnetron alleen voor het koken van melk/pap en opwarmen van soep.
|
Ik heb een antieke inbouwcombimagnetron (dubbele woordwaarde :p), die ik regelmatig als magnetron gebruik. Zelden koop ik magnetronmaaltijden, maar ik vries wel regelmatig iets in om een paar weken later te eten als 'magnetronmaaltijd'. Verder warmen we er eten in op als we niet gelijktijdig eten en als ik vergeet om iets uit de diepvries te halen, wordt er ook wat mee ontdooid.
Oh, en die zeldzame keer dat er hier warme melk wordt gedronken, wordt ook de magnetron gebruikt. |
Ja, mijn oven is ook een magnetron. Ik gebruik hem als ik melk wil opwarmen of van die kant-en-klare satesaus uit een bakje. Misschien eens per week?
Restjes warm ik gewoon op in de pan, vind ik lekkerder en makkelijker (van de magnetron krijg ik altijd loeiheet eten met koude stukjes erdoor). |
Ik gebruik de magnetron wel eens om wraps mee te ontdooien, aangezien ik die opgerold per 2 heb ingevroren. En ik mag graag een wit puntje met gesmolten kaas uit de magnetron eten. En ik maak er wel eens boter in zacht voor het bakken.
|
Chickenbugers van mora (y)
|
Ik heb een combimagnetron maar gebruik hem vaker als oven dan als magnetron. Ik gebruik de magnetron sowieso altijd op donderdag. Dan kookt mijn vriend, gaat eten en daarna sporten en ik ga uit m'n werk sporten en eet als ik thuis kom en warm het overgebleven eten dan op in de magnetron. Verder maak ik er magnetronpopcorn in, stoomgroente en dingen als saté in van die kuipjes enzo. Pasta en stamppot warm ik ook wel eens in de magnetron op. Dat zijn dan zelfgemaakte magnetronmaaltijden zeg maar. Nasi en dat soort dingen bak ik liever op in de pan. Soep kook ik ook op. Ik ben met soep en melk enzo altijd bang dat het in een keer explodeert en de hele magnetron eronder zit, hoe doen jullie dat?
|
Erbij blijven de eerste keren dat je het doet, magnetron uit zetten zodra het een beetje spettert. En dan onthouden op welk punt het dat gaat doen. De kom of beker niet tot het randje vol doen helpt ook.
|
En die verhalen dan over een lepel erin zetten enzo? En dat moet dan zeker wel een plastic lepel zijn?
Ik warm nog wel eens melk op om capucchino te maken maar dat durf ik ook echt niet lang te doen. Met soep ben ik ook altijd bang dat het niet overal helemaal warm is. |
Ik gebruik hem om dingen op te warmen. Zoals plastic bakjes met eten dat ik de vorige dag bereid heb; ik kook vaak voor twee, zodat ik de volgende dag niets hoef te doen.
Ik haal ook weleens van die dure magnetronmaaltijden voor middenklassemensen, bij van die winkels waar je deel van de beweging bent als je er boodschappen doet. Die zijn wel lekker. |
Citaat:
|
Ik gebruik de magnetron trouwens ook voor brownie-in-a-mug.
|
Citaat:
|
Normaal gezien heb je van die plastic magnetrondeksels inderdaad, maar dat vind ik zo'n krengen, dat het van mij eerder mag exploderen.
http://www.partijhandelaren.nl/image...n/12362454.JPG Overigens is het ook een 'kunst', opwarmen met de magnetron. Mijn moeder kan alles perfect warmen zonder exploderende dingen, zelfs wortels, maar je bent er dan wel een tijdje mee bezig, langzaam op laag beginnen en opbouwen en omscheppen en... Ja, dan is het nut van de 'snelle' magnetron nogal weg natuurlijk. Soep doe ik tegenwoordig in twee beurten. Halverwege doorroeren. Eten als stamppot en rijst is makkelijker gelijkmatig te warmen als je er een tulbandvorm van maakt op een plat bord, rondom en een gat in het midden. Bij melk blijf ik toekijken, zodra het borrelt is het goed en dat is in no time. Tulbandvorm: http://www.abstract-living.com/wp-co...overs-hack.jpg Twee kommen krijg je er zo in: http://www.lovethispic.com/uploaded_...-Microwave.jpg Ik weet ook weer waarom ik buiten dat ik veel keteltjes zou verbruiken, de magnetron voor soep gebruik, ik heb een elektrisch fornuis en dat duurt een eeuwigheid voor dat heet is. |
| Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.