![]() |
Cake niet laten rijzen
Onze cake is door de helft gegaan, omdat hij moet liggen op het gedeelte wat ging reizen.
Hoe zorg je ervoor dat een cake niet gaat reizen? |
Cake hoort normaal gezien te rijzen (met een lange ij), dus als je het recept geeft ofzo of vertelt wat je precies hebt gedaan, dan weten we waar het over gaat.
|
Het is gewoon cake mix, alles precies gedaan zoals het erop staat.
Is het dan gewoon minder beslag in het midden doen van de bakvorm? |
Wat is je bedoeling? Is je cake doormidden gebroken? Als je geen luchtige cake wil, zul je een ander recept moeten gebruiken. Een normale cake is wel zo stevig dat je hem om kunt keren, als dat is wat je bedoelt.
|
Nou ja, als je een rooster op de bakvorm legt, het zo omdraait en de bakvorm er af tilt, moet je al veel doen om die te breken tijdens het keren. Dus wat is er precies gebeurd en wat wil je bereiken?
|
Ik denk dat hij bedoelt dat de cake in het midden heel hoog is gerezen en dat er een barst in de "rug" is gekomen :lampje:
|
Cake rijst sws als er zelfrijzend bakmeel in zit volgens mij. Dus als je geen rijzende cake wil moet je zonder zelfrijzend bakmeel en zonder gist want dat rijst ook.
als je je vorm minder vol doet rijst de cake als nog wel maar wordt ie in totaal minder hoog. |
Ik denk dat ze wel een gerezen cake wil, maar eentje die gelijkmatiger rijst.
Zorg dat je bakvorm goed ingevet is, zodat het beslag niet aan de randen blijft kleven en ook daar kan rijzen. Zet de cake niet pas in de oven als deze warm is, maar als hij nog aan het opwarmen is, dan rijst hij langzamer. De cake wordt dan ook minder knapperig, dat wel. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.