![]() |
Alternatief voor venkel?
Ik zat vandaag in de nieuwe Allerhande te bladeren en deze quiche lijkt me erg lekker maar mijn vriend houdt niet van venkel. Wat kan ik gebruiken als alternatief? Ik dacht zelf aan spitskool of hebben jullie betere tips?
|
Venkelquiche zonder venkel :herp: Je bestelt in een restaurant toch ook geen geitenkaassalade zonder geitenkaas? Dan kun je beter een quiche kiezen waar je (en je vriend) heet hoofdbestanddeel wel van lusten.
Smaken worden in een recept om het hoofdbestanddeel heen 'gebouwd'; er wordt gekeken wat daar het beste bij past. Als je het hoofdbestanddeel wilt vervangen, kloppen de smaken niet meer bij het recept. Bij verschillende koolsoorten kun je nog weleens wisselen, maar venkel heeft zo'n specifieke smaak dat die niet makkelijk te vervangen valt door iets anders. Ander recept kiezen, dus (y) |
Goed, laat ik het dan anders formuleren: wat past er dan nog bij brie en cashewnoten in een quiche?
|
Klik! Iets met broccoli lijkt dus een goede combi te zijn (y)
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:34. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.