![]() |
zelfgemaakte soep bewaren
Ik maak in of rond het weekend regelmatig een pan verse soep. Vaak wel anderhalf-twee liter. Teveel om in een keer op te eten maar invriezen vind ik ook niet handig want vaak maak ik het bijvoorbeeld op vrijdag en dan eten we er het hele weekend van. Ik laat het nu dan gewoon in de soeppan op de aanrecht staan en breng het even aan de kook en laat het goed doorkoken voor ik het weer eet. Kan dat kwaad of niet? Ik probeer het niet langer dan twee-drie dagen te laten staan maar telkens overgieten van de pan in een bakje voor in de koelkast vind ik zo'n gedoe. Hoe doen jullie dat?
|
Ik laat de soep eerst afkoelen en zet 'm dan met pan en al in de koelkast, die ik de dag erna weer kan opwarmen. Als er meer porties in de pan zitten, schep ik wat ik nodig heb in een andere pan om op te warmen.
|
Wat Hawahaai zegt.. buiten de koelkast bewaren lijkt me niet zo handig.. zeker niet als er vlees in zit.. maar in de koelkast kun je het makkelijk 3, 4 dagen bewaren.
|
Volgens mijn vriend mag je niet meer dan 1x iets opnieuw opwarmen m.b.t. bacteriën.
Dus bij ons wordt de soep gemaakt, warm opgegeten, na afkoeling pot in koelkast, nadien porties uitgenomen en afzonderlijk opwarmen. |
Citaat:
|
Af laten koelen en bewaren in de koelkast. Per portie opwarmen. zoals hierboven gezegd wordt.
Eén dag op het aanrecht laten staan kan niet zo veel kwaad overigens. Zo lang het in de keuken maar niet warm is. |
Mijn soeppan is acht liter dus die past niet in de koelkast. Ik heb een halfopen keuken dus het is er ook niet echt koel. Toch maar in een bakje doen dan als ik het langer wil bewaren.
|
Of je giet het over in een kleinere pan.
Waarom maak je trouwens soep in een 8 literpan terwijl je per keer maar anderhalf tot twee liter soep maakt? |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.