Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Havermout (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1897068)

-Marleen 07-01-2015 15:47

Havermout
 
Voor alle mensen die havermout in de ochtend eten. Hoeveel melk en havermout doen jullie bij elkaar & hoe eten jullie het? X

Daantje_0705 07-01-2015 16:17

Ik eet sinds een tijdje overnight oats. Ik neem 70-80 gram havermout, dat doe ik voor ik ga slapen in een kom en daar doe ik melk bij tot het net onderstaat (volgens mij ongeveer 200 ml want ik doe ongeveer vier/vijf dagen met een pak melk), dat roer ik door elkaar, dek ik af met folie en zet ik in de koelkast.

Ik doe er vaak kaneel doorheen en ik eet het of met banaan en kokos (banaan in plakjes en kokos er overheen strooien, dat doe ik 'ochtends) of notenmix (studentenhaver en honing) of de avond ervoor ook al diepvriesfruit erbij doen zodat het kan ontdooien.

-Marleen 07-01-2015 20:55

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 33717851)
Ik eet sinds een tijdje overnight oats. Ik neem 70-80 gram havermout, dat doe ik voor ik ga slapen in een kom en daar doe ik melk bij tot het net onderstaat (volgens mij ongeveer 200 ml want ik doe ongeveer vier/vijf dagen met een pak melk), dat roer ik door elkaar, dek ik af met folie en zet ik in de koelkast.

Ik doe er vaak kaneel doorheen en ik eet het of met banaan en kokos (banaan in plakjes en kokos er overheen strooien, dat doe ik 'ochtends) of notenmix (studentenhaver en honing) of de avond ervoor ook al diepvriesfruit erbij doen zodat het kan ontdooien.

Ik ga t proberen, thanks(y)

Hawahaai 07-01-2015 22:16

Mijn favoriet: 50g havermout met 125 ml water en 125 ml (soja)melk koken en even laten doorkoken. Dan van het vuur, kaneel, rozijnen en stroop erdoor en nog 5 a 10 minuten laten staan.

Maar omdat het wel even duurt voor het klaar is, maak ik dat alleen als ik 's ochtends geen haast heb.

-Marleen 08-01-2015 07:29

Het is niet echt gelukt, de havermout is niet opgelost :(

Abby. 08-01-2015 15:57

Ik doe 35 gram havermout en 165 ml melk. Erdoorheen kaneel en een lepel agavesiroop, en een appeltje (y) Wel gewoon 's ochtends maken. 2,5 minuut in de magnetron ongeveer, vulling er daarna doorheen roeren en heel eventjes laten staan.

Sarah 10-01-2015 06:23

Havermout lost niet op, maar het moet wel binden. Ik heb ook altijd bij overnight oats dat het niet bindt en gewoon een kom soppige haver wordt in plaats van een pap.
Ik doe 4 eetlepels havermout, 250 ml melk, 3 minuten in de magnetron in een grote kom zodat het niet overkookt. Dan doorroeren, (eventueel nu een eetlepel rozijnen erin), minuut of 5 laten staan, weer doorroeren, suiker en kaneel erover en klaar.
Ik heb er ook wel eens hagelslag door gedaan, is ook lekker.

Andijvie 10-01-2015 22:42

Ik eet ook overnight oats. 4 eetlepels haver, 1 eetlepel lijnzaad, 1/2 eetlepel cacao-nibs, 1/2 eetlepel kokosrasp, dan 200 ml ongezoete amandelmelk erbij en nog een flinke snuf kaneel. Roeren, afgedekt in de koelkast en 's ochtends een banaan erdoor, wat walnootjes en bv blauwe bessen ofzo.

Het wordt niet echt een pap zoals met havermout, maar de haver wordt wel zachter en de melk dikt in. Ik eet 't nu ongeveer een half jaar, varieer soms met ingredienten (een schepje van een of ander 'superfood' erdoor ;) of gewoon eens andere fruit of andere melk), het verveelt me nog niet!

Daantje_0705 19-01-2015 16:44

Ik vind het zo raar dat die overnight oats bij sommige mensen wel en bij andere niet werkt. :confused:

Kaneel kan je makkelijker erdoorheen roeren als er nog geen melk bij zit, vind ik. Anders blijft het erop drijven. Ik vind die superfoods zo duur, waar haal jij dat, Andijvie?

Ik vind amandelmelk lekker en de kokosmelk van Alpro ook. Heb nu hazelnoot maar die vind ik te overheersend. Wil ook nog rijst proberen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.