![]() |
ik las: 3 minuten koken
Er bleek 30 te staan. #vinkgor
|
Eet smakelijk ;)
|
Wat ga je eten?
|
:'(
|
Nuja beter dan andersom. Dit is Nog te fiksen :D
|
Citaat:
|
op de een of andere manier maak ik altijd plakrijst :lisa:
|
Citaat:
Heeft mijn moeder altijd, nooit plakken |
is dat in de magnetron ofzo? 1 minuut? :eek:
|
een timer doet waarschijnlijk ook wonderen :herp:
|
Noodles zijn trouwens ideaal, als je de juiste hebt hoeven die ook echt maar 3 minuutjes te koken :lief:
|
Citaat:
Ja af en toe mag ik ook koken en dan gebruik ik deze ook :bloos: |
Ah, dat is eigenlijk al gare rijst dus?
Leuk! Wat maak je als je zelf kookt? :cool: |
Rijst: water koken, als het kookt de rijst erin, wekker op negen minuten, af en toe roeren en als de wekker gaat afgieten en top (y)
|
Citaat:
|
Citaat:
Ik maak graag kip met roerbakgroente en paddenstoelen en rijst. Dan doe ik daar een boemboe doorheen. En heel af en toe maak ik Italiaanse pannenkoeken, jammie :y:lief: |
Mieke ik heb gisteren voor een minuut jouw avatar gehad. :o
|
Citaat:
|
Citaat:
Dat klinkt lekker :cool: En wat zijn dat precies, Italiaanse pannenkoeken? :o |
Citaat:
Wie ben jij? En hoe voelde dat? :lief: |
Rijst koken in ruim water, afgieten als je de korrel goed vindt. Losroeren met vork, terug in pan met deksel, twintig minuten laten nastomen. Voor serveren nogmaals losroeren. Perfecte korrels.
Rijst stomen is ook prima te doen, vuistregel is rijst in de pan, water toevoegen ter hoogte van een vingerkootje boven de rijst. Vuur zacht en deksel op de pan. |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Simpel en heeeeeeel lekker :y |
Citaat:
|
Citaat:
Je suis Soija. |
En als ik dan ook toetje mag maken is dat altijd:
banaan met vanille-ijs en gesmolten chocolade erover heen |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Sowieso rijst in de gaten houden. Als het water boven opdroogt, terwijl de bovenste korrels nog rauw zijn, dan gaat het te hard. |
Citaat:
|
hm. Wat is het voordeel van rijst op die manier koken? Doet dat iets met de smaak?
|
Grote bubbels betekent ook vuur te hard.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Wisten jullie dat je rijst, als je het wilt bewaren, het beste snel laat afkoelen en dan in de koelkast zet omdat er anders een schadelijke bacterie kan groeien? :eek:
|
Citaat:
|
Zo dacht ik een keer mijn kip lekker mals te maken met het sap van een citroen. Dat wast wat te veel.
|
Citaat:
Citaat:
Heb weleens geprobeerd met wat Indische specerijen, is wel lekker. |
Citaat:
Ik doe altijd eerst 1 kant bakken en dan omgooien en dan snel beleggen. Voor het toetje gebruik ik altijd de Swiss noir 72%. Lekker volle smaak. Beter als de flesjes saus |
Citaat:
Citaat:
Citaat:
|
Citaat:
Ah! Dus je voegt tijdens het koken al kruiden toe? Stoomt jouw moeder dan vis/vlees mee met de rijst? |
Citaat:
Dat is ook een methode! Meestal bak ik eerst de spekjes, dan giet ik snel het beslag erin, verdeel het over de bodem en draai 'm om. Daarna leg ik aan één kant van de pannenkoek kaas en vouw de pannenkoek dubbel. Dan draai ik hem om en bak ik hem aan de andere kant. Pure chocolade is wel heel lekker voor zul soort sausjes ja! Een jaar geleden leerde ik caramelsaus maken. Na even oefenen niet zo heel moeilijk, maar wel lekker. (en megazoet.) |
Citaat:
|
Citaat:
Caramelsaus is toch met gesmolten suiker? |
Citaat:
Rijst met tonijn is typisch Kaapverdisch gerecht en dat wordt inderdaad samen gekookt. Vind ik niet lekker. Rijst met chourico is wel vet lekker. Hemels. M'n broer maakte vaak rijst met gehakt, ook lekker. Zelfs koud is die lekker. Mss beetje vergelijkbar met paella, maar dan simpel en met gewone rijst. |
Citaat:
Ja! Je smelt eerst de suiker, tot het donkerbruin wordt en je denkt dat het bíjna te ver is. Daarna voeg je er wat room aan toe, onder goed roeren. Wel beetje bij beetje, want dat stijgt als een malle en is superheet. Daarna eventueel nog wat klontjes boter en klaar! :lief: |
Citaat:
En dan kookt hij dan gewoon het gehakt mee? :eek: |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.