Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Onzin (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   ik las: 3 minuten koken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1906710)

fizzle-fluffy 16-11-2015 19:14

ik las: 3 minuten koken
 
Er bleek 30 te staan. #vinkgor

Cootje01 16-11-2015 19:15

Eet smakelijk ;)

Mr Soija 16-11-2015 19:16

Wat ga je eten?

fizzle-fluffy 16-11-2015 19:16

:'(

fizzle-fluffy 16-11-2015 19:16

Nuja beter dan andersom. Dit is Nog te fiksen :D

Miekepieke 16-11-2015 19:17

Citaat:

fizzle-fluffy schreef: (Bericht 33922557)
Nuja beter dan andersom. Dit is Nog te fiksen :D

:D:lief::lief::lief:

Miekepieke 16-11-2015 19:17

op de een of andere manier maak ik altijd plakrijst :lisa:

Cootje01 16-11-2015 19:19

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922563)
op de een of andere manier maak ik altijd plakrijst :lisa:

http://static-images.jumbo.com/produ...-9_360x360.png

Heeft mijn moeder altijd, nooit plakken

Miekepieke 16-11-2015 19:20

is dat in de magnetron ofzo? 1 minuut? :eek:

Miekepieke 16-11-2015 19:20

een timer doet waarschijnlijk ook wonderen :herp:

Miekepieke 16-11-2015 19:20

Noodles zijn trouwens ideaal, als je de juiste hebt hoeven die ook echt maar 3 minuutjes te koken :lief:

Cootje01 16-11-2015 19:21

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922572)
is dat in de magnetron ofzo? 1 minuut? :eek:

Ja of gelijk door de groente en vlees doen en dan 3 minuten.
Ja af en toe mag ik ook koken en dan gebruik ik deze ook :bloos:

Miekepieke 16-11-2015 19:22

Ah, dat is eigenlijk al gare rijst dus?
Leuk! Wat maak je als je zelf kookt? :cool:

Daantje_0705 16-11-2015 19:22

Rijst: water koken, als het kookt de rijst erin, wekker op negen minuten, af en toe roeren en als de wekker gaat afgieten en top (y)

Miekepieke 16-11-2015 19:24

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 33922590)
Rijst: water koken, als het kookt de rijst erin, wekker op negen minuten, af en toe roeren en als de wekker gaat afgieten en top (y)

De eerste twee dingen doe ik goed, daarna laat ik het een beetje voor wat het is en probeer steekproefsgewijs de rijstkorreltjes uit. Daar gaat het mis, denk ik ;p

Cootje01 16-11-2015 19:25

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922587)
Ah, dat is eigenlijk al gare rijst dus?
Leuk! Wat maak je als je zelf kookt? :cool:

Ja is al gaar, en nooit mislukt :cool:

Ik maak graag kip met roerbakgroente en paddenstoelen en rijst.
Dan doe ik daar een boemboe doorheen.

En heel af en toe maak ik Italiaanse pannenkoeken, jammie :y:lief:

Mr Soija 16-11-2015 19:26

Mieke ik heb gisteren voor een minuut jouw avatar gehad. :o

Daantje_0705 16-11-2015 19:27

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922596)
De eerste twee dingen doe ik goed, daarna laat ik het een beetje voor wat het is en probeer steekproefsgewijs de rijstkorreltjes uit. Daar gaat het mis, denk ik ;p

Zou goed kunnen ;)

Miekepieke 16-11-2015 19:28

Citaat:

Cootje01 schreef: (Bericht 33922602)
Ja is al gaar, en nooit mislukt :cool:

Ik maak graag kip met roerbakgroente en paddenstoelen en rijst.
Dan doe ik daar een boemboe doorheen.

En heel af en toe maak ik Italiaanse pannenkoeken, jammie :y:lief:

Ah, handig!

Dat klinkt lekker :cool:

En wat zijn dat precies, Italiaanse pannenkoeken? :o

Miekepieke 16-11-2015 19:28

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33922605)
Mieke ik heb gisteren voor een minuut jouw avatar gehad. :o

:cool:
Wie ben jij? En hoe voelde dat? :lief:

Mr Soija 16-11-2015 19:29

Rijst koken in ruim water, afgieten als je de korrel goed vindt. Losroeren met vork, terug in pan met deksel, twintig minuten laten nastomen. Voor serveren nogmaals losroeren. Perfecte korrels.

Rijst stomen is ook prima te doen, vuistregel is rijst in de pan, water toevoegen ter hoogte van een vingerkootje boven de rijst. Vuur zacht en deksel op de pan.

Miekepieke 16-11-2015 19:29

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 33922614)
Zou goed kunnen ;)

Ik ga het eens proberen met een wekker! Bij aardappels is het meestal niet zo'n groot probleem. Zeker niet bij aardappeltjes uit de oven :lief:

deadlock 16-11-2015 19:29

Citaat:

fizzle-fluffy schreef: (Bericht 33922539)
Er bleek 30 te staan. #vinkgor

Hihi gelukkig ben ik niet de enige die dit wel eens gebeurd is :lisa:

Cootje01 16-11-2015 19:30

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922620)
Ah, handig!

Dat klinkt lekker :cool:

En wat zijn dat precies, Italiaanse pannenkoeken? :o

Pannenkoeken met kaas en Italiaanse kruiden erop. :lief:
Simpel en heeeeeeel lekker :y

Miekepieke 16-11-2015 19:30

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33922629)
Rijst koken in ruim water, afgieten als je de korrel goed vindt. Losroeren met vork, terug in pan met deksel, twintig minuten laten nastomen. Voor serveren nogmaals losroeren. Perfecte korrels.

Rijst stomen is ook prima te doen, vuistregel is rijst in de pan, water toevoegen ter hoogte van een vingerkootje boven de rijst. Vuur zacht en deksel op de pan.

dan heb je dat de rijst op een gegeven moment verzadigd is en al het water op is, toch? Als ik dat doe koekt de bodem aan :herp:

Mr Soija 16-11-2015 19:30

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922623)
:cool:
Wie ben jij? En hoe voelde dat? :lief:

Ik leek hele erg op je vooral. Kwam er gister achter dat ik dit account heb aangemaakt in 2011 en ik vermoed toch als een parodie op jou, geen idee met welk doel verder want herinner me er niks meer van. :p

Je suis Soija.

Cootje01 16-11-2015 19:31

En als ik dan ook toetje mag maken is dat altijd:
banaan met vanille-ijs en gesmolten chocolade erover heen

Miekepieke 16-11-2015 19:32

Citaat:

Cootje01 schreef: (Bericht 33922638)
Pannenkoeken met kaas en Italiaanse kruiden erop. :lief:
Simpel en heeeeeeel lekker :y

Ooh! :cool: Ik maak vaak pannenkoeken met kaas en spek, komt een beetje in de buurt maar dan op z'n Hollands. Italiaanse pannenkoek klinkt goed! Met tomaat misschien, en mozzarella :lief:

Miekepieke 16-11-2015 19:32

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33922647)
Ik leek hele erg op je vooral. Kwam er gister achter dat ik dit account heb aangemaakt in 2011 en ik vermoed toch als een parodie op jou, geen idee met welk doel verder want herinner me er niks meer van. :p

Je suis Soija.

oh :D hahaha! ik zo het ook niet weten! grappig wel ;p

Miekepieke 16-11-2015 19:32

Citaat:

Cootje01 schreef: (Bericht 33922650)
En als ik dan ook toetje mag maken is dat altijd:
banaan met vanille-ijs en gesmolten chocolade erover heen

:lief: :cool:

Mr Soija 16-11-2015 19:32

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922644)
dan heb je dat de rijst op een gegeven moment verzadigd is en al het water op is, toch? Als ik dat doe koekt de bodem aan :herp:

Dan staat je vuur te hard, neem je kleinste pitje op de kleinste stand. Anders meer water toevoegen of geen deksel op de pan denk ik.
Sowieso rijst in de gaten houden. Als het water boven opdroogt, terwijl de bovenste korrels nog rauw zijn, dan gaat het te hard.

Cootje01 16-11-2015 19:33

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922653)
Ooh! :cool: Ik maak vaak pannenkoeken met kaas en spek, komt een beetje in de buurt maar dan op z'n Hollands. Italiaanse pannenkoek klinkt goed! Met tomaat misschien, en mozzarella :lief:

Heb het een keer geprobeerd met salami maar dat was niet lekker

Miekepieke 16-11-2015 19:33

hm. Wat is het voordeel van rijst op die manier koken? Doet dat iets met de smaak?

Mr Soija 16-11-2015 19:33

Grote bubbels betekent ook vuur te hard.

Miekepieke 16-11-2015 19:33

Citaat:

Cootje01 schreef: (Bericht 33922665)
Heb het een keer geprobeerd met salami maar dat was niet lekker

oh! Was dat te sterk? Of ging dat niet goed met het deeg?

Miekepieke 16-11-2015 19:34

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33922671)
Grote bubbels betekent ook vuur te hard.

hm, sudderen dus eigenlijk

Daantje_0705 16-11-2015 19:34

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922632)
Ik ga het eens proberen met een wekker! Bij aardappels is het meestal niet zo'n groot probleem. Zeker niet bij aardappeltjes uit de oven :lief:

Ik ben analist dus ik kan niet zonder kookwekker :lisa:

Miekepieke 16-11-2015 19:34

Wisten jullie dat je rijst, als je het wilt bewaren, het beste snel laat afkoelen en dan in de koelkast zet omdat er anders een schadelijke bacterie kan groeien? :eek:

Miekepieke 16-11-2015 19:35

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 33922683)
Ik ben analist dus ik kan niet zonder kookwekker :lisa:

haha :cool: Ik ben de improvisator en doe zo ongeveer alles zonder kookwekker. En ik gooi ook heel vaak dingen gewoon zo'n beetje door elkaar enzo. Meestal pakt dat goed uit, een enkele keer ook niet :herp:

Miekepieke 16-11-2015 19:35

Zo dacht ik een keer mijn kip lekker mals te maken met het sap van een citroen. Dat wast wat te veel.

Mr Soija 16-11-2015 19:36

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922656)
oh :D hahaha! ik zo het ook niet weten! grappig wel ;p

wat is je ava trouwens? Een vis?

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922668)
hm. Wat is het voordeel van rijst op die manier koken? Doet dat iets met de smaak?

Zo de m'n moeder het altijd, dus ik vroeger ook. Maar het is inderdaad smaakvoller als je kruiden of vlees/vis toevoegt.
Heb weleens geprobeerd met wat Indische specerijen, is wel lekker.

Cootje01 16-11-2015 19:36

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922674)
oh! Was dat te sterk? Of ging dat niet goed met het deeg?

Ging wel goed met het deeg, maar smaakte voor geen meter :(

Ik doe altijd eerst 1 kant bakken en dan omgooien en dan snel beleggen.

Voor het toetje gebruik ik altijd de Swiss noir 72%. Lekker volle smaak. Beter als de flesjes saus

Mr Soija 16-11-2015 19:38

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922677)
hm, sudderen dus eigenlijk

Nja, zo zou je het kunnen noemen ja. :p

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922686)
Wisten jullie dat je rijst, als je het wilt bewaren, het beste snel laat afkoelen en dan in de koelkast zet omdat er anders een schadelijke bacterie kan groeien? :eek:

nee :eek: Toch niet die botoxbacterie?

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922689)
haha :cool: Ik ben de improvisator en doe zo ongeveer alles zonder kookwekker. En ik gooi ook heel vaak dingen gewoon zo'n beetje door elkaar enzo. Meestal pakt dat goed uit, een enkele keer ook niet :herp:

Nice, ik ook. :cool:

Miekepieke 16-11-2015 19:42

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33922701)
wat is je ava trouwens? Een vis?

Zo de m'n moeder het altijd, dus ik vroeger ook. Maar het is inderdaad smaakvoller als je kruiden of vlees/vis toevoegt.
Heb weleens geprobeerd met wat Indische specerijen, is wel lekker.

Dat is een vis ja! Ooit had ik een vis gekocht op de markt in Den Haag, die ik vervolgens ging ontleden, natekenen en fotograferen. Hier zat de vis nog in het zakje.

Ah! Dus je voegt tijdens het koken al kruiden toe? Stoomt jouw moeder dan vis/vlees mee met de rijst?

Miekepieke 16-11-2015 19:44

Citaat:

Cootje01 schreef: (Bericht 33922707)
Ging wel goed met het deeg, maar smaakte voor geen meter :(

Ik doe altijd eerst 1 kant bakken en dan omgooien en dan snel beleggen.

Voor het toetje gebruik ikm altijd de Swiss noir 72%. Lekker volle smaak. Beter als de flesjes saus

Hm! Maar spek vind je wel oke?

Dat is ook een methode! Meestal bak ik eerst de spekjes, dan giet ik snel het beslag erin, verdeel het over de bodem en draai 'm om. Daarna leg ik aan één kant van de pannenkoek kaas en vouw de pannenkoek dubbel. Dan draai ik hem om en bak ik hem aan de andere kant.

Pure chocolade is wel heel lekker voor zul soort sausjes ja!
Een jaar geleden leerde ik caramelsaus maken. Na even oefenen niet zo heel moeilijk, maar wel lekker. (en megazoet.)

Miekepieke 16-11-2015 19:45

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33922713)
Nja, zo zou je het kunnen noemen ja. :p

nee :eek: Toch niet die botoxbacterie?


Nice, ik ook. :cool:

nee, de bacterie Bacillus cereus :confused:

Cootje01 16-11-2015 19:46

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922728)
Hm! Maar spek vind je wel oke?

Dat is ook een methode! Meestal bak ik eerst de spekjes, dan giet ik snel het beslag erin, verdeel het over de bodem en draai 'm om. Daarna leg ik aan één kant van de pannenkoek kaas en vouw de pannenkoek dubbel. Dan draai ik hem om en bak ik hem aan de andere kant.

Pure chocolade is wel heel lekker voor zul soort sausjes ja!
Een jaar geleden leerde ik caramelsaus maken. Na even oefenen niet zo heel moeilijk, maar wel lekker. (en megazoet.)

Ja spek is ook wel lekker, maar die doe ik er gelijk op zodra het beslag in de pan zit.

Caramelsaus is toch met gesmolten suiker?

Mr Soija 16-11-2015 19:48

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922722)
Dat is een vis ja! Ooit had ik een vis gekocht op de markt in Den Haag, die ik vervolgens ging ontleden, natekenen en fotograferen. Hier zat de vis nog in het zakje.

Ah! Dus je voegt tijdens het koken al kruiden toe? Stoomt jouw moeder dan vis/vlees mee met de rijst?

Ah, dat verklaart de bestandsnaam met vis.

Rijst met tonijn is typisch Kaapverdisch gerecht en dat wordt inderdaad samen gekookt. Vind ik niet lekker.
Rijst met chourico is wel vet lekker. Hemels.
M'n broer maakte vaak rijst met gehakt, ook lekker. Zelfs koud is die lekker.

Mss beetje vergelijkbar met paella, maar dan simpel en met gewone rijst.

Miekepieke 16-11-2015 19:48

Citaat:

Cootje01 schreef: (Bericht 33922740)
Ja spek is ook wel lekker, maar die doe ik er gelijk op zodra het beslag in de pan zit.

Caramelsaus is toch met gesmolten suiker?

Ah dus je bakt de spekjes pas achteraf mee, in feite?

Ja! Je smelt eerst de suiker, tot het donkerbruin wordt en je denkt dat het bíjna te ver is. Daarna voeg je er wat room aan toe, onder goed roeren. Wel beetje bij beetje, want dat stijgt als een malle en is superheet. Daarna eventueel nog wat klontjes boter en klaar! :lief:

Miekepieke 16-11-2015 19:48

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33922743)
Ah, dat verklaart de bestandsnaam met vis.

Rijst met tonijn is typisch Kaapverdisch gerecht en dat wordt inderdaad samen gekookt. Vind ik niet lekker.
Rijst met chourico is wel vet lekker. Hemels.
M'n broer maakte vaak rijst met gehakt, ook lekker. Zelfs koud is die lekker.

Mss beetje vergelijkbar met paella, maar dan simpel en met gewone rijst.

wat is chourico?
En dan kookt hij dan gewoon het gehakt mee? :eek:


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.