Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Onzin (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Als jij soep met ballen maakt (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1906719)

Miekepieke 16-11-2015 19:49

Als jij soep met ballen maakt
 
bak je ze dan eerst voor in de pan zodat ze een knapperig korstje hebben, of gooi je ze rauw in de soep?

Holland Oates 16-11-2015 19:50

Rauw in de soep. Als het water kookt worden die dingen vanzelf gaar. Knapperige korstjes blijven in soep toch niet knapperig.

Miekepieke 16-11-2015 19:52

Ik ben eigenlijk ook meer voor rauw in de soep. Heb beide versies geprobeerd en je hebt wel degelijk meer 'bite' met de voorgebakken balletjes. Maar dat zachte vlees vind ik eigenlijk lekkerder :o

zoef de haas 16-11-2015 20:01

ik ben meer voor de bite en bak ze dus eerst even aan (y)

Daantje_0705 16-11-2015 20:02

Rauw in de soep :o

Miekepieke 16-11-2015 20:02

Citaat:

zoef de haas schreef: (Bericht 33922842)
ik ben meer voor de bite en bak ze dus eerst even aan (y)

:cool:

Miekepieke 16-11-2015 20:03

Ik kreeg de tip van een collega die voorheen kok was, zij vond het veel beter om ze aan te bakken. Maar misschien ben ik mijn methode gewoon te gewend :y

zoef de haas 16-11-2015 20:04

het ligt er ook wel een beetje aan wat je smaak is. Ik vind die gekookte balletjes altijd een beetje smaken naar hoe ik me kattenvoer voorstel,

Miekepieke 16-11-2015 20:05

ik moest een beetje hardop lachen om je beschrijving :cool:

Miekepieke 16-11-2015 20:05

vanmiddag opende ik een blikje kikkererwten en dat rook ook naar kattenvoer :cool:

deadlock 16-11-2015 20:09

Ik ben raar en hou van de combinatie aangebraden ballen en zachte ballen. Flurp.

Koekje 16-11-2015 20:09

Citaat:

Holland Oates schreef: (Bericht 33922767)
Rauw in de soep.


Miekepieke 16-11-2015 20:10

Citaat:

deadlock schreef: (Bericht 33922890)
Ik ben raar en hou van de combinatie aangebraden ballen en zachte ballen. Flurp.

oh wauw, dat ik dit nog niet heb bedacht :cool:

Daantje_0705 16-11-2015 20:11

Als ik gehaktballen maak dan houd ik er weer niet van om er water bij te doen zodat ze zacht blijven.

Miekepieke 16-11-2015 20:13

Oh als ik gehaktballen maak doe ik dat ook nooit! Dat doen mensen toch achteraf meestal, voor de jus?

Miekje* 16-11-2015 20:19

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922872)
vanmiddag opende ik een blikje kikkererwten en dat rook ook naar kattenvoer :cool:

Wist je dat je het kikkererwtenvocht kan gebruiken als eiwitvervanger in baksels? Als je het mixert, gaat het zich net zo gedragen als eiwit en gaat het schuimen en pieken enzo :cool: /veganweetje

Mr Soija 16-11-2015 20:19

Citaat:

deadlock schreef: (Bericht 33922890)
Ik ben raar en hou van de combinatie aangebraden ballen en zachte ballen. Flurp.

Lekkere zwarte zachte ballen lebberen.


In soep doe ik t rauw. In stoofje wel eerst aangebraden.

Miekepieke 16-11-2015 20:20

Citaat:

Miekje* schreef: (Bericht 33922974)
Wist je dat je het kikkererwtenvocht kan gebruiken als eiwitvervanger in baksels? Als je het mixert, gaat het zich net zo gedragen als eiwit en gaat het schuimen en pieken enzo :cool: /veganweetje

Oh, ik las juist in een kookboek dat je het kikkererwtenvocht moet wegdoen omdat dat giftige stoffen bevat :eek: Ik wist niet dat je dat kon opkloppen! :Eek: Ben jij veganist? :o

Mr Soija 16-11-2015 20:20

Citaat:

Miekje* schreef: (Bericht 33922974)
Wist je dat je het kikkererwtenvocht kan gebruiken als eiwitvervanger in baksels? Als je het mixert, gaat het zich net zo gedragen als eiwit en gaat het schuimen en pieken enzo :cool: /veganweetje

dus je kan er merengue mee maken? :p

Tigerly 16-11-2015 20:20

Nu heb ik ineens zin in geroosterde paprika/tomatensoep met blokjes knapperige chorizo. :Lisa:

claret 16-11-2015 20:21

Citaat:

Tigerly schreef: (Bericht 33922989)
Nu heb ik ineens zin in geroosterde paprika/tomatensoep met blokjes knapperige chorizo. :Lisa:

klinkt goed

Tigerly 16-11-2015 20:23

Citaat:

claret schreef: (Bericht 33922992)
klinkt goed

Is ook!!

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R...ika-en-chorizo

Daantje_0705 16-11-2015 20:23

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922929)
Oh als ik gehaktballen maak doe ik dat ook nooit! Dat doen mensen toch achteraf meestal, voor de jus?

Ik maak wel jus maar sommige mensen bakken die ballen ook in een laagje water zodat ze zacht blijven.

Miekepieke 16-11-2015 20:23

Citaat:

Tigerly schreef: (Bericht 33922989)
Nu heb ik ineens zin in geroosterde paprika/tomatensoep met blokjes knapperige chorizo. :Lisa:

oh hoi :cool: Dat klinkt ook als een puik plan!

Miekepieke 16-11-2015 20:23

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 33923007)
Ik maak wel jus maar sommige mensen bakken die ballen ook in een laagje water zodat ze zacht blijven.

oh, dat wist ik niet! Ik gebruik altijd veel boter :ghe:

zeehond23 16-11-2015 20:23

Ik kook altijd met ballen

Miekepieke 16-11-2015 20:24

jij kunt niet anders denk ik

Miekje* 16-11-2015 20:24

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33922980)
Oh, ik las juist in een kookboek dat je het kikkererwtenvocht moet wegdoen omdat dat giftige stoffen bevat :eek: Ik wist niet dat je dat kon opkloppen! :Eek: Ben jij veganist? :o

Dat is echt bullshit, want kikkererwtenvocht is gewoon kookvocht van de kikkererwten en daar is echt niet mee geknoeid :D Alleen rauwe kikkererwten zijn (licht) giftig.

Nee joh! Ik ben peskitariër. Als ik zin heb in vis. Anders eet ik gewoon vegetarisch :y
Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33922983)
dus je kan er merengue mee maken? :p

Ik heb het nog niet geprobeerd!

WolterB 16-11-2015 20:25

Citaat:

Holland Oates schreef: (Bericht 33922767)
Rauw in de soep. Als het water kookt worden die dingen vanzelf gaar. Knapperige korstjes blijven in soep toch niet knapperig.


Mr Soija 16-11-2015 20:25

Pureren jullie trouwens allemaal de soep? En doen jullie er room doorheen?

zeehond23 16-11-2015 20:25

Nou ja nee, het kan wel anders...

Miekepieke 16-11-2015 20:28

Citaat:

Miekje* schreef: (Bericht 33923022)
Dat is echt bullshit, want kikkererwtenvocht is gewoon kookvocht van de kikkererwten en daar is echt niet mee geknoeid :D Alleen rauwe kikkererwten zijn (licht) giftig.

Nee joh! Ik ben peskitariër. Als ik zin heb in vis. Anders eet ik gewoon vegetarisch :y

Ik heb het nog niet geprobeerd!

Oh! Dan heb ik misschien half gelezen en ging het om het weekvocht. :D

Ahzo :y

Axel11 16-11-2015 20:28

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33923031)
Pureren jullie trouwens allemaal de soep? En doen jullie er room doorheen?

Dat ligt aan de soep.

Daantje_0705 16-11-2015 20:28

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33923031)
Pureren jullie trouwens allemaal de soep? En doen jullie er room doorheen?

Dat ligt aan de soep. Courgette soep of tomaten soep of paprika soep ofzo pureer ik maar erwtensoep of champignonsoep natuurlijk niet.

Miekepieke 16-11-2015 20:29

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33923031)
Pureren jullie trouwens allemaal de soep? En doen jullie er room doorheen?

Als ik tomatensoep maak, pureer ik de tomatensoep wel en doe achteraf de andere groentjes en ballen erbij.
Verder pureer ik de meeste soepen wel ja :o En meestal doe ik nergens room in.

Daantje_0705 16-11-2015 20:29

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33923046)
Oh! Dan heb ik misschien half gelezen en ging het om het weekvocht. :D

Ahzo :y

Dat weekvocht gebruik ik gewoon als ik hummus maak met droge kikkererwten.

Miekepieke 16-11-2015 20:30

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 33923052)
Dat ligt aan de soep. Courgette soep of tomaten soep of paprika soep ofzo pureer ik maar erwtensoep of champignonsoep natuurlijk niet.

ik heb een keer champignonsoep gepureerd. Het werd een bruine brij :herp:

Miekje* 16-11-2015 20:34

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33923046)
Oh! Dan heb ik misschien half gelezen en ging het om het weekvocht. :D

Ahzo :y

Weekvocht zou wel kunnen ja dat daar dan die gifstoffen nog inzitten :y

Miekje* 16-11-2015 20:34

Ik gebruik altijd gewoon kikkererwten uit blik :O

Mr Soija 16-11-2015 20:36

Citaat:

Axel11 schreef: (Bericht 33923049)
Dat ligt aan de soep.

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 33923052)
Dat ligt aan de soep. Courgette soep of tomaten soep of paprika soep ofzo pureer ik maar erwtensoep of champignonsoep natuurlijk niet.

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 33923055)
Als ik tomatensoep maak, pureer ik de tomatensoep wel en doe achteraf de andere groentjes en ballen erbij.
Verder pureer ik de meeste soepen wel ja :o En meestal doe ik nergens room in.

Ah.

Zelf nog nooit soep gepureerd, vind dat een beetje ridicuul ook. Ik maak van m'n pasta ook geen papje. :p Hartstikke irritant ook dat bijna elke soep in de winkel of het restaurant gepureerd en/of bijgeroomd is.

Miekje* 16-11-2015 20:37

Soep pureer ik meestal wel, maar ik maak dan ook meestal pompoen-, broccoli-, courgette-, bloemkool-, wortel- of venkel-preisoep. Bij soep met peulvruchten (erwten, linzen, kikkererwten) pureer ik niet.

En room erbij doe ik eigenlijk ook nooit.

Daantje_0705 16-11-2015 20:38

Citaat:

Miekje* schreef: (Bericht 33923088)
Ik gebruik altijd gewoon kikkererwten uit blik :O

Mijn vriend heeft ooit zo'n zak gedroogde kikkererwten gekocht en tot die op zijn gebruik ik die maar volgens mij is het een kilo ofzo :o

Miekepieke 16-11-2015 20:38

Citaat:

Mickske schreef: (Bericht 33923097)
Ah.

Zelf nog nooit soep gepureerd, vind dat een beetje ridicuul ook. Ik maak van m'n pasta ook geen papje. :p Hartstikke irritant ook dat bijna elke soep in de winkel of het restaurant gepureerd en/of bijgeroomd is.

Vroeger deed ik dat nooit, maar sinds ik een staafmixer kocht gebruik ik dat ding veelvuldig voor soepen. Het geeft een andere textuur aan het eten en dat vind ik wel fijn :y
En lekker makkelijk, want je kunt gewoon grote stukken groenten stoven en koken en daarna gewoon lekker hatsekidee, alles fijn :cool:
Pastinaak-peersoep :lief:

Miekje* 16-11-2015 20:39

Mijn diëtetieke huisgenootje is altijd verbaasd dat er geen room door mijn soep zit. 'Maar het smaakt zo romig!' Ja, dat doet het. Gewoon ruim tien minuten staafmixeren :O

Miekje* 16-11-2015 20:40

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 33923109)
Mijn vriend heeft ooit zo'n zak gedroogde kikkererwten gekocht en tot die op zijn gebruik ik die maar volgens mij is het een kilo ofzo :o

Ik vind het zo irritant dat ze moeten voorweken. Dat vergeet ik altijd. Daarom gebruik ik alleen gedroogde linzen en spliterwten en de rest aan peulvruchten haal ik allemaal uit blik.

Miekje* 16-11-2015 20:41

Oh wacht, ik heb bij Wolter een pakje bruine bonen staan. Maar niet om mee te koken, maar als blindbakvulling :O

Miekepieke 16-11-2015 20:42

Kikkererwten heb ik nooit geweekt, maar bij bonen proef je wel echt het verschil of je ze geweekt hebt of niet :o

Penolopepop 16-11-2015 20:42

Rauw in de soep

Mark52 16-11-2015 20:43

Rauw. Ik hou van lekker zachte balletjes :herp:

Axel11 16-11-2015 20:43

Ik kan wel zo een pot kikkererwten leeg eten, lekker man :bloos:


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.