Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Onzin (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Vannacht droomde ik (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1914149)

Miekepieke 27-03-2016 11:48

Vannacht droomde ik
 
Dat ik in een huis woonde en dat we een kat hadden maar dat ik maar geen plek kon vinden voor de kattenbak. En dat dat ding uiteindelijk maar op de gang bleef staan en dat ik dacht 'achja, prima.' :herp:

Miekepieke 27-03-2016 11:49

Tot zover het 11:49 uur journaal. Pasen = komkommertijd.

Miekepieke 27-03-2016 11:49

Oh zalig pasen!!!!! *O*

deadlock 27-03-2016 11:54

Zalige Miekepieke!

Miekepieke 27-03-2016 11:55

:lief: Ben jij ook zo verkouden?

deadlock 27-03-2016 12:02

Nee!

Miekepieke 27-03-2016 12:03

Woehoe!! :lief:

Elin3 27-03-2016 12:40

Goed verhaal :D

Mijn kat heeft van de papierbak confetti gemaakt en ik ben al een paar dagen te lui om het op te ruimen :o

Seuren 27-03-2016 12:46

Christ est ressuscité! Il est vraiment ressuscité!

Fijne Pasen :lief:

deadlock 27-03-2016 12:48

Citaat:

Søren schreef: (Bericht 34064987)
Cris est ressuscité! Il est vraiment ressuscité!

Fijne Pasen :lief:

Was Cris dood :lisa:

Miekepieke 27-03-2016 13:08

Citaat:

Elin3 schreef: (Bericht 34064981)
Goed verhaal :D

Mijn kat heeft van de papierbak confetti gemaakt en ik ben al een paar dagen te lui om het op te ruimen :o

Zo is het hele huis hier op het moment :o

Miekepieke 27-03-2016 13:08

Citaat:

Søren schreef: (Bericht 34064987)
Christ est ressuscité! Il est vraiment ressuscité!

Fijne Pasen :lief:

Ik moet op goede vrijdag altijd aan jou denken :lief:

Zalig Pasen!! Gaan we nog 'ns skypen? :lief:

bloodyb 27-03-2016 13:14

Spannende droom Miekepieke!

bloodyb 27-03-2016 13:16

Ik ga vanmiddag gourmetten. En als toetje maak ik Salzburger Nockerln.:lief:

Miekepieke 27-03-2016 13:16

Citaat:

bloodyb schreef: (Bericht 34065047)
Spannende droom Miekepieke!

Ja hé! Heb je het vanachter de bank kunnen lezen of heb je nu een kopje kamillethee nodig om jezelf te herpakken?

bloodyb 27-03-2016 13:17

Ik lig nog in bed.

Miekepieke 27-03-2016 13:17

Citaat:

bloodyb schreef: (Bericht 34065056)
Ik ga vanmiddag gourmetten. En als toetje maak ik Salzburger Nockerln.:lief:

Oooh leuk! Wat is dat laatste? :lisa: Ik ga vanmiddag alle restgroenten in een soep veranderen en verder een quiche maken :cool: Er is geen wijn in huis :eek:

Miekepieke 27-03-2016 13:17

Citaat:

bloodyb schreef: (Bericht 34065062)
Ik lig nog in bed.

ohja. Betere locatie kan bijna niet.

bloodyb 27-03-2016 13:18

Een zoete soufflé.

Miekepieke 27-03-2016 13:19

Ooit wilde ik een vanillesoufflé maken maar het schijnt heel moeilijk te zijn en toen heb ik het gelaten :o Is het ook echt zo moeilijk als ik dacht? En waar smaakt die van jou naar?

bloodyb 27-03-2016 13:19

Een wijnloze Pasen kan echt niet hoor! Geen winkels open in Belgenland?

Miekepieke 27-03-2016 13:20

Weet ik niet eigenlijk! Misschien zo van die nachtwinkel-achtige winkels..

bloodyb 27-03-2016 13:21

Ingred. Eiwit, dooiers, suiker, vanillesuiker, bloem en bosvruchten als decoratie.

Miekepieke 27-03-2016 13:21

Er zijn wel festini perenijsjes.

Miekepieke 27-03-2016 13:22

kan dat ook met speltbloem? Jawel he!

Miekepieke 27-03-2016 13:22

Zakt het gebeuren snel in? En als je hem uit de oven haalt als 'm klaar is, moet hij dan overeind blijven als hij gelukt is of maakt dat dan niet uit?

bloodyb 27-03-2016 13:23

1 Bijlage(n)
En poedersuiker. Zo hoort ie er uit te zien:

Miekepieke 27-03-2016 13:24

Wauw :eek: Dat is mooi! En dat lukt jou ook zo? En dat blijft dan overeind ook?

bloodyb 27-03-2016 13:25

Het is een soufflé dus het blijft altijd afwachten. Maar de paar keer dat ik hem maakte is het goed gelukt. Weet niet zeker of het met speltbloem kan, denk het wel.

Miekepieke 27-03-2016 13:26

:cool: Ik ga het eens een keertje proberen!

bloodyb 27-03-2016 13:28

Doen! Met 1 eitje kan je er een voor je zelf maken!

Miekepieke 27-03-2016 13:31

oh, leuk! Kook jij graag?

bloodyb 27-03-2016 13:34

Ik vind het wel leuk ja.

Miekepieke 27-03-2016 13:35

:cool: Wat vind je het leukst, bakken of koken? En gebruik je veel recepten of doe je maar wat?

bloodyb 27-03-2016 13:39

Taarten bakken en zo niet. Meestal zoek ik het recept op.

Miekepieke 27-03-2016 13:41

En welk recept maak je het liefst?

bloodyb 27-03-2016 13:41

Wat ik laatst gegeten heb en erg lekker vond waren gekonfijte eendebouten. (Al waren die kant en klaar ingeblikt:bloos:)

bloodyb 27-03-2016 13:41

Ik heb eigenlijk geen voorkeur.

bloodyb 27-03-2016 13:43

En uit eten gaan is natuurlijk ook lekker. Een rijsttafel, nomnomnomnom!:lief:

Miekepieke 27-03-2016 13:43

Citaat:

bloodyb schreef: (Bericht 34065179)
Wat ik laatst gegeten heb en erg lekker vond waren gekonfijte eendebouten. (Al waren die kant en klaar ingeblikt:bloos:)

Huh ingeblikt? Dus een eendenpootje uit blik? En kofijten is met suiker denk ik? Apart :cool:

Miekepieke 27-03-2016 13:44

Citaat:

bloodyb schreef: (Bericht 34065185)
En uit eten gaan is natuurlijk ook lekker. Een rijsttafel, nomnomnomnom!:lief:

Jaa :lief: Laatst ben ik gaan eten in een veganistisch restaurantje. Dat was echt superlekker want dat waren hele andere smaken dan ik gewoon ben. Dingen met amandelen enzo :lief: Rijsttafel is ook wel heel goed, en thais :lief:

bloodyb 27-03-2016 13:47

Dat is een vaak gemaakte fout!:nono:. Dat heet gekonfituurd. Gekonfijte eend is een paar uur zachtjes gegaard in eendenvet. En dan wordt het zo mals dat het vlees al van het bot valt als je er met een vork naar wijst!

Miekepieke 27-03-2016 13:49

Citaat:

bloodyb schreef: (Bericht 34065203)
Dat is een vaak gemaakte fout!:nono:. Dat heet gekonfituurd. Gekonfijte eend is een paar uur zachtjes gegaard in eendenvet. En dan wordt het zo mals dat het vlees al van het bot valt als je er met een vork naar wijst!

Aaaaaah! Dat wist ik niet! :cool: Wat is dan precies het verschil tussen konfijten en stoven als in, stoofvlees?

bloodyb 27-03-2016 13:49

En laatst een keer Maleisisch op de Zeedijk in Amsterdam. En ik heb ook nog een bon om een keer Thais te eten.

Miekepieke 27-03-2016 13:50

Maleisisch heb ik nog nooit gegeten. Is dat pittig?

bloodyb 27-03-2016 13:51

Citaat:

Miekepieke schreef: (Bericht 34065206)
Aaaaaah! Dat wist ik niet! :cool: Wat is dan precies het verschil tussen konfijten en stoven als in, stoofvlees?

Daar zit weing verschil in denk ik. En dat eendenvet heb ik later weer gebruikt om rundvlees 2,5 uur lang te garen. Dan wordt het ook lekker mals.

Miekepieke 27-03-2016 13:53

Klinkt wel heel heel heel lekker. Soms vind ik het wel lastig om stoofvlees mals te krijgen, maar ik doe het vaak in bruin bier met vet natuurlijk. En laatst had ik een hele kip gestoofd, maar het filet bleef wat drogig terwijl de pootjes echt supermals waren. Is dat normaal?

bloodyb 27-03-2016 13:56

Ik vind dat het erg veel op Indonesisch lijkt. (Ligt ook dicht bij elkaar) . Ik had Nasi Lemak, met gedroogde en gebakken vis, kip in kerrie/kokos, eitje, groenten etc.

bloodyb 27-03-2016 13:58

Ja, ik vind dat kippenborst altijd wat droger blijft dan de pootjes.

Miekepieke 27-03-2016 14:01

Citaat:

bloodyb schreef: (Bericht 34065230)
Ik vind dat het erg veel op Indonesisch lijkt. (Ligt ook dicht bij elkaar) . Ik had Nasi Lemak, met gedroogde en gebakken vis, kip in kerrie/kokos, eitje, groenten etc.

Hmm, klinkt supergoed. Ik vind de Indonesische keuken voortreffelijk, ze nemen zoveel tijd om alle smaken goed te laten doorkomen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.