Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Onzin (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   koken, niet te moeilijk, niet te makkelijk (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1923645)

Positive mind 25-10-2016 22:55

koken, niet te moeilijk, niet te makkelijk
 
Maandag kook ik voor het eerst in mijn nieuwe huisje en dan komt direct 's avonds een vriendin eten. Ik wil graag iets enigszins origineels koken en het mag best wat meer werk zijn, zolang er maar niet allerlei vage ingrediënten door moeten.
Suggesties?

Little Phoebe 25-10-2016 22:56

Pasta :p

deadlock 25-10-2016 22:58

CARBONARA, met van die bertolli zakken. Die kan ik koud nog wel uitlepelen :bloos:

Durian 25-10-2016 23:02

Kreeft en garnalen

Macrador 25-10-2016 23:03

Wraps? Daar kan vanalles in.

Elin3 25-10-2016 23:07

Pasta pesto, met spinazie, kipfilet, pasta, pesto en zongedroogde tomaatjes. Super lekker :lief:

spawn again 25-10-2016 23:29

Friet met frikandellen

Binkyboy97 26-10-2016 01:16

Nachos todos/pollo.

Daantje_0705 26-10-2016 06:12

Lasagne of risotto

Seuren 26-10-2016 06:26

Woon je zelfstandig of in een begeleid wonen project?

Koeispammerd 26-10-2016 07:30

Citaat:

Elin3 schreef: (Bericht 34245108)
Pasta pesto, met spinazie, kipfilet, pasta, pesto en zongedroogde tomaatjes. Super lekker :lief:

Maak de pesto dan even zelf, is echt doodsimpel.

Elin3 26-10-2016 08:11

Citaat:

Koeispammerd schreef: (Bericht 34245192)
Maak de pesto dan even zelf, is echt doodsimpel.

Dat heb ik nog nooit gedaan :o Recept?

Koeispammerd 26-10-2016 08:15

Van Allerhande:

2 el pijnboompitten
25 g Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
30 g basilicum
6 el olijfolie extra vierge

In de keukenmachine of met de staafmixer mengen met wat peper en zout en klaar :p

Ik moet altijd de verhoudingen even opzoeken maar verder is het echt een eitje. Uiteraard ook goed naar eigen smaak aan te passen met meer of juist minder knoflook bijvoorbeeld.

Elin3 26-10-2016 08:23

Dat klinkt inderdaad niet moeilijk, goeie tip, thanks! (y)

Axel11 26-10-2016 08:38

Citaat:

Søren schreef: (Bericht 34245189)
Woon je zelfstandig of in een begeleid wonen project?

(n) :D

Megatron 26-10-2016 09:00

Wat denk je van zuurkoolstamppot? Met dit weer een prima keuze.

Zuurkool stoven in witte wijn met laurierblad, goede aardappelen koken, stampen met wat boter of melk, spekjes snoeihard uitbakken vergezeld met wat knoflook, gesnipperd uitje (later toevoegen aan de spekjes zodat ze gefruit worden), door elkaar stampen. Neem het bakvet ook mee de stamp in. Meanwhile serveer je daar straf gebakken kipfilets bij, gelardeerd met wat honing (op het bord). Als je nou écht eens wat anders wilt fruit je ook nog een gesnipperde Madame Jeanette-peper er doorheen. Of iets anders voor de oomph (maar de smaak (dus níet per se de pittigheid) van Mme Jeanettes zijn wel echt een verrijking).

Dakduif 26-10-2016 09:03

Spinaziecurry met naanbrood

shirtlover 26-10-2016 09:20

Pasta - Rucola sla mix - pijnboompitten - parmezaanse kaas - olijfolie - zout en peper - vegetarische versie mocht je niet voor vegetarisch gaan kan je nog altijd kip erbij doen

Yne 26-10-2016 09:25

Citaat:

Koeispammerd schreef: (Bericht 34245213)
Van Allerhande:

2 el pijnboompitten
25 g Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
30 g basilicum
6 el olijfolie extra vierge

In de keukenmachine of met de staafmixer mengen met wat peper en zout en klaar :p

Ik moet altijd de verhoudingen even opzoeken maar verder is het echt een eitje. Uiteraard ook goed naar eigen smaak aan te passen met meer of juist minder knoflook bijvoorbeeld.

Het is veel lekkerder maar ook veel duurder :o /armestudent

Chick Rock 26-10-2016 11:56

Citaat:

Yne schreef: (Bericht 34245282)
Het is veel lekkerder maar ook veel duurder :o /armestudent

Maar wel ook héél véél lekkerder :p Mijn vader maakte vroeger altijd zelf pesto, en nu ben ik zo verwend dat ik dat spul uit een potje echt niet meer te vreten vind :o

Daantje_0705 26-10-2016 12:09

Ik eet alleen zelfgemaakte of verse uit de supermarkt.

Seuren 26-10-2016 13:12

Citaat:

Axel11 schreef: (Bericht 34245231)
(n) :D

Het maakt toch nogal uit of je voor 2 personen of voor 10 personen moet koken? :herp:

Axel11 26-10-2016 16:47

Citaat:

Søren schreef: (Bericht 34245540)
Het maakt toch nogal uit of je voor 2 personen of voor 10 personen moet koken? :herp:

In de beginpost staat "een vriendin" ;)

Positive mind 26-10-2016 22:24

Citaat:

Søren schreef: (Bericht 34245189)
Woon je zelfstandig of in een begeleid wonen project?

Hahaha :D

Ik woon zelfstandig maar wel stomtoevallig boven een begeleidwonenproject haha

Positive mind 26-10-2016 22:29

Maar bedankt voor alle tips! Ik denk dat het pasta pesto wordt, met pesto uit een potje, want ik ben enigszins skeer.
Ik heb nog nooit pesto gegeten dus ik ben best benieuwd! :)

Meer suggesties zijn altijd welkom!

Michel01 26-10-2016 22:29

Miss gourmetten? :D

spawn again 26-10-2016 22:33

Pesto is nom (y)

spawn again 26-10-2016 22:34

Citaat:

Michel01 schreef: (Bericht 34246188)
Miss gourmetten? :D

Of toch Miss fondue?

Pr0xy 27-10-2016 00:44

Citaat:

Axel11 schreef: (Bericht 34245231)
(n) :D

M'n eerste vriend woonde ook 'begeleden' ;)

fizzle-fluffy 27-10-2016 05:04

Lasagne! Veel afwas, maar wel indrukwekkend als je de sauzen zelf maakt van verse tomaten en goede kaas enzo

WolterB 27-10-2016 06:51

Citaat:

fizzle-fluffy schreef: (Bericht 34246311)
Lasagne! Veel afwas, maar wel indrukwekkend als je de sauzen zelf maakt van verse tomaten en goede kaas enzo

Nu heb ik zin in lasagne :bob:

Koeispammerd 27-10-2016 07:23

Citaat:

fizzle-fluffy schreef: (Bericht 34246311)
Lasagne! Veel afwas, maar wel indrukwekkend als je de sauzen zelf maakt van verse tomaten en goede kaas enzo

Ze heeft nog nooit pesto gegeten en vertikt het om zelf pesto te maken, lijkt me stug dat ze dan wel echt zelf lasagne gaat maken :D

Kristaco 27-10-2016 07:26

Citaat:

Megatron schreef: (Bericht 34245243)
Wat denk je van zuurkoolstamppot? Met dit weer een prima keuze.

Zuurkool stoven in witte wijn met laurierblad, goede aardappelen koken, stampen met wat boter of melk, spekjes snoeihard uitbakken vergezeld met wat knoflook, gesnipperd uitje (later toevoegen aan de spekjes zodat ze gefruit worden), door elkaar stampen. Neem het bakvet ook mee de stamp in. Meanwhile serveer je daar straf gebakken kipfilets bij, gelardeerd met wat honing (op het bord). Als je nou écht eens wat anders wilt fruit je ook nog een gesnipperde Madame Jeanette-peper er doorheen. Of iets anders voor de oomph (maar de smaak (dus níet per se de pittigheid) van Mme Jeanettes zijn wel echt een verrijking).

Ohhh my hier krijg ik echt honger van!

Megatron 27-10-2016 07:56

Citaat:

Kristaco schreef: (Bericht 34246368)
Ohhh my hier krijg ik echt honger van!

En het goede nieuws is dat -net als iedere stamppot- je dit in bulk kan maken voor meerdere dagen. Vriezer for the win.

spawn again 27-10-2016 07:59

Ze is single, ik zou d'r verleiden met je kookkunsten. Ik kan alleen goede steaks bakken. :(

Megatron 27-10-2016 12:08

Citaat:

spawn again schreef: (Bericht 34246389)
Ze is single, ik zou d'r verleiden met je kookkunsten. Ik kan alleen goede steaks bakken. :(

Wie, ik? Kristaco? :confused:

spawn again 27-10-2016 20:53

Citaat:

Megatron schreef: (Bericht 34246587)
Wie, ik? Kristaco? :confused:

Ja jij!

Positive mind 28-10-2016 07:28

Okee never mind, mijn keuken wordt telaat geleverd dus het wordt pizza maandag

spawn again 28-10-2016 07:29

Kutsmoes :D

Megatron 28-10-2016 09:48

Citaat:

spawn again schreef: (Bericht 34246989)
Ja jij!

Al mijn verleiding gaat reeds naar een charmante dame ;)

spawn again 28-10-2016 09:51

Citaat:

Megatron schreef: (Bericht 34247205)
Al mijn verleiding gaat reeds naar een charmante dame ;)

Ah. Nou dan wil ik kookles van je om kristaco te verleiden. :o

capibara 28-10-2016 11:39

Citaat:

Enilorac schreef: (Bericht 34245246)
Spinaziecurry met naanbrood

Ja nu heb ik trek verdomme :mad:

Dakduif 28-10-2016 12:01

Ga maken dan :mad:

Positive mind 28-10-2016 22:17

Citaat:

spawn again schreef: (Bericht 34247121)
Kutsmoes :D

Ja vind ik ook!

Ieke 29-10-2016 16:54

Citaat:

Koeispammerd schreef: (Bericht 34245213)
Van Allerhande:

2 el pijnboompitten
25 g Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
30 g basilicum
6 el olijfolie extra vierge

In de keukenmachine of met de staafmixer mengen met wat peper en zout en klaar :p

Ik moet altijd de verhoudingen even opzoeken maar verder is het echt een eitje. Uiteraard ook goed naar eigen smaak aan te passen met meer of juist minder knoflook bijvoorbeeld.

(y) Uit een potje is het bijna vies imo. Zoveel lekkerder om het zelf te maken en eindeloos met te variëren. Ik heb eerlijk gezegd me nog nooit aan de verhoudingen gehouden en het gaat prima. Gewoon de olie erin en kijken of het vloeibaar genoeg is, anders een beetje meer. Verder geeft de kleur het ook wel een beetje weg, hoewel zelfgemaakt vaak wel wat lichter is dan wat je in potjes koopt.

Ik gooi er vaak meer kruiden in dan alleen basilicum. Beetje rozemarijn, tijm en oregano zijn hier favoriet.
Verder als ik pizza maak met pesto gebruik ik mozzarella met een klein beetje parmezaan. Dan ook wat vocht van de kaas of soms iets water om hem te verdunnen, van teveel olie wordt het minder smeerbaar voor de pizza en krijg je echt rare effecten met de bodem.

Mr Soija 30-10-2016 16:17

Je hebt het ook semivers natuurlijk. Uit de koelschappen.

Ieke 30-10-2016 23:17

Die zijn nogal wisselend imo.

Kristaco 02-11-2016 21:49

Ik had vandaag 6 vriendinnen te eten en ik had dit gemaakt: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R...e-met-broccoli

Met nog een paddestoelenmix meegebakken als toevoeging. Echt een aanrader, makkelijk, goed in grote hoeveelheden te maken, niet duur en heel erg lekker! Misschien zullen de puristen hier de truffeltapenade ook zelf willen maken maar die uit het potje is echt lekker :P

Positive mind 03-11-2016 02:47

Tof recept! Die ga ik zeker eens proberen :)
Zelf heb ik vandaag lasagne gemaakt, wel de makkelijke variant met saus uit zo'n pakje want ik heb tentamenweek, maar het was wel best lekker

fizzle-fluffy 03-11-2016 12:06

Ik krijg orgasmes van truffel eten :bloos:


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.