![]() |
Goede voornemens voor 2016
Welke waren het en wat is er van terecht gekomen?
*o* |
- 26 boeken lezen: Ik heb er 27 uitgelezen en misschien worden dat er nog wel 28 (y)
- weer gaan hardlopen. Dat is gelukt en dit jaar deed ik zelfs mee aan de Singelloop. - vaker voor mezelf kiezen. Soms heel goed gelukt, vaak ook niet (helaas). - klus-dingen in mijn huis afmaken. Dat is deels gelukt en om het restant maak ik me niet meer zo druk. |
Ik had er geen geloof ik, dus ik heb mezelf niet teleurgesteld! Waar was ik eigenlijk met oud en nieuw? :Confused:
|
Ik doe niet echt aan voornemens voor een bepaald jaar, hoogstens iets als "zo veel boeken lezen" omdat de app me daar naar vraagt en "zo veel kilometer wielrennen" omdat ik dat zelf in mijn hoofd heb. Die heb ik beiden niet gehaald :p Maar om het in perspectief te plaatsen: ik wilde minimaal 5000 kilometer wielrennen, en zit "slechts" op 3076 volgens strava. Als ik weet dat ik lang met een blessure heb gesukkeld, is dat eigenlijk helemaal niet zo weinig.
De boeken is geloof ik 17 van de 24. 18 ga ik ook niet meer halen. Tsja, daar heb ik niet echt een goed smoesje voor :bloos: |
Citaat:
|
Klopt! Ze zouden boeken wat leesbaarder moeten maken voor fatty's :bob:
|
:D
|
Citaat:
|
Ik maak geen voornemens, stelde wel doelen. Net als Ertur een km-doel, dat moest 2400km hardlopen worden, maar door blessure blijf ik net onder de 2000 hangen. Daarnaast 2200km op de racefiets. Verder nog wat specifieke PRs die ik wilde verbreken, sommigen zijn wel gelukt, anderen niet. Ik deed mijn eerste duathlon.
Ik wilde mijn proefschrift inleveren, dat is gelukt. Ik wilde ook op het voor mijn gevoel optimale gewicht blijven, helaas is dat in 2-3 maanden na het uitgaan van mijn relatie en verhuis en phd-stress die daarbij kwam een beetje foutgegaan, maar dat zit nu weer op de rails. En ik wilde meer groente eten en meer koken from scratch en uit improvisatie, dat gaat ook wel goed, alleen nu ik in mijn eentje woon weer wat minder. |
Opleiding afronden en nieuwe beginnen, meer nieuwe muziek ontdekken en lezen dan in 2015, is allemaal gelukt.
|
Ik had als doel minimaal één boek per maand te lezen gemiddeld een dat is gelukt :y Ook had ik me voorgenomen om niet meer met bouillonblokjes te koken en dat is ook aardig gelukt!
|
Ik gebruik bouillonblokjes alleen bij soep. Wat is er zo op tegen? Of is er niets op tegen? :p
|
Veel zout en eigengemaakte bouillon is veel lekkerder :lief:
|
Whoa, in een bouillonblokje zit ongeveer 13 gram zout zie ik nu, dat is inderdaad meer dan ik verwacht had. Al geeft de smaak wel wat weg natuurlijk. Ik geloof dat ik ongeveer één blokje per vier porties gebruik, dus dat komt neer op ruim 3 gram zout per kom soep, alleen al van het bouillonblokje. :o
Wellicht ga ik in 2017 zelf bouillon maken, ik ben geïnspireerd! |
Niet echt aan voornemens gedaan, behalve dat ik elke week een nieuwe cd wilde kopen om zo nieuwe bands te ontdekken (of herontdekken). Tim Bowness, Antimatter en The Pineapple Thief waren de besten en inmiddels live gezien of op de planning staan (y)
|
Citaat:
Ontopic: Ik had geen voornemens voor 2016 en da's maar goed ook want waarschijnlijk zou er niets van terecht zijn gekomen. |
Ik gebruik zoutloze/arme (zal wel dat laatste zijn :o) bouillonblokjes.
Deze: https://goo.gl/images/UhC8Gh |
Citaat:
|
Citaat:
|
Ik denk niet dat Miekje dat zo doet, ze is vegetariër, geloof ik.
En ja, een stuk vlees in de pan gooien ken ik ook wel :herp: Ik had het meer over bouillon voor in de risotto of pastasaus of om rijst in te koken of zo. |
Citaat:
Groentebouillon is lastiger, maar ik denk dat je dan gewoon hetzelfde proces moet toepassen, groente en kruiden in de pan en laten trekken. |
Ok, ik bedoel inderdaad groentebouillon. :o
|
Citaat:
|
Citaat:
Citaat:
|
Citaat:
[edit] ik geloof dat ik gisteren scheel gekeken heb en dat "mijn" blokjes 5 gram zout per blokje bevatten, wat neer komt op wat Wolter hierboven zegt. |
Citaat:
|
Citaat:
Overigens een vraag aan mensen die hun rijst in bouillon koken: wanneer doe je dat dan? Als in, wat eet je dan, dat je die extra smaak nodig hebt? Als ik iets maak met rijst, dan heb ik meestal saus(curry) of kruiden (nasi) die genoeg smaak hebben. Ik gebruik bouillon alleen bij risotto. |
En eet je dan alleen witte of zilvervliesrijst? Want bijvoorbeeld pandan en basmatirijst hebben al superveel smaak van zichzelf.
|
Ik doe dat ook niet in bouillon precies om de redenen die jij geeft :o
|
Ik kook voor m'n nasi de basmati rijst en gelijk ook stukjes wortel in bouillon, bij de kip gaan nog kipkruiden, knoflook, bosuien en een pepertje.
Het is vooral makkelijk en snel op die manier. Bij het nasi-recept van oma doe ik het niet, maar dat recept maakt wel weer dankbaar gebruik van een zakje van Honig voor de kruiden. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.