![]() |
help!
Hallo iedereen!
ik heb ff een probleempje, want voor het vak ANW moet ik het vocht- en vetgehalte in fabrieksbrood en zelfgebakken brood bepalen, maar ik heb geen scheikunde of biologie, en ik ben dus ook nooit goed daarin geweest. :( zou iemand mij alsjeblieft kunnen helpen met wat tips en wat ik eigelijk moet doen??? :confused: kei erg bedankt! Wendy |
School en Studie --> Exacte vakken
|
Citaat:
maar kan iemand mij helpen?!?!?!?! |
vochtgehalte kan je misschien doen door het brood te wegen, daarna tot 100 graden verwarmen, dan weer wegen, en het verschil is het aantal gram water.
ik weet alleen niet of er nog andere stoffen in brood zitten die onder 100 graden al verdampen... |
Citaat:
voor fabrieksbrood kan je dat gewoon aan het bedrijf zelf vragen, en misschien weten zij ook wel een methode om het vetgehalte te bepalen. |
Hmm... Ik heb geen flauw idee hoe je zoiets zou moeten doen, maar misschien kan een bakker je daarmee helpen.. Dat zo iemand weet hoe je dat kan bepalen..
Vochtgehalte bepalen kan je idd misschien zo doen als het hierboven staat, verwarmen tot al het vocht weg is en dan weer wegen.. Maar ja, dat weet ik ook niet echt :S |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.