![]() |
Hoe maak je een space cake?
Hoe maak je een space cake? recept plz en hoe je moet bereiden.
Thanks alvast |
kijk eerst es rond, volgens mij staan er wel 20 van deze topics
|
Ok dan niet op gelet :D
|
aaaaaaaahhhh!! ik word gek van die mensen die elke keer een nieuw topic openen over spacecake!!!!!
ZOEKFUNCTIE!!!!! :mad: oke dit was niet boos bedoeld.. ;) |
|
ik blow liever...
space cake kan wel leuk zijn, maar je moet het echt goed maken.. soms heb je een plak waar nix in zit, en soms een plak waar opeens 1 gram in zit ofzow.. dan kan je echt verkeerd gaan, zeker omdat het pas later aanslaat.. |
spacecake, ja je moet de goeie hoeveelheid hebben en shit en dan gewoon boter laten smelten, shit drin douwen enzo ff laten intrekken, daarna gewoon met die boter en bloem en shit een cake bakken, je weet wel eieren drin en voilá space-cake
hmmz |
neem 500 gram wiet haal een kant-en-klare cake, strooi de wiet over de cake. 12 Minuten in de magnetron en klaar is kees
:rolleyes: |
Citaat:
|
CAKE 1
Ingrediënten: - 150 gram heel ei - 50 gram eierdooier - 200 gram basterdsuiker - 20 gram citroenrasp - 200 gram margarine ( zacht !) - 200 gram bloem - ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...) Werkwijze: Cakeblik licht invetten Keukengereedschap vetvrij maken Bloem zeven Margarine, suiker en citroenrasp mengen in een au-bain-marie Verwarmen tot ongeveer 25 graden Mengsel luchtig kloppen In 4 delen het ei door het mengsel gieten Als het goed luchtig is de bloem er doorheen spatelen Wiet zeer fijn hakken Wiet door de cake spatelen Mengsel in cakeblik pleuren In oven plaatsen (170 graden) Cake 50 minuten in oven laten staan Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen ...smullen maar ! CAKE 2 Ingrediënten: - 150 gram heel ei - 50 gram eierdooier - 200 gram basterdsuiker - 20 gram citroenrasp - 200 gram margarine ( zacht !) - 200 gram bloem - ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...) Werkwijze: Cakeblik licht invetten Keukengereedschap vetvrij maken Bloem zeven Margarine laten smelten tot ongeveer 90 graden Ei, suiker en citroenrasp mengen Mengsel verwarmen tot ongeveer 23 graden Mengsel kloppen totdat het luchtig is Verwarmde margarine (90 graden) er doorheen mengen Als alle margarine is gemengd de bloem er doorheen spatelen Wiet fijnhakken Wiet door mengsel spatelen Mengsel in cakeblik pleuren In oven plaatsen (170 graden) Cake 50 minuten in oven laten staan Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen ...smullen maar ! CAKE 3 Ingrediënten: - 150 gram heel ei - 50 gram eierdooier - 200 gram basterdsuiker - 20 gram citroenrasp - 200 gram roomboter ( zacht !) - 200 gram bloem - ?? gram wiet ( hoe meer, hoe beter...) Werkwijze: Pan met water aan de kook brengen Romboter in pan doen Wiet in de pan doen Enkele uren op laag pitje laten doorkoken Af laten koelen -De olieën van de wiet (en de extracten) zijn nu opgelost Langszaam de boter van het water scheiden (boter drijft!) Zorgen dat al het water eruit gezeeft is Nu heb je space-boter (ook lekker op de boterham !) Cakeblik licht invetten Keukengereedschap vetvrij maken Bloem zeven Boter laten smelten tot ongeveer 90 graden Ei, suiker en citroenrasp mengen Mengsel verwarmen tot ongeveer 23 graden Mengsel kloppen totdat het luchtig is Verwarmde boter (90 graden) er doorheen mengen Als alle boter is gemengd de bloem er doorheen spatelen Mengsel in cakeblik pleuren In oven plaatsen (170 graden) Cake 50 minuten in oven laten staan Cake uit cakeblik halen en laten afkoelen ...smullen maar ! ___________________________ *kopiëer-acties de gextuh :cool:* |
Citaat:
|
| Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:42. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.