Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Kip (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=402800)

apekop123 10-03-2003 12:32

Kip
 
Het virus dat de kippensector momenteel lam legt, heet H7N7, een niet zo zorgwekkende mutatie. 'Er zijn in de Verenigde Staten en Australië meerdere uitbraken van geweest, en die zijn steeds bedwongen.' Toch is ruimen de beste remedie.

Bron: Volkskrant

Eet je tegenwoordig nog kip? En welke soorten (van welke winkels) kun je beter laten staan?

ii 10-03-2003 12:36

ik eet het niet. maar ik eet ook al 6 jaar geen vlees meer. :p

Boogie 10-03-2003 12:36

Jawel, ik eet wel eens kipschnitzels van de Albert Heijn. Op de verpakking van kipproducten staan altijd wel grote waarschuwingen voor de Salmonellabacterie.

FlorisvdB 10-03-2003 12:48

Citaat:

Drexz schreef:
Eet je tegenwoordig nog kip? En welke soorten (van welke winkels) kun je beter laten staan?
waarom niet?
dat virus is ongevaarlijk voor de mens

Ciao Che 10-03-2003 12:57

Tja, ik vind kip veel te lekker en blijf het gewoon dooreten. Tenzij er echt heel serieus iets fataal mis mee is.

FlorisvdB 10-03-2003 13:05

Citaat:

Ciao Che schreef:
Tja, ik vind kip veel te lekker en blijf het gewoon dooreten. Tenzij er echt heel serieus iets fataal mis mee is.
er is niets mis dat je het niet kunt eten. De zoon van boer Schimmel uit Renswoude die toen op tv was en waar 8500 kippen zijn gestikt (op 20 na) is een goeie vriend van me, en hun is verzekerd dat de ziekte nauwelijks op de mens kan overslaan

Ciao Che 10-03-2003 13:12

Citaat:

FlorisvdB schreef:
er is niets mis dat je het niet kunt eten. De zoon van boer Schimmel uit Renswoude die toen op tv was en waar 8500 kippen zijn gestikt (op 20 na) is een goeie vriend van me, en hun is verzekerd dat de ziekte nauwelijks op de mens kan overslaan
Ow, mooi :)

DutchECK 10-03-2003 14:19

Ik eet liever kip dan runder- of varkensvlees. Ik vind koeien en varkens niet echt lekker, alhoewel een gehaktballetje... Ik blijf ook gewoon kip eten.

Blisss 10-03-2003 14:29

Het is ongevaarlijk voor de mens en bovendien blijf ik het ook wel eten zolang het risico klein is. Groot zal het toch niet worden, omdat met alle keuringen in Nederland de meeste rotzooi al lang afgekeurd is voordat het in de winkels kan liggen. Bovendien kun je tegenwoordig niks meer eten.
Varkensvlees: varkenspest
Koeienvlees: gekke koeienziekte
Kippenvlees: Sambonella, vogelpest
Vis: kwik
Eieren: Sambonelle
Zo blijf je bezig. Ik eet het allemaal en ik voel me kiplekker en ben nog nooit ziek geworden van een of andere voedselvergiftiging!

dasteff 10-03-2003 14:35

Citaat:

FlorisvdB schreef:
waar 8500 kippen zijn gestikt (op 20 na)
bedoel je dat er 20 kippen zijn overgeslagen???? dat helpt dan toch ook niet???

of waren het gewoon 8480 kippen?

Southraider 10-03-2003 14:39

In het restaurant waar ik werk hebben we de gelderse hoen (gevogelte) van de kaart af gehaald uit voorzorgsmaatregelen.

Verder eet ik nog wel kip als personeelseten, maar dat komt vers van de poelier en dat vertrouw ik.

dasteff 10-03-2003 14:42

Om toch even op het topic te reageren, want daarom zijn die dingen hier onderverdeeld in topics neem ik aan...

Als er iets mis zou zijn met de kip, zou het niet in de winkels komen... je hebt meer kans op slechte kip door hoe je er zelf mee omgaat.. nee, ik blijf het gewoon eten, ze zijn allemaal zo panisch... al die regels zijn er pas kort... 50 jaar geleden gingen ze toch ook niet dood doordat ze een slecht kippetje hebben gegeten... Koken is oorspronkelijk bedoeld om al het slechte spul in het eten kapot te maken...

dasteff 10-03-2003 14:43

Citaat:

Southraider schreef:
In het restaurant waar ik werk hebben we de gelderse hoen (gevogelte) van de kaart af gehaald uit voorzorgsmaatregelen.

Verder eet ik nog wel kip als personeelseten, maar dat komt vers van de poelier en dat vertrouw ik.

uit voorzorgsmaatregel, of omdat iedereen zo panisch is dat het toch niet besteld wordt...

Southraider 10-03-2003 14:44

Citaat:

dasteff schreef:
uit voorzorgsmaatregel, of omdat iedereen zo panisch is dat het toch niet besteld wordt...
uit voorzorg, en omdat het nu toch niet meer besteld word.

Southraider 10-03-2003 14:47

Citaat:

dasteff schreef:
Koken is oorspronkelijk bedoeld om al het slechte spul in het eten kapot te maken...
Koken is mede bedoeld om bacterien te doden, alleen blijven er sporen achter. Die komen in je lichaam en 38 graden is de perfecte broedplaats.

Verder koken mensen om het product eetbaar te maken. Probeer maar eens een rauwe kip te eten.

Balance 10-03-2003 14:49

ja, eet nog steeds kip

Sarah 10-03-2003 15:50

mensen kunnen toch geen vogelpest krijgen... en kip vind ik te lekker:) [albert heyn verkoopt scharrelkip, yee! *eet vrijwel alleen scharrelvlees*]

Hans Kazan 10-03-2003 17:51

Citaat:

Blisss schreef op 10-03-2003 @ 15:29:

Eieren: Sambonelle

:D:D

Salmonella

Vlooienband 10-03-2003 17:56

Kip moet je nooit op de markt kopen, daar heeft mijn tante salmonella van opgelopen.
Niet dat het mens niet altijd wat had, maar ja.

Ik blijf kip eten. :)

Angeles 10-03-2003 18:00

Salmonella heeft te maken met het niet goed gaar zijn van de kip. Niet elke kip heeft salmonella, maar als de kip helemaal gaar is wordt de bacterie sowieso gedood. Als je dat niet doet kun je dus geïnfecteerd worden, of je nou kip van de markt hebt of uit de supermarkt.

Ik eet nog wel kip, maar ik ben altijd wel ontzettend voorzichtig. Het moet bij mij altijd duizend procent gaar zijn (mijn vriend klaagt vaak dat ik het veel te lang bak en dat het dan taai wordt). Kip bij vreemde mensen eten vind ik vreselijk, ik ben altijd bang dat zij het niet lang genoeg bakken.

de communiceerbeer 10-03-2003 23:56

kip is veel te lekker om niet meer te eten (y)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.