![]() |
In hoeverre gebruiken jullie wijnen om een gerecht beter uit te laten komen ?
Ik werk in de horeca en vind wijnen erg belangrijk bij een gerecht. Mijn ouders niet, me vader drinkt net zo lief een goedkope Merlot van de Aldi.
Als ik kook probeer ik de wijnen aan te passen aan de gerechten, niet dat ik er veel verstand van heb :P |
Euh... ik geloof dat je bij vis zoete wijn ofsow moest hebben? Ik mag het niet drinken vanwege m'n medicijnen (niet dat ik dat erg vind want alles met alcohol vind ik vies, jak...)
|
Ik gooi veel te snel wijn door het gerecht heen, voor de smaak :)
Ik let niet echt op welke wijn bij welk gerecht past. Vis moet met witte wijn, ofzo? |
wijn of speciaalbier door het eten, vaak errug lekker!!!! :D:D
bij het eten drink ik het niet echt veel... |
wijn = vies :p
|
Citaat:
Meestal zijn het druiven van een goede plantage die niet meer de hoogste kwaliteit hebben om als top wijn door te gaan maar zeker niet slecht voor een huiswijn. Je moet etiketten kunnen lezen en verstand hebben van wijn dan kan je er goede pakken tussen uit halen. |
Maar verder vind ik wijn heel erg belangrijk bij eten
wijn moet de smaak van het eten verlengen. |
eigenlijk niet. de meeste gerechten die ik maak hebben de neiging een nogal sterke smaak te hebben die de wijn zou overmeesteren. bovendien moet ik van mijn pa met m'n fikken uit zijn wijkelder blijven :D
|
Doe ik nooit.
|
mja wijn erover kan wel. de alcohol verdamtpt toch wel
en bier in de pannenkoeken! |
Citaat:
Als je het echt goed wilt doen kun je een droge witte wijn drinken bij vis, dat brengt de smaak beter naar voren... Net als je rode wijn drinkt (dan word je tong en tandvlees wat ruwer) bij vlees, het versterkt de smaak.. |
Citaat:
In heel veel (1pans/vlees)gerechten gooien ze idd wijn, meestal een droge witte :) |
Citaat:
Ik vind het belangrijk de wijnen op de gerechten af te stemmen. En dat gaat verder dan wit bij vis, en rood bij vlees. In veel gevallen kun je net zo goed een rode wijn bij vis drinken en een witte wijn bij vlees. Dus je moet inderdaad verstand hebben van wijnen :) |
Citaat:
|
Ik kijk alleen maar naar de kleur: lasagne: rooie wijn.
Vis: witte wijn. Bij de lasagnesaus doe ik gewoon wodka of AH rode huiswijn. |
ik vind wijn heel belangrijk bij lekker eten. een goed gekozen wijn maakt het eten ook beter smaken.
wij zijn thuis grote wijnliefhebbers, dus nooit gebrek aan goede wijn. :D ik heb liefst rode (pinot noir/gris, merlot, vacquérays (?), cote du rhone, bordeaux, ...) sommmige witte is ook lekker (niet dat ik geen witte drink maar daar heb je niet vaak uitzonderlijk goeie van) tips? : bij de meeste wijnen staat er op het eticket wat je er best bij eet en daar staat het meestal goed op. (vis is droge witte wijn. zoete witte wijn is alleen voor aperitief en dessert) @bonefish: bij zo sterk gekruide gerechten of gerechten met sowieso al een overweldigende smaak kan je een rode wijn nemen die jong is en lekker fris (kijk maar op etiket, daar staat het meestal in termen van fruitsmaken. dus als je het vind neem wijn met citrussmaken) |
Ik drink de wijn meestal om de wijn, en niet bij of in een gerecht. Hoewel mama heerlijke dingen kan maken met wijn erin :p
|
nooit..
mn moeder wel, rode wijn |
Citaat:
|
Citaat:
Je kunt het vergelijken met die reclame van de NS: "Opeens heb je het....je drinkt (rode) wijn" :) |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.