![]() |
Plaatselijke gerechten
Ik had het laatst met iemand over arretjescake, en hij kende dat niet.. is het een echt Limburgs iets ofzo?
En zijn er meer gerechten die alleen in een bepaald deel van Nederland gegeten worden? |
*kent het ook niet* :confused:
|
Citaat:
Leg uit:? |
Arretjescake ken ik niet. En ik ken eerlijk gezegd ook geen Twentse streekgerechten.
Tenzij roep'n op 'n moos ook een gerecht is ;) |
Arretjescake is een soort van chocolade cake met stukjes van die simpele biscuitjes erin.. erg lekker!
Voor de mensen die het ook willen proberen :) Ingrediënten: 200 gr. suiker. 200 gr. boter of margarine. 1 ei. 1 pakje vanillesuiker. 250 gr. biscuitjes. 5 eetlepels cacao. Bereidingswijze: De suiker en het ei door elkaar roeren. De boter of margarine laten smelten. Deze toevoegen aan de suiker en het ei. Vanillesuiker en cacao toevoegen. Goed doorroeren. De biscuitjes verkruimelen en deze toevoegen. De binnenkant van een cakevorm met aluminiumfolie bekleden. Het beslag erin doen en in de koelkast zetten... en Klaar is Kees. Alleen kun je in plaats van biscuitjes helemaal verkruimelen ze ook in kleine stukjes breken :) |
Ik ken het ook niet,
Ik kom uit Belgie en daar heb je bijvoorbeeld wel de waterzooi, Vlaams streekgerecht met kruiden en vis of kip (Gentse waterzooi). :p |
oehhhh sounds d-licious :D
kent iemand het limburgs pletskeskoek ofzoiets? :) das ook zwaaaaaar lekker....ik ben niet limburgs maar mijn buurvrouw wel... I luuuuuvvvv verjaardagen bij de buren :p |
Citaat:
|
Ik ken Arretjescake wel en ik woon in Zuid-Holland, alleen heet het hier Arretje Noff cake. Het is dus niet echt een plaatselijk gerecht, volgens mij.
|
Limburgse vlaai!
Maar das geen gerecht.....helaas... |
volgens mij zijn er geen ridderkerkse gerechten :p
|
Hutspot...nouja.
Toen de Spanjaarden Leiden bezetten en uiteindelijk weggingen stond er een pan hutspot. Volgens mij wordt het alleen door heel Nederland gegeten |
Kniepertjes?
Dat eet je met de jaarwisseling. Zijn rolletjes (die je in de winkel ook kunt kopen) maar dan plat. En met dikker beslag. Thuis noemen mijn zus en ik het 'platjes', maar zo noem je ook schaamluis dus mijn ouders vinden het wat minder... :D |
hmmm.... fryske dumkes, soort kleine koekjes, geloof niet dat die ergens ander dan in friesland bekent zijn..
|
suikerbrood is typisch fries
|
- Zeeuwse babbelaars
- Mossels - Oesters - Oosterschelde kreeft - krukels met krentenbrood - lamsoren |
Citaat:
Ik weet dus ook niet precies hoe je t moet maken...maja Woon jij in limburg dan trouwens? x Ellen |
Mja, 't is niet echt plaatselijk misschien, maar wij (= mijn ouders en ik) eten altijd boerenkool met rookworst en zure haring, schijnt uit Groningen te komen.
En in Limburg (hier dus) durf ik zuurvleesch wel als plaatselijk gerecht te betitelen, dat zie je echt overal... ken ik niet uit Enschede... |
Citaat:
Kierschevla, riestevla, schuumvla, pudding-stoeiselvla.... Oei :) |
Arretjes cake ken ik, en kniepertjes ook... Wij hebben daar zo'n wafel ijzer voor.. maja
Verder zou ik echt geen twentse gerechten weten... Misschien dat ik es rond ga vragen hier :) |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Verder zijn dingen met stroop ook wel vrij Twents - maar ook Limburgs - bv bloedworst met stroop... |
Een venlonaartje .. dat is een soort gebak uit venlo maar is eigenlijk niet echt een plaatselijk gerecht.
|
baklever is typisch twents volgensmij
|
Brabant: Worstebroodjes (die dingen die ze ergens anders dan in rabant verkopen zijn gen worstebroodjes)
Eierkoeken ( " " ) |
De Chocoladebol van de Groot uit Den Bosch. Die hebben ze nergens anders. :cool: :o
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Maar *kuch*, als Twentenaar zal ik ook nog even iets inbrengen: Hammer broeder, erg plaatselijk, erg lekker :) |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Deventer koek! Heilig voor bij de koffie ;)
|
brabants: balkenbrij... eet mijn opa. Is een soort haggis, maar dan van varkensvlees en gemalen (ziet er uit als pate)
|
Citaat:
|
In Vlaardingen heb je ijzerkoekjes, is wel typisch Vlaardings volgens mij.
De koekjes zijn niet van ijzer, maar op een ijzer gebakken, best vettig en kruidig en heel lekker!!! |
Gesnetselte
kip of kalkoen met slagroom, champignons, witte wijn en dan in reepjes snijden |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.