Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   visrecepten (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=403243)

Souris 10-03-2003 19:14

visrecepten
 
zalmfillet in bladerdeeg.

nodig:
zalm(de hoeveelheid hangt af van de mensen die het eten)
pakje roomboterbladerdeeg uit de vriezer.(10 stuks zitten er in)
1 ei.
kruiden,kan vis kruiden zijn maar je kan er ook zelf even zout,peper en nog wat anders opdoen.

hoe maak je het?
1. je laat het bladerdeeg goed ontdooien anders breekt het met dichtvouwen.
2. je snijd de zalm in stukjes zodat ze op het bladerdeeg passen en je kruid ze.
3. verwarm de oven op 200 grade.
4. je vouwt het bladerdeed dicht met de vis erin.(de hoekjes doe je naar het midden zodat het een envelopje wordt.
dat is best wel een gekut maar het is te doen.
5.pak het ei en smeer het met een kwastje op het bladerdeeg.
6.doe het in de oven en doe het 20 minuten op 200 grade.

soms moet het wat langer dus blijf opletten en de zalm moet wel gaar zijn.
wij hebben er altijd 2 per persoon en 3 per persoon kan ook.
je kan er peultjes of snijbonen bij serveren en natuurlijk sla
het is erg lekker
btw je kan ook gehakt in bladerdeeg doen.

Boogie 10-03-2003 19:16

Hmz, ik heb het eerlijk gezegd alleen nog maar kant en klaar van de albert heijn (diepvries) gehad. Maar ik vermoed dat dit stukken lekkerder is omdat er dan veel meer zalm in zit. Alleen jammer dat zalm zo duur is.

Souris 10-03-2003 19:17

Citaat:

Boogie schreef op 10-03-2003 @ 20:16:
Hmz, ik heb het eerlijk gezegd alleen nog maar kant en klaar van de albert heijn (diepvries) gehad. Maar ik vermoed dat dit stukken lekkerder is omdat er dan veel meer zalm in zit. Alleen jammer dat zalm zo duur is.
ja das jammer.
maar met gehakt kan het ook(y)
btw der komt altijd wel veel vet uit het gehakt dus dan moet je misschien eerst het gehakt paneren:)

Boogie 10-03-2003 19:18

Citaat:

crazyellow schreef op 10-03-2003 @ 20:17:
ja das jammer.
maar met gehakt kan het ook(y)
btw der komt altijd wel veel vet uit het gehakt dus dan moet je misschien eerst het gehakt paneren:)

Gehakt is echter wel een stuk minder lekker ;)

Souris 10-03-2003 19:18

Citaat:

Boogie schreef op 10-03-2003 @ 20:18:
Gehakt is echter wel een stuk minder lekker ;)
tja dit is wel een goed paasgerecht omdat dat toch een beetje een feestdag is:)

Daantje_0705 10-03-2003 20:08

Ik heb ook nog een heel lekker visrecept,

Je hebt ervoor nodig:
- visfilet naar keuze
- vis dille saus uit zo'n zakje van knorr ofzo, Finesse geloof ik
- tagliatelle
- brocolli

Je maakt de vis klaar in een koekenpan en die serveer je met de vis-dille saus, de tagliatelle en de brocolli. Je kan het sausje ook nog wat aanvullen met champignons of paprika of iets anders dat je lekker vind. Je kan het eventueel nog aankleden met schijfjes citroen.

Dat zalm-bladerdeeg recept spreekt me ook wel heel erg aan. Ga ik misschien dit weekend wel proberen.

de communiceerbeer 11-03-2003 00:01

ik haat vis

Rah Digga 11-03-2003 12:16

Citaat:

Boogie schreef op 10-03-2003 @ 20:16:
Hmz, ik heb het eerlijk gezegd alleen nog maar kant en klaar van de albert heijn (diepvries) gehad. Maar ik vermoed dat dit stukken lekkerder is omdat er dan veel meer zalm in zit. Alleen jammer dat zalm zo duur is.
Ga zaterdag middag vlak voor sluitingstijd naar de Konmar, dan
is de zalm gigantisch afgeprijsd en kan je veel inslaan en
invriezen :)

Dat zalmfilet recept is idd erg lekker!!

dyfusica 11-03-2003 12:25

ik lus geen vis


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.