Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   vleesgerechten (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=403933)

coecie 11-03-2003 14:28

vleesgerechten
 
ja nee, deze is er dus ook nog niet

maargoed... touwtjesvlees à la de boerderijmensen in klaaswaal:

bereid runderlapjes zoals je dat doet bij touwtjesvlees
(aanbakken, boullion erbij doen en laten doorkoken... en doorkoken... en doorkoken)

okay... na een dag kookplezier komt de opzienbardende stap...
besmeer een paar plakken ontbijtkoek (ik doe meestal aantal runderlapjes keer 2,5) lekker dik met mosterd.
leg deze koeken op en om de runderlapjes en laat het staan... na een tijdje is de koek helemaal opgelost in de jus en heb je een dikke, heerlijk gekruide saus... dit gerecht is echt waanzinnig en een enorme tip om voor mensen te koken.

vooral als je dan vraagt.. waarmee denk je dat ik de saus heb gekruid? dan krijg je allemaal gekke theoriën en als je verklapt wat het is valt iedereen van de stoel :D

coecie 11-03-2003 14:51

zijn er eigenlijk meer dingen die je moet koken en bereiden enzo... die echt puur en alleen om vlees gaan?
alleen gehaktballen enzo... anders kom je wel weer uit bij eeh... pastagerechten als daar vlees in zit... of eeh...

nee ik weet er een!
gevulde tomaten en gevulde paprika's...
heeeeeeerlijk
*koop gehakt en mix het met een mexicaanse kruidenmix en wat je nog meer door gehakt heendoet
*(doe er verse koriander bij als je ervan houdt, want dat maakt het sensationeel!)
*bak het gehakt lekker los en maak het niet te vet.
*snij van de parika's en van de (vlees)tomaten de bovenkant af en lepel de inhoud eruit.
*meng in een bakje het gebakken gehakt met de tomatenprut
*(meng deze prut ook met geraspte kaas voor een extra lekker (vet!) effect)
*doe het mengsel/de prut in de tomaten en in de paprika's en doe kaas over de bovenkant heen
*bak de paprika's en tomaten in de oven op 150 graden... ik weet niet hoe lang (niet lang)
*zet op ieder bordje een paprika en een tomaat en garneer met iets groens, doe er rijst of puree ofzo bij

mmm

SuperSanne 11-03-2003 15:22

ik ken een hele, hele, hele kleine, meer een tip: als je gaat gourmetten, neem dan een kipje, bak deze, leg 'm in je pannetje, schuif deze onder het gourmetstel nadat je een plak kaas op de kip hebt gelegt, en laat de kaas roosteren (smelten kan, maar ik ben persoonlijk een kaaskorst type) :D
mensen verklaren me voor gek, maar kip met kaas is de ultieme combo tijdens gourmetten! :D


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.