![]() |
[recepten] Botertjes, jusjes en sausjes topic!
Kruidenboter, en dan niet dat vieze spul uit een bakje!
pak een pakje roomboter, neem,flink wat peterselie, flink wat bieslook (niet te zuinig!!! beter te veel dan te weinig) en drie teentjes knoflook (wel even door de pers halen). vervolgens alles door elkaar prakken en op een stokbroodje smeren, (*kwijl*) |
Citaat:
Ik vind de kruidenboter uit de winkel ook niet te eten........ |
houmous
nodig: *een blik gekookte kikkererwten *een ui *een teentje knoflook *een lepel sojasaus of ketjap *verse peterselie *sesamzaadjes *wat peper en zout *een paar druppeltjes citroensap *kurkuma of kerrie en zoiets *water hoe maak je het: mix eerst de ui, de knoflook en de kikkererwten met een staafmixer tot iets glads en doe er steeds een beetje bij van de rest om te kijken hoe je het vind smaken. maak je persoonlijke houmous die echt zo helemaal bij je past.. in de sandwichtopic staat een lekker broodje met houmous :D |
Zelfgemaakte mayonaise:
doe 1 eierdooier in een kom, met een lepeltje mosterd en peper en zout. pak een garde en ga klutsen. Giet telkens een scheutje zonnebloemolie erbij en blijf steeds klutsen. Pas op met teveel olie, want dan kan het mislukken. Als het niet goed wil binden moet je er nog een eierdooier bij doen. Als laatse kun je er nog een beetje citroensap in doen. eet smakelijk!! |
Citaat:
dat heb ik iig op school geleerd.... |
weet iemand hoeje zelf tzaziki (of hoe je dat ook schrijft, t is dat witte goedje wat je altijd bij de griek krijgt) kan maken??
|
benodigdheden von tzazikki:
1 komkommer 1 bakje kwark 1 a 2 teentjes knoflook (naar smaak eventueel iets meer) zout een rasp (voor de komkommer) zeef (om de komkommer uit te laten lekken) een bak/schaal knoflookpers een lepel o i d Was de komkommer goed. Rasp deze dan helemaal met de schil. Laat de geraspte komkommer goed uitlekken en help eventueel nog wat na (ander word het eindresultaat te nat) Doe de uitgelekte komkommer in een schaal samen met de kwark en pers hierover de knoflook uit. Voeg naar smaak circa 1 theelepel zout toe. Meng dit goed, en eet smakelijk :) liefs, hanne |
Oeh! Ik zoek al heel lang een tzazikki recept! Thnxs :D
|
Hier nog een tip voor een lekker sausje voor bij mals vlees:
Honing tijm saus: Benodigdheden: Honing Tijm beetje olie beetje water garde sausjespan (of een pan met een hoge rand) Doe wat olie in een sausjespan en laat hier een geruime hoeveelheid honing in smelten. (mogen gerust 5 a 6 eetlepels zijn) Voeg hierbij op gevoel tijm bij. (ongeveer een halve tot een hele eetlepel) Voeg bij dit geheel nog wat water bij (niet al te veel, het mag niet al te waterig worden) en laat het even goed doorkoken. Kijk wel uit dat je het sausje niet droogkookt en dat het niet gaat karameliseren. Dit sausje is vooral lekker bij bijvoorbeeld lamsvlees of iets van een varskenshaasje oid. liefs, hanne |
nog een lekker en vet goedkoop smeerseltje voor op brood
klinkt misschien een beetje vreemd, maar is echt overheerlijk :) goedkope smeer voor op brood: - een krop sla - een beetje olijfolie - een beetje balsamico - pijnboompitten - een of twee teentjes knoflook - peper en zout naar smaak mix alles met elkaar in een blender of met een staafmixer, en smeer het op turks brood... heeerlijk en fris en ook gezond enzo |
tnx!!
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.